1. Reggie doet interessante uitspraken

Reggie doet interessante uitspraken

De GameCube sectie van IGN sprak tijdens de Game Developers Conference met Nintendo's Reggie Fils-Aime. Hij deed in dit interview een aantal interessante uitspraken.

Zo liet hij doorschemeren dat Mario 128 wel eens zou kunnen gaan verschijnen voor de Nintendo Revolution. Nintendo bleef tot een paar weken geleden stug volhouden dat het spel nog voor de GameCube in ontwikkeling is, maar volgens Reggie zal pas op de aankomende E3 beurs duidelijk worden voor welk systeem het spel zal gaan verschijnen. De bezoekers van de beurs zullen hoogstwaarschijnlijk niet met het spel kunnen spelen, maar zullen het met videobeelden van de nieuwe Mario moeten doen.

De nieuwe Zelda en Pokémon zullen nog wel gewoon voor de GameCube verschijnen. Zelda zal rond de feestdagen in de Amerikaanse winkels komen te liggen, en Pokémon XD zal een gloednieuwe RPG zijn, en geen opvolger van Pokémon Colosseum.

Ook sprak Reggie over de band tussen Nintendo en de grote third party ontwikkelaars. Volgens hem kunnen we in de toekomst meer samenwerkingsprojecten verwachten, zoals we die op de GameCube gezien hebben met F-Zero GX (met Sega) en StarFox: Assault (met Namco). Op de E3 beurs zal hierover meer bekend worden gemaakt.

Nintendo heeft volgens Reggie een slechte beurt gemaakt, door ontwikkelaars onvoldoende te steunen bij de ontwikkeling van online spellen voor de GameCube. Het bedrijf is zich hiervan bewust en gaat dit punt bij de toekomstige Nintendo systemen verbeteren, te beginnen bij de Nintendo DS.

Satoru Iwata zal morgen in zijn toespraak op de GDC bijeenkomst meer vertellen over de online plannen voor de DS. Nintendo zal dit jaar nog online spellen voor de DS lanceren, en Reggie benadrukt dat Nintendo de mogelijkheden van spelen via het internet nu wel degelijk ziet als een geweldige toevoeging voor al haar toekomstige systemen, dus ook de Nintendo Revolution.

Fils-Aime vertelde dat de development kits voor de Revolution inmiddels de deur uit zijn, zodat ontwikkelaars aan de slag kunnen met het ontwerpen van spellen voor Nintendo's nieuwste systeem. Reggie merkte op dat het systeem zeker niet te laat op de markt zal komen en dat men op schema ligt met de ontwikkeling ervan. Over de online plannen van de GameCube opvolger zal Iwata morgen meer vertellen. Op de vraag of de specs van de Revolution gelijkwaardig zullen zijn aan die van de Xbox 2 (die inmiddels zijn vrijgegeven) antwoorde Reggie:

Quite frankly, we'll share more of our technical specs at E3. That said, we believe a stronger CPU and a great graphics card is just the price of entry.

IGN kon het niet laten om te vragen naar de opvolger van de Game Boy Advance. Nintendo is volgens Reggie altijd bezig met het verbeteren van haar produkten, dus ook de Game Boy Advance. We kunnen dus een nieuwe Game Boy verwachten, maar wanneer wil Reggie nog niet kwijt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • kunnen ze niet gwoon na die developers kits iig die 'nieuwe vorm van gameplay' bekendmaken?  en het is goed nieuws dat Nintendo eindelijk hun fouten inziet!

 • ben echt benieuwd naar de nieuwe gameboy!

  dadelijk verbeterd hij nog de psp grafische kwaliteiten en dan hebben die fanboys nog weinig te zeggen!

  mwhuhahahahah

 • Denk niet dat de Gameboy de PSP zal gaan verbeteren, in ieder geval niet qua graphics…  En die Revolution word echt mooi! Ben beniewd wat we nu weer krijgen, een Gamebal? :p Whatever it is, hij word toch van mij!

 • Denk je dat ie GC games afspeelt? Moet ik nog zien. Als ie dat doet, heb ik zeker dat nieuws gemist ofzo…ma denk t nie echt hoorz:S

 • goed nieuws! kan niet wachten om online te gaan met de ds en de nieuwe zelda natuurlijk :D (en die pokemon lijkt me ook wel interessant)

 • Hoe zit dat met die Nintendo revolution? wees daar eens duidelijk over… nou ja anyway die zelda mag wel eens opschieten, net zo als die mario 128, die was al bekend gemaakt bij de N64 dus ja, hoe lang zit ik al te wacthen? Nou ja, miss. is het het allemaal wel waard. Die zelda beloofd wel wat!!!

 • maar wanneer komt zelda nou uit in de VS ( lang leve import!!!)

  ze zeggen rond de feestdagen…

  feestdagen als in pasen, of feestdagen als in kerst.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren