1. Reggie Fils Aime over online-gaming

Reggie Fils Aime over online-gaming

De spellenwebsite GameSpot heeft op de Game Developers Conference (GDC) in San Fransisco gesproken met Reggie Fils Aime. Reggie Fils Aime is de vice-president van de verkoop en marketing van Nintendo of America (NOA).

In het interview, dat GameSpot met Fils Aime hield, werd duidelijk, zoals Saturo Iwata al eerder bevestigde, dat de Revolution WiFi ondersteunt om op Internet te spelen. Dit stelt je in staat om met mensen uit je omgeving en over de hele wereld te spelen, aldus Fils Aime.

Over online-gaming wilde Reggie zelf niet al te veel loslaten. Al vertelde Fils Aime wel dat Nintendo er altijd in geloofde een gemeenschap van fans te scheppen die met elkaar kunnen spelen via Nintendo-systemen. Nu heeft Nintendo hier de mogelijkheden tot zijn beschikking, en ook financieel kan dit worden verwerkelijkt.

Verder verklaarde Reggie dat het online-spelen op de Dual Screen (DS) in het vierde kwartaal van 2005 van start zal gaan in de Verenigde Staten.

Als laatste wist Fils Aime nog te melden dat de Nintendo DS en Game Boy Advance SP financieel beter aan te schaffen zijn voor de consument dan de PlayStation Portable (PSP).

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als laatste wist Fils Aime nog te melden dat de Nintendo DS en Game Boy Advance SP financieel beter aan te schaffen is voor de consument dan de PlayStation Portable (PSP).

  Goh, de DS en GBA zijn goedkoper, wat een verrassing.  /zucht  Extreem loze opmerking natuurlijk, maar dat mag duidelijk zijn. • Eindelijk begint Nintendo het in te zien. Ik denk trouwens dat iedereen al wel wist dat de Nintendo DS en de GBA SP goedkoper zijn dan de PSP.

 • Online word een must op de Next-Gens.

 • Als laatste wist Fils Aime nog te melden dat de Nintendo DS en Game Boy Advance SP financieel beter aan te schaffen is voor de consument dan de PlayStation Portable (PSP). –> tja, beetje lompe opmerking, de gamecube is ook goedkoper dan de ps2…

 • scorpion kin*  …fanboy alert?

  Loze opmerking maar ja je weet hoe die marketing dudes zijn he…

 • Tja misschien 100 euro meer, maar ook meteen mp3.

  Het zijn allebei goede apparaten met veel verschillen en dat maakt de keus moeilijk ;)

 • nintendo heeft dus met opzet zijn product goedkoper gemaakt, achja goedkoop is duurkoop zegt men wel eens. Als je een DS hebt die 2 jaar mee gaat en de opvolger van de gba is er al, en je hebt een PSP die 5 jaar mee gaat. Dan is je psp toch goedkoper geweest en dan heb ik het niet eens over de specs.

 • @80.126.166.202  Ja dat is jammer, ik ken alleen mensen die een eerste generatie ps2 hebben die het nog doet. Maar ik bedoelde dat de opvolger van de gameboy komt en de ds dan natuurlijk niet meer de 'main' handheld van nintendo is, maar dat nintendo dan min of meer automatisch de gba2 naar voren schuift.

 • Er IS nog helemaal niets officieel over een nieuwe gameboy, alleen maar geruchten. En voor de mensen die zeuren over dat reggie dat niet over de psp had moeten zeggen heb ik maar 1 tip. Lees het interview gewoon es.  voila:

  GS: With the upcoming release of the PSP, there's been a definite move to position it as a rival to Nintendo's portable systems. How do you view the PSP and DS?  RF: On one hand we all do compete for the same dollar in the industry, right? The gamer only has so much money to spend on the combination of hardware and software systems, so from that standpoint certainly we compete. Having said that, a $250 system with, call it $50 software, yeah–that's a pretty rich proposition. Versus a $150 for DS, $79 for SP–we think our systems are much more affordable. We think our software is much more innovative and so we see ourselves being in a bit of a different space than what PSP is trying to do. • Echt nieuws noem ik dit niet.

  We zullen zien of Ninty eindelijk luistert.

 • Verder verklaarde Reggie dat het online-spelen op de Dual Screen (DS) in het vierde kwartaal van 2005 van start zal gaan in de Verenigde Staten.

  Zo, dat is redelijk snel :D:D kan niet wachten op mario kart online en animal crossing en advance wars online?? (tenminste.. ig melde dat in het bericht: meningen over de ds)

 • @ Chemer  hangt er vanaf of je voor de nieuwe gameboy ga

  als je gewoon nog lekker op je DS kan door tuffen

 • @ (80.126.166.202).. mmm ik heb ook de 2e generatie playstion2 volgens mij en heb'm nu 2,5 jaar ofzo en hij werkt nog perfect, ik heb mijn playstation1 nog!!, die werkt nog steed n 9 jaar!!!, speleer soms nog op!!… Hefet ook mee te maken hoe je emt je spullen omgaat!!

 • hmm… Nintendo geloofde er al altijd in om een gemeenschap van fans te scheppen die met elkaar kunnen spelen via Nintendo-systemen. Dat hebben ze niet gedaan met de GameCube….

 • Over online-gaming wilde Reggie zelf niet al te veel loslaten. Al vertelde Fils Aime wel dat Nintendo er altijd in geloofde een gemeenschap van fans te scheppen die met elkaar kunnen spelen via Nintendo-systemen. Nu heeft Nintendo hier de mogelijkheden tot zijn beschikking, en ook financieel kan dit worden verwerkelijkt.  Volgens mij heeft Nintenfo een aantal keer verkondigt niets te zien in online gaming, en dat had niet te maken met geld of technische zaken, maar ze dachten dat het niet zou werken!

 • nee DS the Best ze zeiden dat het wel leuk was maar dat er niet genoeg winst uit kon worden gehaald..

 • Online Online Online aldat gezeik over online geef mij maar 3 nieuwe zelda games dan al dat online gedoen.

 • De man heet Satoru, niet Saturo…

 • Reactie van Zeuren (217.123.136.94) geplaatst op 13 maart 2005 18:57

  PSP gaat niet langer mee, het heeft een lens. Mamma geeft liever een DS kado dan PSP. Ten eerst PSP valt snel en lens ingebouwd. Lama vallen en kapot. Scheit PSP. En die zeikerige Fanboys daar word ik scheit ziek van. GET A LIFE, ik kies NINTENDO meer dan 25 jaar ervaring HAHA  Denk je echt dat iemand jou nu nog serieus neemt?Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren