1. PSP kan met PS2 en PSX verbonden worden

PSP kan met PS2 en PSX verbonden worden

In een interview met de krant Mainichi Newspapers heeft Fumiya Takeno, een marketing manager van Sony, bevestigd dat de PlayStation Portable met de PlayStation 2 en de PSX verbonden kan worden. Zo kun je spellen eerst thuis op je PlayStation 2 spelen, om ze daarna in de trein op de PlayStation Portable verder te spelen. Helaas werd er niet verder in detail getreden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • wel lijpe feature ja

 • Ik vraag me nog steeds af of de PSP wel PS2 games aankan… Zowieso omdat PS2 games op DVD's staan.  Verder wacht ik zo'n link optie even af nog… Nintendo heeft hetzelfde, maar das ook nog niet 100 % uitgewerkt.

 • hopelijk gaan ze hier niet teveel andacht aan besteden.. Nintendo is al vaag bezig om de link functie tussen de GBA en NGC zo te benadrukken terwijl eigenlijk niemand er echt warm voor loopt..  Maarja games verder kunnen spelen op de PSP klinkt interessant..

 • ja dat lijkt mij ook best wel relax :D

 • jammer dat ik geen psx of ps2 heb:)

 • Verder wacht ik zo'n link optie even af nog… Nintendo heeft hetzelfde, maar das ook nog niet 100 % uitgewerkt. Die link optie van nintendo is niks imo. Ze besteden er teveel reclame aan maar te weinig research.

 • @ Notorious_roy  '' Ik vraag me nog steeds af of de PSP wel PS2 games aankan''  Misschien heb je die oudere reviews nog niet bekeken. Maar volgens de nieuws komt de PSP degelijk in de buurt van de Ps2. Dat betekent dus idd dat je je ps2 spellen die je thuis hebt gespeeld dan weer verder kunt spelen op je PSP in de bus, auto weet ik veel. Dat is echt interessant. Ik kijk we wel uit bijv. Een potje Final Fantasy op je PSP ? Fun Anyone ?


 • de psp gaat het volgens mij helemaal doen.

 • ja mij lijkt da wel leuk , moet je bijv ff weg (per auto,Bus,trein ect) om dan ff FF 10-2 te speelen op je PSP , ik zie dat wel zitten :)

 • lijkt me dan best wel loos om 2 versies van het spel te kopen. Een voor de PS2 en een voor de PSP …

 • Ik denk niet dat je dan twee hetzelfde spellen moet kopen één voor je ps2 en één voor je Psp.

 • Daar heb je wel gelijk in, maar neem bijvoorbeeld PES3. Ik heb het al op men ps2, maar als het op de PSP uit komt ga ik hem zeker kopen. En volgens mij ben ik niet de enige

 • Connectivity! lol. Is it just me of jat Sony altijd alles van andere bedrijven? De PS controller lijkt 2 drubbels water op de SNES controller. Toen de N64 uitkwam nam Sony ook analoge pookjes. Snes kreeg een CD-add on, en sony nam ook maar CD's. En nu dit :S

 • Nou ik vind de Snes en Ps controller echt niet twee druppels water op elkaar lijken. Ze zijn juist anders. En volgens mij was de Playstation de eerste console met CD's. En toen volgden de GC en de X-box. Misschien heb ik wel ongelijk.

 • @Sony Nikles:  Hoe wil je een PS2 DVD in je PSP proppen? En van mij mag de PSP best in de buurt komen van de PS2, maar ik verwacht dat niet… Beetje realistisch blijven qua specs voor een handheld he.  Verder was de eerste cd console natuurlijk de sega mega cd :) En misschien nog wel eerder (CD-i anyone? Die kon zelfs al films afspelen, nog voor de PS2 en Xbox er waren).


 • na de SNES heeft Nintendo er niet veel meer van gebakken. En Sony perfectioneerd hun controller alleen maar, Nintendo moet het steeds helemaal anders doen.  Ik heb er wel vertrouwen in dat het Sony gaat lukken. Ze zijn niet nieuw op de gamesmarkt. Ze hebben juist veel ervaring en ook veel ervaring in het maken van portable apparaatjes. Als dat ding niet al te duur wordt dan ga ik het zeker kopen. Lijkt me lekker als je elke dag met de trein naar school moet.  En ik hoop dat de Game Boy eindelijk van de troon gestoten wordt want door die monopoly heeft de ontwikkeling jarenlang stilgestaan. En het feit dat Nintendo nu bijna alleen poorts uitbrengt voor de Game Boy zegt al genoeg dat er concurentie nodig is op die markt.


 • @Notorious_roy  ''Hoe wil je een ps2 dvd in je psp proppen ?''  Waarom ga je je nu als een newbie gedragen. Ik weet het niet zeker maar misschien heb je ooit van de Connectivity technologie gehoord ? Dat de psp aan je ps2 wordt verbonden enzo weet je wel ?


 • Ja, dat snap ik wel… Maar je hebt het over PS2 games die je met je PSP onderweg kan spelen… Hoe wil je dat dan doen?

 • Misschien zit er een geheugenkaart ofzo in je PSP waar je spellen op kan downloaden door het met je PS2 te linken… En dat je dan natuurlijk ook zelf games kan kopen voor de PSP. De PSP begint aardig interessant te worden, hmmmm… Het wordt kiezen tussen een NDS of een PSP (maar als de GBA2 er is kies ik voor die)….

 • @BMH

  Die CD add on werd tch gemaakt door Sony.. zou toen ook playstation gaan heten. Zover is het toen niet gekomen en Sony kwam met een console met de naam playstation. Nintendo had Sony nog aangeklaagd omdat ze de naam playstation hadden genomen. Tenminste zover heb ik het begrepen :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren