1. Sony geeft Nintendo DS voorsprong in Europa

Sony geeft Nintendo DS voorsprong in Europa

Nu vanaf vandaag de Nintendo DS vrijwel overal in Europa in de winkels ligt, is het interessant om te zien wat Sony's reactie daarop is en of er eindelijk duidelijkheid komt in de release van de PSP in Europa.

Maar volgens Sony heeft de PSP voorlopig geen haast. Het heeft deze week dan ook aan PlayStation Portable-ontwikkelaars laten weten dat de release van de PSP in Europa nog een aantal maanden op zich laat wachten, ook al zijn de meeste Europese launchtitels al klaar.

Onduidelijk is nog steeds wanneer de PSP zal uitkomen en ook welke aanschafprijs de consumenten kunnen verwachten rond de uitgave. Volgens Engelse bronnen zullen wij, Europeanen, in ieder geval "tot minimaal juni 2005" moeten wachten.

Momenteel is de PlayStation Portable alleen verkrijgbaar in Japan. Op 24 maart kunnen de Amerikanen de winkels gaan bestormen, de PSP zal daar op die dag verschijnen met een richtprijs van $249.99, omgerekend zo'n 185 euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • minimaal juni?? das nog veels te lang.

 • Pff ik hoef hem niet hij zal niet goed scoren in het Noorden van NL bijna iedereen heeft met DS genoeg .

 • Jalf

 • tja, ik dacht wel dat het juni ofzo ging worden.

  Want de productie is moeilijk te volgen (door die ene chip) en ze hebben er 1 miljoen voor Amerika klaar staan. En ik amerika komt hij pas eind maart, dus…

 • @AvanGarde, doe niet zo fanboy plz.

  Maar de PSP is wel populairder, ook al haal ik de NDS.

 • godverdomme zeg!!

  Dan maar importeren…

  Ik ga echt niet tot de zomer wachten.

 • avangarde moest jij ook om jezelf lachen toen je je reactie las?

  ik bedoel, het is grappig bedoelt toch? zoniet dan heb je een probleem met jezelf denk ik

 • @ plazsah

  Ja, de een die reageert zijn agressie af in een boze reactie, en de ander gaat gewoon de concurrent belagelijk maken. Gewoon late lullen dus, die dude heeft gwoon probleme thuis ofzow…

 • Gheheh best zielig pr0n bekijken op je PSP als je 't mij vraagt,….. -_-"

  The real thing of big screen,….ghehe je PSP gaat nog stinke.

 • Avangarde ik heb je hier nog nooit op een normale opmerking kunnen betrappen, kappen met dat kinderachtige gedrag svp!

 • geniaal, hou jij het zelf maar met je DS.

  Ik moet die PSP hebben, is meer waard dan hij kost

 • haha geniaal noemt hij zichzelf ook nog. Als we het ff over de legale manier hebben van alles wat hij zegt, gaat dat dus echt nooit lukken. illegaal kan ik het nog veel goedkoper. Maar wat je natuurlijk ook kan doen is een psp laten importeren mbv iemand die meehelpt die dingen te maken. Ze maken er altijd meer dan dat ze moeten afleveren en de rest verkopen/gebruiken ze zelf. Dan heb je er 1 voor ong. 150 eurootjes, zo heeft een vriend van me 2 weken trug zijn ipod gekregen en daar maar 75 euro voor betaald.  Maar ik, als iemand die voor de psp zou gaan, vind het nu wel te lang duren, k ga toch maar voor een goeie pc. Als ik die psp dan nog zou kopen kan ik net zo goed wachten tot de nieuwe gameboy van dat zielige nintendo, want dan wordt psp zker overtroffen daar zorgt nintendo wel voor.

 • Tja, ten eerste moet ik toch al wachten tot september voordat ik een DS/PSP krijg want das me verjaar, maar k wil een DS…PSP is me te duur en spreekt me ook minder aan (minder goede/leuke games voor mijn smaak).

  Ok, tis een mooi apparaatje, dat ontken k niet. Maar de DS is in mijn opzicht beter dan de PSP. Ik bedoel, MP3tjes koop ik wel MP3 speler voor. Films kijk ik wel op de TV, en op reis doe k liever goeie games, en de games van de DS vind ik leuker dan die van de PSP.  Maar ze zijn beiden goed, met beide hun goede en slechte eigenschappen, haal gewoon wat je wil en klaar is kees. Makkelijk of niet?  EDIT: Gameplay gaat mij boven de graphics, maar t moet er natuurlijk wel een BEETJE uitzien, maar zo slecht is de DS ook weer niet op graphics gebied lijkt me.  Amen :)

 • 1: je kunt gaan sparen en misschien heb je dan net op tijd het geld wat je nodig hebt voor je psp  2: je kunt in die tussen tijd natuurlijk ook gewoon een nintendo ds kopen, veel minder lang te wachten, goedkoper, meer mogelijkheden, goedkopere spellen en het belangrijkste natuurlijk je kunt op je ds zelda spellen spelen en op je psp niet  Of je bent niet zo jong dat je een psp bij elkaar moet sparen van je zakgeld en je werkt gewoon. Op je psp kan je final fantasy en allemaal andere vette spellen spelen.

  Beide systemen hebben hun eigen voordelen en nadelen en zijn daarom allebei een aanschaf waard. • @geniaal het is ons geld waar we voor gespaard en/of gewerkt hebben en jij hoeft niet te bepalen wat we ermee doen. Ik wacht eerder op de PSP waar ik nu voor spaar dan de DS. Als ik de DS nu koop heb ik geen geld om de PSP te kopen of ik moet weer een aantal maanden sparen erna.  En btw psp = 1 ds + 4 games? 150€ + 4x 40€ = 310€ Ehm een PSP zal zo'n 200 tot 250€ kosten hoor.  Voor mij heeft de PSP nu prioriteit boven de DS omdat die me meer fun zou geven nu. PSP wordt voor mij naast een game- ook een media-apparaat dus voor filmpjes en muziek!


 • PSP wordt zoveel beter IMO.  Betere graphics  Groter scherm  Scherper  Meer mogelijkheden  Films  Muziek


 • en de paus is protestants  al die voordelen zijn heel mooi, maar de PSP word hard geowned door de DS op dit moment (te zien aan de verkoopcijfers), ook in Japan daalt de verkoop langzaam, en dit is geen mening, nee, dit zijn feiten.  En beter beeld, dan heb jij Metroid Prime Hunters/Nanostray/Mario Kart DS nog niet gezien zeker, en om nou te zeggen dat Lumines ten volste gebruik maakt van de mogelijkheden van de PSP? Nee  Laat de PSP zich eerst maar bewijzen, want van alleen Ridge Racers kunnen we niet leven.  En tegen de tijd dat de PSP word gelanceerd zitten de DS-fanaten waarschijnlijk al te fraggen in Red Alert 3, en meer toptitels volgen in die tijd, waardoor de DS waarschijnlijk al meer toptitels heeft dan de PSP.  Mij maakt het persoonlijk niks uit, ik haal beide, maar luister wat beter na de feiten.
 • Sony geeft de DS een voorsprong? Volgens mij kan Sony niet anders.

 • Tuurlijk zijn de verkoopcijfers van de PSP op dit moment lager omdat de DS nu over te koop is.  In Japan daalt de verkoop langzaam omdat langzamerhand iedereen (elke PS gamer + andere) hem al gekocht heeft

 • uhm, ik wil niet lullig doen maar:  Japan 800.000 psp's verkocht

  Japan meer dan 1,5 miljoen dssen verkocht  dus nog niet iedereen heeft hem denk ikPlaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren