1. Legends of IGF Editie 104: Sadist en de transformeerbare Igianiërs episode 247: De reis naar planeet Nintmatron

Legends of IGF Editie 104: Sadist en de transformeerbare Igianiërs episode 247: De reis naar planeet Nintmatron

We kennen ze allemaal, de Legendes van het forum. Mortal Marcel, Sadist, Tidow, Bloten Poten Peter… Stuk voor stuk mensen, dat hopen we tenminste, die de boel een stuk vrolijker maken op IG, of minder. Deze mensen zijn iniedergeval van levensbelang, en het IGF zou het IGF niet zijn zonder ze. Daarom een serie logs genaamd: Legends of IGF, om deze helden eens een keer in het zonnetje te zetten en meer over hun interessante persoonlijkheid en voorkeuren te weten te komen. In deze vierde editie staan de spotlights op een legende die van alles kan en niet alleen op het forum, maar ook op de FrontPage ontzettend populair is. De man die al bijna 100 Recensies heeft geschreven en er nog lang niet klaar mee is, geilt op transformerende robot’s (can’t blame him!) en achterhoekig is ingesteld. De man vol subtiele humor, minder subtiele humor en de maker van de geniale IGF log serie Knights of Igianië, waarvan deel 4 bijna online komt. Ik presenteer u, Legend of IGF Editie 04: Sadist en de transformeerbare Igianiërs episode 247: De reis naar planeet Nintmatron!

Hallo Meneer Sadist, mag ik eerst zeggen dat het een hele eer is om je te interviewen, de koning der memberrecensies! Alleen vraag ik me af… waarom de naam Sadist? Zo sadistelijk ben je niet, iniedergeval niet vaak.

Haha, rustig Natan rustig... laten we het niet te gek maken. Vind het leuk dat jij het leuk vind. De naam? Nou kijk, het was een mooie dag op een school in de jungles van de achterhoek. Tijdens wat tussenuren moest ik tijd doden en samen met een oude maat van me zaten we op het internet. Terwijl we een site zaten te bekijken (geen idee wat dat was btw) zat ik alleen maar lompe opmerkingen te maken en ze waren niet altijd te smakelijk. Terwijl mijn maat in een deuk lag, noemde hij me een sadist. En dat hield hij een tijdje vol. Ah, good times. Op een gegeven moment kwam ik dus IG tegen en ik besloot me aan te melden met die geniale naam, omdat ik niet verwachtte dat ik er lang zou blijven. Het liep dus anders hehe

Hoe heb je het al die vijf jaar uitgehouden op IG? Hou houd je het vol tussen alle aanvallen van de clones, trolls, Mortal Marcel en de spammers?

Het enige juiste antwoord is zelf een beetje gek zijn. Op een uh... internet achtige manier denk ik. Daarnaast, er is een gewoon een leuke community actief en natuurlijk zijn er weleens posters of trolls die de boel proberen te verzieken, maar die kan ik gewoon negeren. Over het algemeen een beetje gek posten en uh... being me

Ik heb van een betrouwbare bron vernomen dat je een comic lover bent, hoe dat zo?

Nou een lover is overdreven, maar ik heb het laatste jaar wel wat comics verslonden. Ik moet wel zeggen dat ik meer naar de Marvel kant leun, maar DC heeft ook zijn hippe stuff. Van DC ben ik dan wel onder de indruk Superman: Red Son en natuurlijk Batman. The Dark Knight Returns, The Killing Joke, Arkham Assylum: a serious house on serious Earth en No Man’s Land. Bij Marvel ben ik wel inmiddels een fan geworden van The Merc with a Mouth, Deadpool.

Ah, Deadpool. Je beste avatar ooit… Maar wie is hij eigenlijk? Vertel ons over de wereld van Deadpool, oh Sadistelijkheid!

Deadpool, (hij staat ook bekend als Wade Wilson) is een huurling met een twist. Ooit was hij stervende (nou ja, nog steeds mochten zijn krachten verdwijnen) dankzij kanker. Maar op een bepaald punt heeft Deadpool aangeklopt bij Weapon X en heeft hij een Healing Factor gekregen, vergelijkbaar met ene Wolverine. Nadeel is dat de healing factor niet helemaal vlekkeloos werkt. Zo is Deadpool een oerlelijke vent en zijn de kankercellen ook gegroeid, maar dankzij de healingfactor kan hij niet dood. Voordelen zijn dat hij uiterst lenig is geworden, sterk en dat hij stiekem best slim is. Als hij niet met zichzelf aan het discussieren is. Ook een neven effect, in de bovenkamer is Deadpool ook niet helemaal in orde.

Voor de rest is Deadpool vooral een figuur die leunt op verscheidene grapjes en vooral mensen met een behoorlijke kennis van popcultuur (hoi Marcel!) kunnen de subtiele grapjes van Deadpool waarderen. Daarnaast doorbreekt hij ook nog weleens the fourth wall, oftwel hij spreekt de lezer aan. Deadpool is er namelijk van bewust dat hij een comicbook figuur is. Dat levert nog weleens vreemde situaties op natuurlijk. Van Street Fighter referenties tot Spider-Man aanspreken met Tobey Maguire, allemaal te vinden in zijn geniale strips.

Wat schiet je als eerste te binnen wanneer je dit ziet?

Jeugdsentiment. Ik zie mijn allereerste gekochte Transformer voor me en de vele goede tijden die ik heb beleefd. Good times, good times.

Gaan we meteen verder met de crème de la crème der interview vragen. Hij is nogal cliché maar ach, zoiets valt maar zo’n 65% van de lezers op dus daar hoeven we ons ook niet druk om te maken: Transformers! Wat is daar nu zo afschuwelijk awesome aan?

Nou, het hele idee is al gaaf. Ten eerste gaat het over robots die zich kunnen veranderen in voertuigen en andere apparatuur. Daarnaast komen ze van een planeet waar het volzit met dit soort robots. Ze kunnen denken, voelen... gewoon awesome. Plus, iedereen houdt van goede slechterikken. Ik bedoel, de geniepige plannen van Starscream blijven stoer. Megatron is een badass en Soundwave is ook hip. Over de Autobots... Optimus is genoeg. “One shall stand, one shall fall”.

Omdat ik de slechtste niet ben geef ik je hierbij de kans om een haatbrief aan Michael ‘’Verkloter’’ Bay te schrijven en je nickname eer aan te doen. Ga je gang:

Beste Michael,

Het is werkelijk onvoorstelbaar dat een middelmatige regiseur zoals jij films mag regiseren met een budget van $ 200 miljoen dollar. Oké, The Rock was een zeer degelijke film. Maar dat was meer de verdienste van Sean Connery en Nicholas Cage. Voor de rest? BAH. Een eigen draai geven aan Transformers geven is prima, maar je hebt het veranderd in een puberaal misbaksel vol explosies en gegeil op die so-so Megan Fox. De eerste film was eens niet zo slecht, maar die tweede: je had genoeg kritiek gekregen en je hebt het gewoon 10 keer erger gemaakt! Dat is toch retarded jij fucking dumbass. Ik wil meer diepgang in de bots en geen nerdy love zien tussen Shia LeButtfuck en Megan Fox. En als je nieuwe robots introduceert, geef ze dan ook SCREENTIME! Geen puberale onzin, geen leghumpende Joe Pesci bots, geen panische Shia LebuttFuck, geen ruftende bots, geen ghetto bots. LUISTER VOOR HET EERST NAAR KRITIEK EN MAAK EEN GOEDE FILM FUCKTARD.

In de naam van Primus.

René

Editor’s Note: En dit, beste klikbuis lezertjes, is waarom de heer Sadist zo verschrikkelijk awesome is! De perfecte haatbrief voor Bay, een natte droom voor elke Transformers fan. Mensen, kijk die crap niet maar bekijk dit! Heck, als het echt moet kijk dan maar naar de nieuwe Transformers Animated, alles is beter dan de afschuwelijke misbaksels van Bay die de naam Transformers niet zouden mogen dragen….

Zoals ik al eerder heb vermeld, heb je in de afgelopen jaren schrikbarend veel goede recensies geschreven. Was je eerst ook van plan zoveel te schrijven? Waarom blijf je games bekritiseren, en hoe flik je dat toch om het steeds ook nog eens uitzonderlijk goed te doen?

Nou, aangezien mijn eerste recensies niet echt jofel waren (understatement) was ik gewoon pissig dat sommige mensen zeiden “dat als ik niet kon schrijven, dat ook niet moest doen.” Aangezien mijn persoonlijkheid zo in elkaar zit dat ik me wil bewijzen, deed ik er langer over en begon ik ook langere teksten te schrijven. Uiteindelijk werd het gelukkig ook beter en de feedback is awesome. Het begon op een gegeven moment een hobby te worden en dat is het voor mij nog steeds. Lekker een stukje schrijven en als mensen genoten hebben van de tekst, dat is nog zelfs beter. Dus... ik bekritiseer games als een hobby.

En ja, goed is natuurlijk subjectief. Als jij bijvoorbeeld vind dat mijn schrijfsels prima zijn, is dat al een overwinning. Ik schrijf teksten voor mezelf (om op papier alles op een rijtje te hebben) en ook een beetje om anderen te entertainen.

Als ik naar je collectie en recensies kijk, lijkt je voorkeur erg naar Nintendo uit te gaan, hoe komt dat zo? Is de Wii echt zo evil als door anderen word beweerd? Is de haat een hype, of echt verdiend? Schop kont en laat je mening horen!

De allereerste games die ik mocht spelen waren Tetris, Super Mario Bros. en Duck Tales op die goede oude NES. Ik was een jaartje of vier en ik vond het echt briljant om te zien wat er in een videogame kon gebeuren. En toen ik ouder werd kreeg ik alleen maar geweldige games op Nintendo platformen te zien: Super Mario World, Yoshi’s Island, The Legend of Zelda Link’s Awakening, Street Fighter II, Mortal Kombat II en nog veel meer. Veel te veel in ieder geval. Het komt er op neer dat de Nintendo platformen me veel plezier hebben geboden en dat heb ik nog steeds. Kan ook altijd iets meer genieten van de Nintendo games over het algemeen.

En als de Wii evil is, dan zijn die andere consoles wel de devils themselves. Kijk, dat niet iedereen de Wiimote ligt is begrijpelijk, maar het zijn vooral de overdreven “IK WIL NIET ZWIEPEN OM TE GAMEN” die vooral weinig inzicht tonen. Een heleboel games op de console (de goede that is, de games dus waar niemand naar om kijkt) maken juist gewoon goed gebruik van de controller en het wordt nergens zo erg dat je als een debiel door de kamer springt. Probleem is, vooral mensen die helemaal zijn “vastgeroest” in het “Wii is the destroyer of gaming/huisvrouwen console/HET IS GEEN HD” mantra willen gewoon de Wii wegdenken maar dat lukt niet. Ik kan deze groep dan ook al verzekeren dat de motion technologie wordt uitgebreid totdat we het op punt komen dat de motion controller gewoon de standaard kan worden. De classic controller was ook niet binnen één generatie gemaakt.

Dus, ik zeg de haat is zwaar onterecht, maar ik ben er me ook van bewust dat bepaalde types de haat vooral als excuus gebruiken omdat Iwata of Miyamoto ze als kind hebben geraped hebben of iets dergelijks.

All Time favorite IGF meme

Ik denk... Ik laat niet over me heen poepen. Dat is vrij hilarisch. Ga ik toch voor onze Notty, dat was wel een mooi moment in IG historie. Oh Notty, where art thou?

Liefste IG’er

Ik vind bijna iedereen lief, ik ga toch niet iemand kiezen!

Grappigste IG’er

Die Tidow, Jaspert, Marcel, O Vet... allemaal humoristisch volk. Zoals het hoort. Ik kan niet kiezen, deze vier laten me altijd lachen. Gewoon, omdat hun humor het mogelijk maakt.

Beste reviewer

Oei oei oei... lastig. Er zijn zoveel leuke schrijvers op IG en ze hebben allemaal een eigen stijl wat hun schrijfsels zo tof maken. Kies ik toch maar 7threst, hij reviewed altijd van die toffe old school spul of obscure spellekes. En met enthousiasme, dus ja.

IG’er die je het liefste onder de ban hamer zou willen vinden

Ik denk die schizo genaamd xtoc en AVATOR. Wazig figuur. En een slecht voorbeeld voor onze Belgische medemens.

IG’er die jammergenoeg onder de ban hamer valt te vinden

Ik mis Mark. nog steeds, die arme mafklappert. Daarnaast stiekem ook wel Notty.

Grootste mede legende

Ik ga dan toch maar voor Marcel. Ik bedoel, zijn brieven aan de PU blijven hem nog steeds achtervolgen! Dat is toch best knap voor iemand met zo’n dons sikje. Plus, het is een toffe gozer en ik lach altijd om zijn maffe fratsen.

Lezersvragen:

Mortal Marcel en Tidow vragen:

Ben jij zo kaal omdat je gefrustreed bent geraakt door de keuze die je maakte om de Wii als jouw main console te nemen? Heb je daarom al je haren er uit getrokken?

Wat, hoe, hé? Ik kaal? Nee man, ik mag dan wel een optrekkende haargrens hebben, maar kaal? Ik heb heel dun haar. Fo serious mang. Ahem. Ik raak niet zo snel gefrustreerd. Zeker niet als ik op mijn favo console speel.

Tidow: Hoeveel tijd ben je wekelijks kwijt aan je stake-out bij Fidelity's huis in de bosjes, hopend dat je glimps van haar op kunt vangen?

Dude, Guido, wat had ik nu gezegd? Jij hebt eerlijk die weddenschap verloren. Ik mag nog de komende maand 5 uur per week kijken, dan mag jij pas weer een een weekje. Duh.

Hoeveel bier drink je per week?

Ben niet zo'n super zuiper, ik denk maar twee per week ofzo

The End

Dit artikel delen

Over de auteur