1. Legends of IGF Editie 103: Ralph dot grogheid

Legends of IGF Editie 103: Ralph dot grogheid

We kennen ze allemaal, de Legendes van het forum. Mortal Marcel, Sadist, Tidow, Bloten Poten Peter… Stuk voor stuk mensen, dat hopen we tenminste, die de boel een stuk vrolijker maken op IG, of minder. Deze mensen zijn van levensbelang, en het IGF zou het IGF niet zijn zonder ze. Daarom een serie blogs genaamd: Legends of IGF, om deze helden eens een keer in het zonnetje te zetten en meer over hun interessante persoonlijkheid en voorkeuren te weten te komen. In deze derde editie staan de spotlights op een man die gemiddeld bekend is en volgens de IGF piramide behoort tot voetvolk (Viva la resistance!) Hij is de nieuwe slowchatter, een positieve aandachtshoer, Monkey Island kenner en Steam-a-holic. Ik presenteer u: Legends of IGF Editie 03: Ralph. dot grogheid!

Welkom mijnheer Ralph dot hipheid, oftewel de nieuwste slowsletter. Hoe is dat zo ver gekomen en waarom keer je steeds terug naar dat donkere achterhoekje op het forum vol gespuis en grote legendes (en beginnende, *kuch*)?

Dat is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat het voornaamste is dat het niet dood kan. Topics kunnen sterven doordat de game niet meer gespeeld wordt, er geen hype meer is, we 2009 voorbij zijn en nog vele andere redenen. De slowchat, sorry Choqo, IG-chat gaat over alles en niets en nog wat daarbuiten valt, er is dus altijd wel iets aan de gang en sarcasme/ironie is bijna een vereiste, dus dat omschrijft denk wel een beetje waarom de slowchat mijn mailbox domineert.

Strikvraag: Wie zie je liever, Grohl of Melua?

Die is heel simpel, kijk: Katie Melua (dacht eigenlijk dat je met Norah op de proppen kwam) heeft een knappe kop, maar Dave is een knappe kop. Zijn muziek overtreft Katie en Norah op alle fronten en daarom is hij de man. Saffy?

Nee, en dat zal ook nooit gebeuren, Foo lover. Wat vind je nou zo goed aan de Foo Fighters?

Dat is heel lastig te zeggen, maar hun mix van prachtig gitaarspel, een rauwe doch prachtige stem en de drumkunsten van Taylor maken elk lied een waar feest. Ook hebben zij, in tegenstelling tot andere bands, een enorme verscheidenheid in hun nummers. Come Alive voelt totaal anders dan Hey Johnny Park of Generator, maar toch voelt alles heel Fooerig aan.

Het is wellicht eng, maar sinds we op een game site zitten ga ik je toch wat game gerelateerde vragen stellen, ten eerste, heb je echt al je 130 games op Steam gespeeld? De prijzen zijn absurd laag afentoe, maar 130 gekochte games lijkt een beetje… veel. Als in, je lijkt redelijk verslaafd veel.

Ik moet met pijn in mijn hart zeggen dat ik er een handjevol niet gespeeld heb, maar simpelweg heb gekocht vanwege de prijs. Zo had ik Men of Honor gekocht voor 7,50 terwijl hij anders 50 euro was. Steam is ook zo aanlokkelijk... Maar ik heb ongeveer 125 van de 130 games gespeeld en dat doe ik met heel veel plezier, dus waarom zou ik stoppen, nietwaar?

Je liefde voor PC Games, komt dat ook grotendeels door Steam? Game je liever op de PC of op een console, en waarom?

Mijn liefde voor de PC is waarschijnlijk ontwikkeld doordat ik alleen een PC mocht van mijn ouders. Later is daar verandering in gekomen, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik van mijn lieve PC ben gaan houden en hij van mij. Steam vergemakkelijkt het proces alleen maar, even downloaden en klaar is kees. Heerlijk toch? En natuurlijk speel ik veel liever op de PC, maar voor die enkele keer dat een genre beter is met een gamepad heb ik een 360-controller ernaast liggen, voor noodgevallen

*Verborgen en gelimiteerde sponsor Spam Time, ren nu weg lieve klikbuizlezertjes, nu het nog kan!* Tell me about Undercover-Gaming.nl!

Oeh, dit gaat Joey leuk vinden

Nou, Undercover-Gaming is een Nederlandse gamesite die zich vooral richt op unieke artikelen en geen generieke stuff wilt. Zo doen wij bijna geen nieuwsberichten, enkel die paar die er écht toe doen, dus geen aankondigingen van aankondigingen. Ook is de redactie heel leuk dus het is altijd wel lol. Bovendien komen we (hopelijk) dit jaar nog met een uitbreiding die UG naar het volgende level tilt.

Wat denk jij van DirectX11, een waardevolle toevoeging of geldklopperij?

Een nieuwe DirectX is altijd een waardevolle toevoeging, zie de verschillen met bijvoorbeeld Crysis DX9 en DX10. Je kan de DX-updates eigenlijk zien als een nieuwe console, het blijft in de basis hetzelfde, maar voegt eigenlijk best wel veel toe.

Waarom de grote BioWare liefde, wat maakt ze zo goed?

Simpel, elke game van de studio wordt gemaakt met liefde, aandacht en zorg. Elk stukje pixel dat erin zit kan je vertrouwd verliefd op raken, omdat je weet dat BioWare dat stukje met evenveel liefde heeft zitten ontwikkelen.

Favoriete BioWare game, en waarom?

Pfff, dan ga ik denk ik toch voor Dragon Age, vlak achter de reet gezeten door KOTOR. De sfeer en alles eromheen is zo goed aan die game, je moet eigenlijk alle games van BioWare als een leerproces zien en DAO is er als examen uitgekomen. Het ultieme werk van al die jaren leren. Perfect.

Als er een game is die je de hemel in prijst is het MadWorld wel, zielig eigenlijk. Dat flut ding, ik heb echt medelij. Waarom doe je het Ralph, waarom?

MadWorld is geen game, het is ook geen ervaring, het is een beleving! Ja, suck on that Aiii. Viva La Resistance!!

Waar denk je als eerste aan als je dit ziet?

Pure mother*****ng madness! LeChuck is de meest bad-ass, zombie-achtige, TM-piraat die ooit de zeven zeeën heeft rondgevaren en hij blijft dat voor eeuwig, aangezien hij onsterfelijk is. Arrr-aarr-aaarrr!!

Editors Note: En dit, beste klikbuis lezertjes, is waarom Ralph zo vol dot hipheid zit! Om alles duidelijk te maken, dit is LeChuck uit de Monkey Island serie: de slechtste en vuilste piraat die ooit in video-game land heeft geleefd en daarbuiten, dood en al! Monkey Island: Epischheid, speel die games, en wel nu! (begin bij The Secret of Monkey Island: Special Edition (op Live Arcade en steam) of Curse of Monkey Island, beiden pareltjes en de beste games in hun genre en daarbuiten)

All Time favorite IGF meme

Tsja, Karel was een beetje in mijn afwezige periode, dus dat heb ik helaas gemist. Wat is vooral enorm leuk vond waren de kerstmutsen waar bijna iedereen aan mee deed, maar wat toch de kop erboven uit steekt was de FUCK YOU WHALE-meme. Al werd de IG-chat een klein beetje saai dan schreeuwde iemand FUCK YOU WHALE/DOLPHIN en dan waren er weer in no-time pagina's gevuld met slowchatters die hun digitale keel aan het verspillen waren. Het kwam zelfs zo ver dat als je FUCK YOU WHALE intikte op Google.nl de eerste hit de IG-chat was

Liefste Iger

Poeh, lastig! Er zijn namelijk zoveel leuke IGers te vinden, maar ik denk dat ik het meeste lol heb gehad met Limelight en binnenkort zal er een implosion plaats vinden. Be warned Utrecht!

Beste reviewer

Ikzelf?

Met twee MRvdM's vorig jaar was ik heel trots op mezelf, maar den heer ende meester op IG blijft natuurlijk Sadist met zijn ziekelijke (sadistische?) hoeveelheid aan recensies.

IG'er die je het liefste onder de ban hamer zou willen vinden

Koppa, als die al niet onder de hamer is gevallen. En anders Shenmue3, wat een vervelende k*tkoters van het laagste niveau zijn dat zeg, ik heb nog nooit een positief woord uit hun monden zien komen. Ik

op jullie!

IG'er die jammergenoeg onder de ban hamer valt te vinden

Inderdaad, die gast is zo droog dat je er nat van wordt. Zijn Bioshock-recensie zegt al genoeg.

Grappigste IG'er

Limelight, je kan hem ook amper serieus nemen, behalve als het de Foo Fighters aangaat. We'll get 'em Joentje!

Grootste mede legende

Mortal Marcel, het meest mysterieus, maar toch het meest bekends. Wat een held!

Grootste IGF Nerd

Jij natuurlijk, met je betere internetverbinding waardoor je mij versloeg!

Favoriete Film-genre?

Engelse (of soms Amerikaanse) harde actie met gitzwarte humor. Beste voorbeeld is Snatch of Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Ook The Boondock Saints is puur genieten, Ieren ownen Engelsen best wel, ze zijn er alleen zo weinig.

The End

In de volgende editie staan de spotlights op een Sadistelijke Sadistelijkheid: Sadist. Heb jij nog vragen voor deze Elite IGF (meer dan) Legende en koning van de Member-recensies? Vraag ze dan nu! Misschien komt jouw vraag wel in de volgende aflevering van Legends of IGF.

Dit artikel delen

Over de auteur