1. De keynote van Iwata

De keynote van Iwata

Zoals jullie waarschijnlijk weten vindt deze week de Game Developers Conference (GDC) plaats. Verschillende bedrijven houden daar hun keynote. Een keynote is een presentatie over de toekomstige producten, diensten en/of visies van een bedrijf. Vandaag hield de president van Nintendo, Satoru Iwata, zijn keynote.

Iwata sprak over de volgende generatie spelcomputer van Nintendo, de Revolution. Veel details over de hardware van de Revolution wilde Iwata helaas niet kwijt. Naast geweldige visuele mogelijkheden en mooi geluid ligt de nadruk vooral op innovatie. Wanneer de speler op de Revolution speelt moet hij/zij een compleet nieuwe ervaring opdoen. Op welke manier de Revolution innovatief zal zijn wilde Iwata nog niet kwijt. Wat hij wel kwijt wilde is de aankondiging van twee belangrijke partners als het gaat over de hardware voor de Revolution. IBM verzorgt de processor van de Revolution, codenaam "Broadway" en ATI zal de taak om de grafische kaart te ontwikkelen op zich nemen. De grafische kaart voor de Revolution zal de codenaam "Hollywood" dragen.

Veel heb je hier niet aan aangezien er geen specificaties zijn vrijgegeven. Twee andere feiten die Iwata bekend maakte zijn wellicht een stuk interessanter om te weten. De Revolution zal backward compatible zijn. Dit houdt in dat het mogelijk is om GameCube spellen op de Revolution te spelen. Daarnaast zal de Revolution standaard beschikken over Wi-Fi mogelijkheden. Hiermee zou de speler draadloos verbinding kunnen maken met het Internet, met andere Revolutions of met bijvoorbeeld de Nintendo DS.

Verder lijkt Nintendo eindelijk het licht te hebben gezien als het gaat om online gaming. De Nintendo DS krijgt namelijk een eigen online netwerk. Hierdoor zal het mogelijk zijn om wereldwijd spellen tegen elkaar te spelen. Spelers kunnen via zogenaamde Wi-Fi hot spots zich aanmelden op dit netwerk. Verschillende spellen, waaronder Mario Kart DS en Animal Crossing DS gaan gebruik maken van dit online netwerk. Meer informatie over dit online DS netwerk zal op de komende E3 (16 t/m 20 mei) onthuld worden.

Tot slot liet Iwata ook nog de lang verwachte tweede trailer van The Legend of Zelda 2 voor de GameCube zien. De trailer is te bekijken via de website van IGN en via de website van GameSpot.

Dit artikel delen

Over de auteur

Conkert Welkom op mijn profiel. Mijn naam is Roy Abbink. Op het moment van schrijven ben ik 23 jaar en woonachtig in Leeuwarden. In deze stad studeer ik 'Communication & Multimedia Design' aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Mensen kennen mij mogelijk van InsideGamer (waar ik dezelfde nicknaam heb). Ik werk bij InsideGamer als ontwerper en af en toe schrijf ik ook nog eens een stukje.

Reacties

 • Mooi nieuws!

 • Go Nintendo :) zo zien we het graag.

 • ik vraag me af of de toespraak van Saturo Iwata ook ergens online te zien is, als iemand hem vind willen jullie dan ff de link posten … thnx thnx…

 • Woow erg vette Zelda trailer, can't wait. Maar zie ik Link nu tegen een Goron vechten?!

 • Ash : Jah klopt, laten we afwachten wat nintendo in mei zegt over het verhaal misschien word dan duidelijk WAAROM link tegen de goron vecht … of speel het spel als ie uitkomt natuurlijk :D:P

 • Jep, een evil goron oid.

 • Je kan zeggen wat je wil, maar Nintendo bezorgt bij tijdens conferences altijd een ****** :P

 • Ds online woohoo

 • Nintendo rulesz.  Ik bedoel dat Nintendo gewoon gaat overheersen

 • Zo te zien beginnen ze het te begrijpen :)

 • Dit lijkt me zo vet, mario kart online op je ds en linken met je revolution. Begin nou toch wel erg benieuwd te worden wat de revolution nou is. Het klinkt in ieder geval erg veelbelovend :)

 • yesyesyes.

  nintendo-online.

  niemand kan DIT verslaan

 • hehe

  nintendo heeft het eindelijk door

  go nintendo :P

 • nice dat beloofd wat

 • YES, Nintendo komt terug aan de top…ONLINE met mijn ds….Revolution gaat ownen….het kan niet beter deze dag. Vandaag ds binnen en dit nieuws..Gruwelijk

 • Nee dat denk ik niet, nintendo ds en gba kunnen ook niet gelinkt worden terwijl DS wel backwards compatible is

 • En gelukkig niet een GBE die bijna uitkwam. Wou al bijna mijn ds morgen gaan afzeggen maar het feest gaat gewoon weer door!!!

 • nintendo heeft mijn hart weer gestolen; alles wat ik hoopte wat ze zouden laten zien hebben ze gedaan en meer!!! volgens mij gaat het weer helemaal goed komen met nintendo!! :D

 • Backwards-Compatible, daar had ik op gehoopt! Hoef ik me Cube games niet te laten verstoffen met me Cube :p  Nintendo back in action! Sony en Microsoft gaan t nog zwaar krijgen. Alhoewel zij ook niet echt stil zitten…  Mar Nintendo is goed bezig nu, de DS is vet, de Revolution word ook wel een knaller, nu nog Super Smash DS en Super Smash voor de Revolution, met natuurlijk veel meer speelbare characters! SSB online zou echt hard zijn. Kan niet wachten tot deze eindelijk in de winkels ligt, maar gaat denk ik nog wel ff duren….en als ik de nieuwe Zelda dan nog nie heb uitgespeeld, kan k fijn op me Revo verder gaan :p


 • Chill!!!  lkkr tegen de wereld op je DS spelen :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren