1. Nintendo werkt aan opvolger Game Boy Advance

Nintendo werkt aan opvolger Game Boy Advance

In de Mexicaanse-versie van het Nintendo Official Magazine (NOM) heeft Reggie Fils-Aime, de man die over de verkoop en marketing gaat bij Nintendo of America, aangegeven dat Nintendo werkt aan de opvolger van de Game Boy Advance. Reggie kon niet zeggen wanneer de draagbare spelcomputer zou verschijnen. Al ging eerder het gerucht dat de nieuwe Game Boy nog in 2005 zou worden getoond.

Er zal op de Electronic Entertainment Expo (E3) in mei meer informatie worden vrijgegeven over de projecten waar Nintendo aan werkt, aldus Reggie. Hieronder valt ook de Nintendo Revolution, deze zal eveneens op de E3 worden getoond. Of hij speelbaar zal zijn op de E3 kon Reggie niet bevestigen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • DS staat los van de GBA en de GBA Advance ;)

 • @ nuke, ik denk dat het omgekeerd wordt, gba opvolger concurrent psp, de DS staat als een huis netjes alleentjes.

 • wat een naai streken allemaal van nintendo, bijna elk jaar een nieuwe console…gba, gba sp, ds, en nu weer een nieuwe? ik heb gelukkig geen 1 van die consoles gekocht, maar ik zou me toch behoorlijk genaaid voelen als je denkt dat je de nieuwste hebt, en je hoort al bijna gelijk dat er een nieuwe aankomt… Waarom zou je nu nog een DS kopen als je weet dat over een jaar waarschijnlijk een veel vettere handheld uitkomt?

 • PS2 lord, ze zijn er aan bezig dat wil niet zeggen dat ie binnenkort al uitkomt, ik durf te wedden dat sony ook al bezig was met plannen van de PS3 voordat de PS2 op de markt was, dat noemen we vooruit kijken en Nintendo heeft heel wat handheld op hun naam staan omdat ze al ruim 15 jaar op die markt zitten dus dan heeft zo'n handheld wel een geschiedenis… ik vind je opmerking echt nergens op slaan, we klagen toch ook niet als we net een Tv hebben gekocht en een week later word er al een nieuwe nog hipper type op de markt gezet, er zijn artikelen waar die ontwikkeling veel sneller in gaat en ik hoor niemand klagen. Laat Nintendo handel drijven en winst maken want dat hoort een bedrijf te doen, op welke manier dan ook.

 • De DS heet ook geen Game Boy DS maar Nintendo DS. Je moet de DS geheel los van de Game Boy-lijn zien…

 • Moet men nou om t kleinste dingetje gelijk t woord fanboy gebruiken..pff:p eigenlijk wel komisch.

  En de ds wordt niet beter dan de psp, de psp ook niet beter dan de ds, t hangt maar van je smaak af, sony gaat het vast goed doen met hun handheld maar nintendo ook…hangt gewoon van je smaak af, niet zeiken.

  En bedrijven moeten idd vooruit kijken, je kan niet zeggen…hmm zullen we volgende week een nieuwe console uitbrengen…hey piet maak er es ff eentje, je hebt 5 dagen.^^

 • @Tj @ school

  Er zal op de Electronic Entertainment Expo (E3) in mei meer informatie worden vrijgegeven over de projecten waar Nintendo aan werkt, aldus Reggie. Hieronder valt ook de Nintendo Revolution, deze zal eveneens op de E3 worden getoond. Of hij speelbaar zal zijn op de E3 kon Reggie niet bevestigen.

  LEZEN!!:P

 • De DS heet ook geen Game Boy DS maar Nintendo DS. Je moet de DS geheel los van de Game Boy-lijn zien…

  Ik vind dat zo'n onzin. Dat ding speelt zelfs GBA games! En als straks de nieuwe Gameboy uitkomt, ga je dan met je DS en je nieuwe Gameboy over straat lopen? Het is gewoon een vrijwel identiek product: een handheld om spelletjes op te spelen.  De GDC is NU bezig, 7 tot 11 maart.

 • De DS is gewoon de opvolger van de GBA, hij is krachtiger, het is een handheld en hij speelt gba games. Voor mij bied de DS echt niet genoeg als apparte 'pilaar'.

 • NIEUWS:

  Sony werkt aan de opvolger van de PS3 en Microsoft al aan de xbox3!

 • Inderdaad de meeste mensen, het grote publiek gaan de DS zien als de opvolger van de GBA en de concurrent van de PSP. Als mensen de DS kopen en dan zien dat Nintendo een jaar later met een Gameboy 2 afkomt dan gaan ze zich genaaid voelen. de meeste mensen zijn NIET als ons hoor, en dan bedoel ik gamers die het gamenieuws op de voet volgen. Soit ik geloof dat de GBE pas over 2 jaar komt en dat ze dan flahscarts van 2 GB gaan gebruiken. Nu gebruikt de DS flashcarts van 128 MB ( 1 gigaBIT)  En btw @sk002 –> ik ben juist blij dat je een memory stick erbij moet kopen. Zo koop ik me meteen 1tje van 1GB zodat veel mp3 en filmpjes op mijn stick kan pleuren om ze lekker op de trein ofzo te bekijken als ik ff geen zin heb om te spelen. PSP gaat voor mij een media en gameapparaat worden.

 • http://www.insidegamer.nl/forum/viewtopic.php?t=24273&start=0

 • Kutstreken. Ze moeten het bij 1 handheld houden

 • Kutstreken. Ze moeten het bij 1 handheld houden

 • hoezo kutstreek? de psp/gba is om te reizen. zie de nds meer als het ding voor spellen met een unieke en langere gameplay. sure,het speelt gba games af..en? dat is alleen om te zorgen dat het nu goed verkoopt, omdat mensen het nog een wazig ding vinden. later heb je je nds, een gba/psp en een xbox2/ps3 met een cube2 ernaast. nintendo wilt geen marktleider zijn, het wilt gewoon bij iedereen de tweede plek veroven terwijl sony en microsoft het uitvechten. de nieuwe gba is er slechts om te zorgen dat sony neit al te groot word op de handheld markt. als microsoft er niet was deden ze dit ook op consolegebied.

 • Ben geen fanboy hoor (al doet mijn naam wel zo vermoeden) de ds lijkt mij ook harstikke leuk, maar het lijkt mij gewoon zo kut dat als je denkt dat je the man bent met je ds, en het jaar erop (of 1,5 jaar) loop je alweer hopeloos achter. @linky 84: de vergelijkin tv-console vind ik niet echt opgaan, aangezien elke tv hetzelfde bied, en elke generatie console andere games bied. True dat sony allang aan de PS3 werkt, maar de PS2 loopt nu al heel wat jaren mee, er zit wel 5 jaar tussen PS2 en PS3. Twas niet om nintendo te dissen, ik vind gewoon het gewoon niet kunnen om de consument een bord voor te houden, ze iets 'nieuws' te bieden, en vervolgens het jaar erop doodleuk iets nieuwers aanbieden.

 • en btw, whats in a name? het maakt toch niets uit of het nu wel of niet de opvolger van de gba is, het is gewoon weer een nieuwe handheld, waar je weer andere spellen voor moet kopen.

 • "van wat jij zegt is zo bij sony: "je bent stoer als je een playstation hebt"

  ik zie dit nog niet bij de ds…."  je zegt dat je punt duidelijk is, maar dit is me niet helemaal duidelijk…zie het verband niet zo

 • ik weet niet waarom iedereen zich druk over maakt. Dit was toch allang bekend dat de NDS een aparte project was van Nintendo?  Maar ja, het is wel vervelend voor ouders met kinderen..die denken ook wtf, weer een nieuwe gameboy :)

 • @_avertrax, kijk, jij snapt mn punt!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren