1. DDR Ultramix 2

DDR Ultramix 2

Er komt binnenkort een nieuw deel uit de Dance Dance Revolution (DRR) reeks uit, en wel Konami’s DDR Ultramix 2 voor de Xbox. Voor wie niet precies weet om wat voor een spel het hier draait: je wordt er moe van, heel erg moe.

Even een kort geschiedenislesje. De originele speelhalversie verscheen in 1998 in Japan. Het werd snel hét spel dat je gespeeld moest hebben. Vele Japannertjes stonden dagelijks te stampen op één van de DDR-machines. Na het grote succes van de speelhalversie kon een thuisversie natuurlijk niet uitblijven. Deze verscheen in 1999 voor de oude, grijze PlayStation en ging maar liefst meer dan drie miljoen keer over de toonbank. Japan had vanaf dat moment het DDR virus te pakken. Vele speelhal- en thuisversies volgden, waaronder nieuwe delen voor de PlayStation 2 en Dreamcast. Uiteraard verschenen er ook enkele afwijkende versies, zoals DDR Disney Mix. De serie was ook een groot succes buiten Japan en er verschenen zelfs wannabe DDR spellen. En voor hen die nog geen idee hadden over hoe je dit spel hoort te spelen: met een grote dansmat-controller natuurlijk! DDR spellen spelen met een normale controller is natuurlijk geen fluit aan (lees: te makkelijk) en zeker ook niet de bedoeling.

En nu verschijnt er dus een nieuwe DDR versie, exclusief voor de Xbox. Deze nieuwste versie bevat gloednieuwe songs, nieuwe spelmodi en Xbox Live support (de Amerikaanse versie bevatte in ieder geval een Xbox Live versie). DDR Ultramix 2 combineert plezier, competitie en fysieke interactie in één spel. Als er één spel is waar je fit bij blijft, dan is het DDR wel. Door de Xbox Live toevoeging kunnen spelers het wereldwijd opnemen tegen andere fanatieke DDR Ultramix 2 spelers, om zo te zien wie er DDR-koning is. Dit kan bijvoorbeeld middels verschillende toernooien. De Xbox Live ondersteuning zorgt er ook voor dat je nieuwe songs, stappatronen en personages kunt downloaden. DDR Ultramix 2 voor de Xbox zorgt dus voor een ultieme DDR-ervaring.

Het leuke aan de DDR spellen is het feit dat de spellen altijd vele spelmodi bevatten. Iedereen kan DDR spellen, de verschillende songs zijn namelijk in verschillende moeilijkheidsgraden te spelen. Ultramix 2 bevat nu ook een Team Battles modus. In deze modus kunnen twee teams van ieder twee spelers het tegen elkaar opnemen. Grote vraag is natuurlijk welk team de meeste punten scoort. Deze modus kan offline, maar ook online gespeeld worden. In de nieuwe Attack modus gaan twee spelers de strijd aan. Degene die het dansen het langst volhoudt, wint. Daarnaast is er ook nog een zogenaamde Synch modus. Hierin moeten twee spelers samenwerken en om de beurt op één danscontroller spelen. Voor de spelers die het spel kopen om echt af te vallen is er nog een dieet modus. Hier kun je precies bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt. Wie zei dat je niet gezond werd van gamen?

DDR Ultramix 2 zal een zeer aardig spel worden, dat het zeer waarschijnlijk zeer goed zal doen op feestjes en partijtjes. Het spel is uiteraard niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen moet het hebben van de vage songs die het spel rijk is, of het hossen en stampen op de speciale dansmat-controller. Nee, laat dat maar over aan de Japanners.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ehh Releasedatum: Q4 2004 ?

  Is de game uitgesteld of is het Q4 2005 ? wat niet binnenkort is zoals in het artikel staat ;)

 • DDR owned. jammer dat die matjes altijd onder je poten wegglijden =P >_<

 • hehe altijd leuk dit. Dat gespring zullen de onderburen vast leuk vinden

 • Blij dat wij geen onderburen hebben;)  ontopic:

  lijkt me een snel vervelend spel ;) ik heb het hier niet zo op. ik haal fifa street wel :D


 • DDR Rulezzzzz:)

 • @Dutchgangsta  Als jij van mening bent dat DDR "owned" dan koop je gewoon net zoals alle andere DDR-fans een Metal Dance Platform die gegarandeerd niet weg glijdt…  @AsschenSukar

  "Ik haal fifa street wel"

  Totaaloverbodige toevoeging…..kun je bij elke topic over een game wel zeggen dat je een ander spel gaat halen….kortom..zinloos

 • ddr>>> fifa street.  met ddr speel je waarshcijnlijk langer :P

 • DDR is vet:D:D… effe ene goede dansmat dit keer halen:D:D:P;)

 • DDR owned :D

  Mischien dat ik hem ga halen :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren