1. KoI: One flew over the Kiwi’s Nest

KoI: One flew over the Kiwi’s Nest

KoI = Knights of Igianië

Het is nu ongeveer een drietal maanden geleden dat de Knights of Igianië een onderscheid gemaakt hebben tussen het volk. En vreemd genoeg, alles verloopt vrij soepel. De gekozen samenleving door de Knights heeft een bijna utopische werking. Zelfs de grootste tegenstander en eiland eigenaar Aiii is van mening veranderd. Iedereen is gelukkig, eten en drinken is er in overvloed en werk genoeg. Zelfs de goden genaamd The Investigators kijken met veel plezier naar de vorderingen die in Igianië worden gemaakt. Deze goden, die zich lijken te verzamelen rond een stenen meertje genaamd de Aura op een geheime plek, praten dan ook over de goede situatie. ‘Ja, dit is zelfs beter dan verwacht!’ juicht de Investigator Lord. ‘Gozer, wees eens ergens anders blij, ik heb het veel te druk om even mee te kijken’ aldus collega Orange. ‘Maar jij bent altijd druk, je belt eens niet meer wanneer je het te druk bent! Ik mis je.’ Lord weet een grijns op zijn gezicht te toveren, maar Orange rolt met zijn ogen. ‘Flikker op man, get a girl ofzo...’ Orange staat op en loopt naar de Aura toe. ‘Ik zie wel dat onze geheimagent Snappie het naar zijn zin heeft daar.’ ‘Natuurlijk’ zegt Lord, ‘die jongen kan weer lekker op pussy jagen. Hij had het nergens anders over.’Orange en Lord kijken toe hoe Snappie in Igianië een meisje versiert. ‘Nou ja, liever hem dan Rano right?’ Beiden kijken achterom en zien hoe een jongen met alleen een string aan door de modder rolt. Lord en Orange kijken elkaar aan en zeggen tegelijk: ‘we hebben de goede keuze gemaakt’.

Intussen in Igianië, loopt 7threst met een grote glimlach over straat. Kinderen spelen, winkels worden bevolkt door blije mensen, niks kan deze dag verpesten. Achter hem loopt de Bear Brigade, aangevoerd door 7threst himself. Zhero, The Owner, Lucatony, Milan, Limelight en Morphweasel zijn zelf ook wel tevreden met hun plek bij de Bear Brigade, maar alleen die nieuwe uniformen, waarom? Leren broeken en jassen... ‘het schaaft als de neten man’ merkt Lucatony op. ‘Ja, serieus, niet cool’ klaagt Zehro. ‘Ik snap overigens ook niet waarom we iedere vorm van lichaamshaar moeten laten staan van 7threst’ aldus Limelight. The Owner en Milan krabben vooral rond hun kruis, waar de broek nogal krap zit. 7threst kijkt vrolijk achter om en merkt op: ‘Kom op guys, we moeten als orde handhavers er stylish uitzien! Ik bedoel hoe kunnen mens-’ 7threst word onderbroken door een explosie en zonder na te denken rent hij er op af. Hij ziet een groep in cape gehulde mannen chaos veroorzaken en zonder enige twijfel laat hij zijn bongo powers erop los. De Bear Brigade trekken hun zwaarden en zijn bereid om hun kapitein bij te staan. Een van de mannen keert zich naar onze helden en verkondigd: ‘Wij zijn La Recistance en wij zullen niet onderdrukt worden!’ Deze groep veroorzaakt al enige tijd onrust in de stad. Twee vlijmscherpe klauwen komen tevoorschijn en de cape verdwijnt: een masker laat niet de identiteit zien van de relschopper. 7threst schreeuwt ‘BONGOPOWERS ACTIVATE!!!’ en weet met de kracht van zijn Bongo genaamd Durmstrang de relschoppers weg te blazen. ‘We komen teruuuuuuuuug!’ klinkt het in de verte. 7threst, duidelijk verrast, kijkt met enige verbazing in de verte. De Bear Brigade proberen intussen gewonden en andere aangeslagen mensen te helpen. Milan komt bij 7threst en vraagt: ‘wie waren die gozers my captain?’ 7threst denkt even na en zegt: ‘geen flauw idee Milan. Geen flauw idee.’ Vanuit zijn ooghoeken ziet hij dan ook een kiwi op straat lopen.

In een andere gedeelte van de stad, zien we JJ. lopen. Achter hem zien we zijn nieuwe leerling, een jongen genaamd Skye lopen. Skye wordt altijd omringd door de drie geilste meiden die je ooit hebt gezien. Een blondje, een brunette en een redhead. Hij claimt dat ze zijn assistenten zijn, al betwijfelt JJ. dat. ‘Dus... wat staat er vandaag op het programma?’ Skye kijkt op zijn laptop en ondanks dat hij bijna wordt doodgeknuffeld door de boobies van de brunette, weet hij eruit te krijgen ‘gastcollege geven op een school’. JJ. knikt en ziet in de verte al de school staan. ‘Ah, tijd om mijn nerd powers te delen met de gemeenschap’ mompelt hij in zich zelf. Maar bij aankomst lijkt de aandacht ergens anders naar toe te gaan. Een menigte bestaande uit kinderen en tieners kijken met grote verbazing naar een poster. JJ. vraagt beleefd of hij erdoor mag en bekijkt de poster: “Join La Recistance!” staat er en het bevat allerlei informatie over hoe de Knights of Igianië bedriegers zijn. Zelfs beter, ze moeten vernietigd worden. JJ. vouwt het op en doet het in zijn jaszak. ‘Kinderen, het is goed. Er is niks aan de hand, dit is een slechte grap. Jullie weten allemaal dat we alleen het juiste willen doen. Kom kom, tijd om naar de klas te gaan.’ JJ. leidt de kinderen naar een lokaal en fluistert Skye in zijn oor: ‘Waarschuw Mohinder, hij moet het beleid plaatsen in de Hall of Epic Justice’. Skye saluteert en zegt: ‘can do opper nerd!’ Hij loopt weg en zijn drie assistenten volgen hem, ze knijpen tijdens het weglopen dan ook in zijn kont. ‘Lucky basterd’ mompelt JJ. Opeens ziet hij op het dak van de school een kiwi lopen. Vreemde tijden.

In het centrum van de stad loopt Sadist. Hij praat met verschillende omstanders en vraagt hoe het hen gaat. De mensen zijn blij, want ze geven maar al te graag feedback terug. Sadist noteert alles en stelt de mensen gerust: ‘We zullen werken aan jullie suggesties en ik zal zo gauw mogelijk weer langskomen. Ik denk morgen al’ Voordat hij weg kan, wordt hij geblokkeerd door een gedaante. ‘Niet zo snel, jij schooier!’ Sadist, ontdaan door deze uitspraak deinst dan ook terug. Hij ziet het dat het zijn oude vriend Xcal is en die is kennelijk niet blij om hem te zien. ‘Hoe durf je man?’ vraagt Xcal. ‘Durf wat?’ aldus een verbaasde Sadist. ‘Je hebt me uit de elite gelaten en daar zullen je voor boeten! Na alles wat we mee gemaakt hebben!’ Sadist kijkt nogal schuldig en zegt: ‘dude, het was een foutje, dat kun je vast wel begrijpen.’ ‘Oh, maar dat begrijp ik wel. Ik wil je nu alleen maar vernederen.’ Sadist kijkt en laat dan ook een ‘huh?’ los. ‘We gaan ons oude spel doen, Kiwi flight’. Weet je nog?’ Sadist en Xcal waren vroeger zeer bedreven in het spel Kiwi Flight, waarin levende kiwi’s zo ver mogelijk werden gegooid. ‘Sadist, laten we oude tijden doen herleven’. ‘Maar,’ zegt Sadist, ‘de kiwi is al jaren hier niet meer gezien’. ‘Correctie to nu!’ lacht Xcal. ‘TO ME MY KIWI’S!!! En uit het niets verschijnen duizenden kiwi’s in het centrum van Igianië. ‘Ben je er klaar voor man?’ vraagt Xcal met een lichte grijns. ‘Bring it on BITCH’ gromt Sadist. En zo begint er voor de omstanders een geweldige partij, waarin kiwi’s wel kilometers ver werden weg gegooid. De omstanders vinden het spektakel geweldig en moedigen de twee aan. Na een lange strijd waarin Sadist en Xcal elkaar telkens dwongen om verder te gaan, moest uiteindelijk Sadist opgeven. Xcal was gewoon te behendig met de kleine kiwi vogels. Het volk juicht even voor Xcal en Sadist reikt hem dan ook de hand. ‘Good game man.’ Xcal lacht en zegt: ‘Ik had er best veel lol aan en sorry dat ik je schooier noemde.’ ‘Ach je had een reden, weet je wat, wat dacht je nu van een plaats bij de elite?’ vraagt Sadist. Xcal lacht en is ook dan ook blij met de uitnodiging. ‘Zeker weten!’ De straat juicht en volgens mij dansen de kiwi’s ook.

Ergens anders in de stad, een plek waar kiwi’s niet zijn te vinden, zijn de sloppenwijken. Een gedeelte waar foute mensen zijn te vinden, fanboys zakken rollen om zo hun eigen agenda te pushen. In het midden van de slechte mensen zien we Fidelity lopen, die nogal nerveus lijkt. Het lijkt dat ze staat te wachten. Uit het niets word ze dan ook meegenomen naar een duister plekje. Nee, niet voor onreine daden, maar door een gedaante in een cape. Wederom een lid van La Recistance. ‘Mijn liefste, de voorbereidingen zijn volop bezig. Dit gaat geweldig worden!’ aldus de geheimzinnige man. ‘Goed, ik kan niet wachten om wraak te nemen op de Knights of Igianië’ zegt met Fidelity met woede in haar stem. ‘Dan kunnen we bij elkaar zijn, toch lover?’ ‘Ja, dat beloof ik’ De geheimzinnige man vertrekt en Fidelity zwijmelt nog steeds een beetje.

Het is een drukke dag in Igianië. Tidow zelf heeft niks gedaan, behalve staren naar wat andere mensen van de elite. Vrouwe Marianne is verwikkeld in een gesprek met vriend Mehmet, al gaat dat niet van harte. Swiep probeert Luunie zijn collectie van vreemde t-shirts te zien en Tidow lacht. ‘Wat een baas, die vent’. Opeens wordt Tidow opgeschrikt door AJ en Eend, die nogal angstig binnen komen rennen. ‘Wat is er mijn vrienden’? AJ, die buiten adem lijkt, probeert iets zonder succes te vertellen. Eend neemt het van hem over. ‘Marcel is terug en volgens mij... volgens mij.... is het ondenkbare gebeurt.’ Tidow kijkt vol afgrijzen naar beiden en vraagt met angst in zijn stem: ‘Hij is toch niet dood?’ ‘NEE’ schreeuwt AJ. ‘Hij is... geraped.’ Tidow snelt naar de eerste hulp en ziet Marcel, in staat van shock in bed liggen. ‘Marcel mijn vriend, alles goed?’ Marcel staart in de verte en fluistert met een trillende stem: mijn kontje... mijn prachtige ass du chocola!’ Tranen stromen over zijn wangen. ‘Rustig man... rustig... wat is er gebeurd?’ Marcel kijkt op en verteld: ‘Ik heb onderzoek gedaan naar die La Recistance beweging en we are fucked.’ Tidow begint te lachen en Marcel kijkt vreemd op. ‘Je weet wel, de ironie? We’re fucked, you got raped...’ Marcel lijkt bijna weer in shock te gaan maar Tidow weet hem te kalmeren. ‘Wat is er toch?’

‘Hij komt. De warlord van Nottyham gaat de oorlog verklaren aan Igianië!’

Dit artikel delen

Over de auteur