1. Gitaren zijn... pijnlijk

Gitaren zijn... pijnlijk

Hey mede-gamers! Zo me eerste weblog :) Ik weet niet hoe dit moet ik neem aan gewoon schrijven/typen. Tja ik had het enorm druk met school maar gellukig heb ik nu een wat rustiger rooster. Me agenda zat propvol! En dat zegt wat want ik schrijf bijna nooit wat in me agenda. Om het even snel te zeggen ik heb een paar dagen geleden een gitaar gekocht. En waarom? Ach...

Iedereen kent die mooie Guitar Hero en Rock Band games. Je stopt de CD in de console en rockt er op los met je plastic gitaartje. Ik had dus zelf GH5 gekocht. Ik ben er erg tevreden over het is leuk om te doen maar na een tijdje... Tja kweet niet hoe ik het moet zeggen het is niet saai. Je kijkt naar je 'gitaar' en denkt: tja tis gewoon plastic. En toen realiseerde ik me dat ik echt gitaar wilde leren spelen. And so I will.

Ik deed wat research op het internet. Ik wil namelijk op de elektrische gitaar leren spelen. Ik las echter dat het voor beginners veel beter was om met een akoestische gitaar te beginnen. Ik las tips (and tricks) en keek een paar forums door. Hoeveek zou me eerste gitaar dan moeten kosten? Meningen waren verdeelt. Sommige mensen zeiden dat je beter eerst een goedkope gitaar kunt nemen om dan uit te maken of je er echt mee door wou gaan. Andere zeiden dat het beter was om toch iets meer geld in een eerste gitaar te steken, omdat dat beter klinkt en dat maakt het ook leuker om te spelen. Ik belde me oom op (want die had wat ervaring) en vroeg hem waneer we naar een gitaarwinkel konden gaan.

Twee dagen later stond ik met me oom in een gitaarwinkel. Het was een... aparte ervaring. Het was een kleine winkel bomvol met gitaars. Er waren een paar mensen maar het was akelig stil. Het rook er muf en oud. Of gaan die twee vaak samen? Enfin, we liepen naar de oude 'oma' achter de kassa en we vroegen om een goede beginners gitaar. Wel ze liet ons een paar gitaren zien en ik moest ze allemaal vasthouden en even spelen. De eerste was goedkoop, klonk best goed maar was zo lelijk als een blinde mol. De tweede was dubbel de prijs. Het was een lichte en prachtige gitaar. Ze klonk vol, heel mooi. Ik was verkocht maar wilde er nog een proberen voor de zekerheid. De volgende is een beschrijving niet eens waard dus hier een plaatje van me gitaar!

Juan Salvador Modelo 2c

Ik kocht erbij een elektrische tuner (voor de juiste toonhoogte), een gitaartas, een beginnersboekje en ik kreeg er twee gratis plectrums bij! Alles bij elkaar was 250 euro dus het viel nog best mee. Ik logeerde dat weekend bij me oom en tante dus begon ik daar ook met oefenen. Eerst stelde we alle snaren op de juiste hoogte en toen kon ik beginnen! Die avond leerde ik de C, D en de E te spelen. Plus een C-akkoord. Het was moeilijker dan ik dacht en het is toch even wennen. Een plastic gitaar heeft namelijk een veel kleinere hals :p.

Ik ben nu al een tijdje verder en kan nu Jingle Bells spelen. Zowel de akkoordenlaag als de melodielaag. Dus ik kan de noten C t/m G spelen en ken tevens het C-akkoord, G7akkoord en het F-akkoord. Ik had eerst enorm veel moeite met switchen tussen akkoorden. Maar na een uurtje oefenen kon ik het al redelijk goed. Volgens mij pak ik het snel op, maar ik ken niemand anders die gitaar leert spelen zoals mij. Misschien hier op insidegamer :p?

Ik zal proberen zo nu en dan een weblogje te maken met mijn vorderingen en ontdekkingen en weet ik veel wat nog meer. Het enige probleem dat ik heb is dat het gitaarspelen soms behoorlijk pijn doet aan me duim. Dat is alleen bij het akkoorden spelen. Ik weet nog niet precies hoe ik de hals vast moet pakken. Moet ik me duim bewegen? Of moet ie gewoon op zijn plaats blijven? Kritiek en tips zijn welkom net zoals bij mijn recensies ;)

..Au me vingertoppen :(...

Dit artikel delen

Over de auteur