1. Geachte Dhr. Morgan

Geachte Dhr. Morgan

*WARNING! KAN SPOILERS BEVATTEN!*

Geachte Dhr. Morgan,

U zult mij vast niet kennen, maar mijn naam is Ralph Beentjes uit Nederland en ik wil graag mijn excuses aanbieden. Ziet U, laatst was ik in gesprek met P. en hij is al vanaf het begin een groot aanbidder van U. Ik zei toen tegen hem dat ik U wel eens had gezien op een blauwe maandag en dat ik uw eh… hobby niet zo heel spectaculair vond. Eerder had ik al mijn excuses aangeboden aan P., maar ik moet natuurlijk mijn excuses aan U richten. Een paar weken geleden begon ik namelijk opnieuw met het kijken naar uw praktijken en deze keer was ik betoverd, in de greep van het bloed.

Het moet dat eerste jaar als ster in een serie vast een heel moeilijk jaar geweest zijn. Het was natuurlijk prachtig om te zien hoe uw zus was gegroeid in zelfvertrouwen en haar vaardigheden in politiewerk. Ook uw relatie met Rita was enorm gegroeid en U had eindelijk echte emoties, datgene waar U al zo lang naar op zoek was. Daarentegen was het echter slopend voor U om de waarheid van uw moeders dood te achterhalen en uw eigen broer te doden… Om in seizoen 2 al gelijk geconfronteerd te worden met de vondsten in de diepten van de oceaan, de laatste rustplaats voor uw hobbyisten. Doakes die daarna nog meer uw sporen ging volgen en dan ook nog Leila, mooie Leila, verleidelijke Leila, verraderlijke Leila, knettergekke Leila. U en Rita gingen zelfs een tijdje uit elkaar door de duivelse kunsten van haar, hoe het op het einde met haar verging was dan ook meer dan verdiend. Special Agent Frank Lundy kwam gelukkig niet achter uw uitstapjes en Doakes bekocht uiteindelijk de dood en de schuld.

Seizoen 3 vond ik echter minder, waar was uw onafhankelijke moordlust gebleven? Waar was de Lone Wolf-mentaliteit gebleven? U kon toch al gelijk zien aan de snor van die oplichter zien dat hij niet te vertrouwen was? Maarja, laten we hier kort over zijn: laat U nooit meer zo inpalmen als hij dat deed, U weet beter. Het werd echter weer mooi afgesloten met een prachtig huwelijk en ik wenste U al het geluk in de wereld. Het mocht echter niet zo wezen, nadat Lundy terug kwam naar Miami en op zoek was naar Trinity. De man die zijn slachtoffers vermoord in een patroon van drie, en later zelfs in een patroon van vier naar blijkt. U volgde hem wekenlang, U wist zijn stappen, U wist alles van hem. Totdat die ellendige feestdag kwam, Thanksgiving, U moest uw ware aard tonen om onschuldige mensen te redden. Een nobele zaak, maar op den duur met een hoge prijs betaald, een te hoge prijs naar mijn mening. Voordat U hem te pakken kreeg, kreeg hij uw vrouw te pakken, druipend in een bad vol met bloed, met daarnaast uw zoontje. Huilend. Gehuld in bloed. Precies zoals U ook werd gevonden, jaren geleden.

Hoe moet het nou verder? Op welke manier kunt U dit in godsnaam aan Cody en Ashtor vertellen? Er zijn nu echter wel opties open gevallen, want hoe U het wendt of keert, Rita was in feite een blok aan uw been. U had nu verplichtingen, weet U bijvoorbeeld nog dat ongeluk? Al was het niet voor uw geniale oplossingen om lichamen te laten verdwijnen, dan lag U nu al in een kist onder de grond. Uw bloed besmeurd met een dodelijk vloeistof, geïnjecteerd terwijl een handjevol mensen vol verbazing toekijkt. Hoe kon deze perfecte huisvader, deze perfecte collega, deze perfecte man, nou een seriemoordenaar zijn? Maar gelukkig is het niet zo ver gekomen. Dan nogmaals: hoe nu verder? Wacht alstublieft niet tot september om het vijfde seizoen te onthullen, zo lang kunnen we niet wachten. Spoed uw fans tot hulp.

Met vriendelijke groet,

Ralph Beentjes

Dit artikel delen

Over de auteur