1. Fuat Çapa opgestapt bij MVV

Fuat Çapa opgestapt bij MVV

Op maandag 14 september 2009 schreef ik een Weblog, waarin ik mijn onvrede uitte over MVV-trainer Fuat Çapa. Nu, 4 maanden later, is dan eindelijk mijn wens uitgekomen: Fuat Çapa is weg bij MVV!

Na 2 seizoenen van ellende, slechte wedstrijden en veel nederlagen, is Fuat Çapa dan eindelijk opgestapt. Na de winterstop werd nog geen enkel duel gewonnen en MVV staat op een twaalfde plek. Doelstelling aan het begin van het seizoen was echter top drie spelen. Dit werd door onze geweldige voorzitter al snel veranderd naar ''haal de play-offs.'' Nadat MVV afgelopen vrijdag alwéér verloor thuis van FC Zwolle was het genoeg en de supporters maakten hun onvrede duidelijk door spreekkoren richting Çapa te uitten. ''Çapa rot op'' klonk van de tribunes. Lijkt me toch niet zo discriminerend? Jawel hoor, volgens Fuat Çapa is hij opgestapt, omdat de MVV-supporters racistisch tegen hem waren. Tja, volgens mij weet die kameel niet wat racisme is, maar wat verwacht je van iemand die nog niet eens één fatsoenlijk interview kan geven! Als vervolgens ook nog van de supporters de schuldige wordt gemaakt, zijn natuurlijk de rapen gaar in Maastricht. En volledig terecht naar mijn mening. Ik hoop dat Çapa veel winst zal maken bij een plaatselijke kebabtent, want ik hoop hem nooit meer als voetbaltrainer te zien bij MVV! Helaas kan de door MVV-supporters georganiseerde protestmars geen doorgang meer vinden, aangezien onze Turkse bolle is opgerot!

Voor degene de het interesseerd zijn hier de interviews van onze voorzitter en EX-trainer, waarin de MVV-supporter belachelijk wordt gemaakt:

Fuat Çapa,

Joseph Goumans.

En het beste nieuwsbericht sinds tijden:

Maastricht - (Elfvoetbal) Fuat Capa heeft zijn ontslag ingediend als trainer van MVV. De hevig onder vuur liggende trainer zag het niet meer zitten, nadat supporters afgelopen vrijdag zijn ontslag eisten tijdens de 0-2 nederlaag tegen FC Zwolle. Op de website van MVV is het vertrek van Capa bekendgemaakt.

Het bestuur van MVV dankt Fuat Capa voor zijn grote loyaliteit en prijst de trainer voor de moed en het geduld waarmee hij onder soms zeer vernederende en hem kwetsende omstandigheden zijn werk als trainer bleef verrichten. De doelstelling die het bestuur aan de trainer had meegegeven aan het begin van dit seizoen was het verjongen van de ploeg en kwalificatie voor de play-offs. Op dit moment heeft de ploeg vergeleken met 2009 weliswaar vier punten minder, maar de kans om de play-offs weer te halen is nog zeer aanwezig.

Fuat Capa heeft ook door zijn goede contacten in de internationale voetbalwereld veel betekend voor MVV. Hij heeft het voor de Maastrichtse club mogelijk gemaakt om jonge spelers aan te trekken die anders niet haalbaar waren, zoals Gideon Boateng (jeugdspeler van Anderlecht), de Belgische middenvelders Christian Brüls en Tom van Hyfte en Faty Papy, de Burundese international die bij het Turkse Trabzonspor onder contract staat. Vorige maand tijdens de winterstage in Turkije heeft hij de Zweed Emra Tahirovic bij MVV geïntroduceerd. Deze spits van Bosnische afkomst debuteerde afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen FC Zwolle.

MVV staat momenteel dertiende in de Jupiler League. Supporters uiten al lange tijd hun onvrede over de prestaties onder Capa. De Turkse Belg kwam in 2008 binnen als een grote onbekende, afkomstig van de kleine club Hamme in België. Vrijdag bereikte de oproer een hoogtepunt.

Na de wedstrijd richtte Capa zich ook tot de supporters. "Ik weet niet wat hen bezielt. Al in de tweede minuut beginnen ze vanaf de tribunes te roepen en zich tegen mij te keren. De witte zakdoekjes zag ik al snel. Terwijl je juist verwacht dat supporters hun eigen ploeg steunen. Daarover ben ik zeer teleurgesteld. Het is niet meer leuk om thuiswedstrijden te spelen."

Het is nog niet bekend wie Capa gaat opvolgen in Maastricht.

Dit artikel delen

Over de auteur