1. Animal Crossing DS

Animal Crossing DS

Animal Crossing, dat al eerder uitkwam op de GameCube, is een uniek spel. Als jongetje of meisje betreed je een Fabeltjeskrant-achtige wereld met koddige beestjes, een kleurrijke omgeving en zonder een verhaal waar je aan vastzit. Zie het als de Sims in een kinderlijke wereld.

Nu komt vrijwel exact diezelfde wereld naar de twee schermen van je DS toe. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er niets aan het spel verandert is, maar niets is minder waar. Grootste verbetering is namelijk dat je nu ook daadwerkelijk kunt praten met de andere bewoners. Waren échte conversaties op de GameCube-versie praktisch onmogelijk en sprak de hoofdpersoon nooit, op de DS kun je zelf de antwoorden die je wilt geven intypen. Het bovenste beeld toont dan de speelwereld en de onderste een virtueel toetsenbord waar op je met de stylus de letters kunt typen. Erg leuk voor de mensen die het Engels een beetje onder de knie hebben maar als dat niet het geval is heb je toch wel een probleem. Vooralsnog is het niet bekend of het spel ook andere talen ‘begrijpt’.

Maar wat is er dan nog meer veranderd ten opzichte van de GameCube-versie? Nog niet alle facetten van het spel zijn vrijgegeven, maar tot nu toe lijkt er weinig te zijn veranderd. Dat hoeft overigens niet negatief te zijn, want op de GameCube had je ook al van alles en nog wat te doen: klusjes doen voor dorpelingen, vissen, insecten vangen, fossielen opgraven, verzamelen, verhandelen en kleding ontwerpen. Ook dat zien we terug op de DS maar er is toch één grote aanpassing die dit alles een heerlijke draai kan gaan geven.

Sinds het origineel schreeuwen spelers al om een online versie van Animal Crossing en de DS lijkt dat waar te gaan maken. Via wi-fi wordt het namelijk mogelijk om met drie anderen een dorpje te betrekke. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om met hen alle eerder genoemde activiteiten te beoefenen. Het offline ruilen, doormiddel van codes, van de GameCube verandert dus in online ruilen en dat is natuurlijk wel wat beter.

Animal Crossing DS zal dus niet zoveel verschillen van zijn voorganger, maar kan, zeker in het geval van een goedlopende online-functie, uitgroeien tot een behoorlijk succes. Het ruilen van spulletjes is toch iets dat veel mensen aantrekt en bovendien kan je met andere spelers chatten. Of Animal Crossing echt zoveel goeds brengt zien we met de tijd wel, een releasedatum is nog steeds niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Whoo. Weer een spel die goed gebruikt maakt van de mogelijkheden van de DS. Kan leuk worden

 • "Maar wat is er dan nog meer veranderd ten opzichte van de GameCube-versie?"  kijk naar de screens zeg :S

 • Ga ik zeker ahlen als hij er is.

 • animal crossing lijkt me altijd nog leuk

 • @Bram kijk die twee filmpjes op IGN en je ziet dat het er mooier uitziet.. en diut zijn super oude screens kan nog vanales aan veranderd zijn..

 • Eén van die titels die echt interessant is, naast AW en nog wat andere.

 • Ik weet niet of dat 'praten tegen dorpbewoners' dmv dingen te typen nou wel zo goed uitpakt, maar de mogelijkheid om multiplayer te spelen kan erg leuk worden

 • maarja het ziet er wel goed uit :P

 • @bram De graphics zijn prima in orde hoor. Denk dat er niet veel verschil tussen die van de NGC en DS zal zitten, voor een handheld zijn de 3D graphics in ieder geval prima in orde.  En trouwens, in die alinea heb ik het niet eens over de graphics maar over de mogelijkheden. Capice?

 • Ik ga deze zker wel halen

 • nintendo ds tekoop gewoon in de winkel in den haag www.gameshop.nl

  met bon met garantie van nintendo.. had mijne hem al donderdag gekocht. en kost gewoon 150 euro..  psp kan je daar ook al kopen valuw pack voor 390 euro met bon en garantie .  btw love my nintendo ds met mario!! minigames zijn wel vetter dan het hellespel :Pwahha • ziet er wel grappig uit toch…

 • lijkt me best wel leuk (vooral online)

 • Deze ga ik zekers halen, alleen op de GC versie vond ik de "klusjes" van de bewoners nogal saai, want het was alleen maar dingen ophalen en brengen.

 • en waar is ryuin nu hier :P:P

 • Hou het een beetje ontopic dames :).  @nielz Ben het met je eens. Héél soms moest je een (bepaalde) vis vangen ofzow maar verder was het alleen koeriertje spelen en dat ging idd snel vervelen. Wel leuk dat je soms ook een Nintendo Magazine, Game Boy Color of Pokemon Mini moest rondbrengen :). Hoop dat in deze versie alles wat gevarieerder is en de wereld mag (kan) ook wel wat groter.

 • Dit lijkt me erg tof, ben ook verslaafd aan de Cube-versie. Op de DS lijkt het me beter te gaan werken, omdat het een perfecte handheld game is imo. Hoop wel dat ze er wat nieuwe dingen indoen though.

 • Cube versie vond ik wel snel vervelen. Online / Wifi zou de levensduur natuurlijk enorm verlengen. Als die daadwerklijk online gaat, ga ik deze zeker halen. Hopen dat ie niet zolang op zich laat wachten als de PAL AC.

 • @Nintendoos

  P.s. Dat deed ik nog geen eens met de GTA serie. San andreas lag na ene half uurtje al weer in de kast.  Wat een totaal overbodige toevoeging van deze Ninty fanboy…Ze moeten het toch niet gekker gaan maken…..een half jaar fun met een "kiddy" Nintendo-game en San Andreas lag alweer na een half uur in de kast…..  Ik zit nog steeds te wachten op een Ninty Fanboy die op zijn minst een keer zegt dat hij San Andreas een leuk spel vond…  Nou, laat ik dan als Sony-fan ook maar een clichématig duit in het zakje doen:  Ook deze game voor de DS ziet er wat mij betreft weer erg kleurijk, maar vooral "Kiddy" uit…..en kan mij dus niet bekoren…leuk voor de kids die ook pokemon zo leuk vonden… • wil ik hebbe!!!maar wij krijgen ook mario 64 DS en Rayman DS…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren