1. De toekomst voor Square Enix ligt online

De toekomst voor Square Enix ligt online

Volgens voorzitter Yoichi Wada zullen online multiplayer spellen in 2010 de helft van Square Enix opbrengsten opleveren. Wada zei ook dat de huidige online spellen zich nog in het vroegste stadium bevinden en hij ervan overtuigd is dat het plezier van communiceren tijdens het spelen over tien jaar volledig tot haar recht zal komen.

Vorige week zei hij ook dat de structuur van de industrie dit jaar en volgende jaar zullen beginnen te veranderen en Square Enix het recht in handen moet nemen en gebruik moet maken van deze situatie. Wada wist ook nog te melden dat Square Enix dit jaar nog met acht belangrijke releases zal komen, waar ze zich apart zullen richten op zowel Amerika, Japan en Europa.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • de volledige toekomst ligt online, nu op deze moment stelt het nog niet veel voor.

 • Wat stom. Ik hoef geen online spellen van Square-Enix. Ik zie ze veel liever offline avonturen maken…  Was FFXI wel een succes? o_0

 • Niet stom denk ik, de toekomst van zo'n beetje ieder software bedrijf ligt online… het is alleen zaak om niet geheel hierop te storten risico moet je altijd spreiden weet je. en square stopt niet met maken ban offline avonturen, de HELFT zal bestaan uit online gebeuren!

 • ik hoop alleen dat ze dan van 1 game ene offline en een online game maken, zoals bijvoorbeeld ff11, maar dna er ook ene offline versie bij,… en dan samen!!

 • Online op consoles geen succes?  Hoe kom je daarbij als ik vragen mag als je bijvoorbeeld XBOX live ziet is het toch al redelijk gelukt. Ik bedoel zo lang is het er nog niet echt voor de consoles met een goede kwaliteit online. Dus vind het wel redelijk succesvol. Denk ook wel dat er bij de volgende generatie nog meer online met hun console gaan. Dus van geen succes durf ik niet echt te spreken. En hoe meer games er online gaan hoe meer het toch ook gaan proberen.

 • Ik heb liever gewoon offline spellen. Maja 210 is nog ver weg en tegen die tijd zal de hele situatie met online wel heel anders zijn. Ik denk dat niet gelijk gedacht moet worden aan MMORPG's, maar een soort kruising tussen offline avontuur en MMORPG.

 • ik wil helemaal geen online spellen van Square_enix!!!ik wil een nieuwe final fantasy op de cube verdorie!!!!

 • FFXI is helemaal geen flop, het is 1 van de succesvolste MMORPG's aller tijden!!

 • 8 belangrijke releases ? alsjeblieft laat er een een mana game zijn :)

 • niet zeuren. squar Enix is gewoon 1 van de beste(voor mij de beste) en wat zij zeggen is gewoon zo =P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren