1. Fight Night Round 2

Fight Night Round 2

Dat boksen in ons land niet populair is, is eigenlijk doodzonde. Het is een prachtige sport, tenminste om naar te kijken. Heerlijk als twee gekke mannen (want dat lijkt me een vereiste om te gaan boksen: je moet een beetje gek zijn) elkaar de hersenen in slaan. Soms krijg ik het gevoel dat ik ook eens iemand helemaal verrot wil rammen. De stap naar de ring heb ik echter nooit genomen. Ik houd namelijk niet van pijn, en ben best trots op mijn koppie. Een spelletje virtueel boksen is voor mij dan ook een ideale uitweg. Vooral als ik een spel als Fight Night Round 2 in mijn handen krijg gedrukt.

De belangrijkste modus in Fight Night Round 2 is natuurlijk de carrière mode. Hierbij kan de speler kiezen of hij een eigen karakter aanmaakt of dat hij met een bestaande bokser gaat vechten. Voor de boksfan is het natuurlijk leuk om met één van zijn helden te spelen, maar ikzelf ging toch voor het creëren van mijn alter ego. In de impressie die ik eerder schreef, wist ik al te melden dat deze creëermogelijkheden erg uitgebreid zijn. Je kunt door middel van de analoge stick je bokser helemaal kneden. Vergelijk het met een homp klei waar een kunstenaar door wat gekneed een prachtig beeld maakt. Gelukkig is dit bovendien erg gebruiksvriendelijk, waarmee het eigenlijk een nieuwe standaard in het zelf creëren van karakters neerzet.

Leuk, maar belangrijker is natuurlijk of het spel goed weg bokst, en dat doet het zeker. Net zoals het eerste deel, maakt het spel gebruik van het freeform fighting. Dit klinkt heel interessant, maar eigenlijk komt het er op neer dat je in plaats van de knoppen nu met de analoge sticks vecht. Net als in deel één werkt dit echt supergoed. Als speler heb je telkens het gevoel dat er sprake is van een complete controle. Nieuw daarbij is het Haymaker systeem. Een Haymaker is niks meer dan een keiharde klap die veel schade aan de tegenstander doet. Helaas neemt het ook een risico mee. Wordt een Haymaker door de tegenstander geblokt, dan ligt jouw verdediging open, waarna je negen van de tien keer tegen een keiharde knal aanloopt.

Eén van de minpunten aan deel één was dat alle gevechten eigenlijk hetzelfde waren, waarbij dezelfde tactiek telkens tot winst leidde. Als een dolle stier maakte ik alleen maar gebruik van harde klappen. Ik mistte daarbij vaak, maar de keren dat ik raakte waren wel zo effectief dat alles werd gewonnen. In Round 2 is dit niet het geval. Tegenstanders zijn zeer gevarieerd. De ene keer wordt er tegen een verdedigend ingestelde bokser gespeeld om het gevecht daarna te stuitten op een op hol geslagen dikzak. Hierdoor moet je steeds je tactiek aanpassen, want een andere tegenstander vraagt echt om een andere aanpak, en dit is zeer leuk.

Eigenlijk is Fight Night Round 2 het ultieme boksspel. Alles klopt. De vechters, de animaties, de prachtige replays als je iemand knock out slaat en ook de verzorging tussen de rondes door. Net als in het echte boksen is dit van levensbelang. Loop je namelijk te veel schade op, waarbij de bokser loopt te bloeden, dan is er een goede kans dat het gevecht door de arts wordt gestopt.

Conclusie en beoordeling

None

Fight Night Round 2 is een boksspel zoals boksen bedoelt is. Veel variatie in tegenstanders, waarbij verschillende speeltactieken tot de overwinning kunnen leiden. Bovendien ziet het spel er goed uit, waarbij vooral de herhalingen prachtig ogen. Kortom, het is Electronic Arts gelukt om het sterke Fight Night te verbeteren, waardoor het cijfer negen in mijn ogen zeer gerechtvaardigd is.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Uitstekend vechtsysteem
 • Prachtige herhalingen
 • Variatie in gevechten
 • Minpunten
 • Soundtrack bevat weinig nummers

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nee, nog 4 daagjes wachten… staat linksbovenin bij releasedatum…

 • lijkt me geen hol aan, maar ja dat is mijn mening

 • Tis super kewl hoor!! ;). Jammer dat die niet online gaat in europa.

 • Man ik heb me echt goed vermaakt met deeltje 1. Dees ga ik zekers proberen.

 • het is te moeilijk !!!

 • maar als je deel 1 al hebt is dit dan de moeite waard?

 • ik vind boxgames altijd zo moeilijk om te spelen… het duurt altijd weer een eeuw voordat je na een klap terug kunt slaan… en der zijn ook vrij weinig combo's altijd

  dus deze game is waarschijnlijk niet aan mij besteed…

 • Wow, goed spel dus. Het eerste deel was ook wel ok, vooral in multiplayer, maar niet helemaal realistisch. Kun je in dit deel wel clinchen (aan tegenstander hangen van vermoeidheid)? Dat miste ik namelijk wel erg in de eerste. Hopelijk heeft ronde 2 ook wat meer diepgang in de speelopties, maar aan de recensie te zien zit dat wel goed :)

 • Sinds wanneer is te weinig liedjes een minpunt voor een boksgame? :P

 • @Perfect Concept.  Haha strakke opmerking.  Uitstekende game maar ik vind boksen nog saaier dan formule 1. Formule 1 is dan wel weer leuk als game maar boksen in een game lijkt me net zo saai als op tv.


 • helemaal geen strakke opmerking  Zet jij maar eens een single van wie dan ook op repeat en luister er 4 uur naar.

  Veel plezier zou ik zeggen ;)

  dit probleem heeft niks te maken met het genre perfect Concept maakte een nutteloze opmerking imo


 • Tja, je haalt een game toch niet voor de muziek? Koop dan een cd of zet de radio aan als je afwisselde muziek erbij wil. Beetje miereneuken.

 • Deze moet ik hebebn deel heb ik niet, alleen de demo, maar deze lijtk me topie:D

 • Beste Gtchris, Ik loop net te verkondigen dat PES4 maar liefst 3 verschillende deuntjes kent en dat dat geen hol uitmaakt, het doet geen afbreuk aan het spel. Sommige mensen zouden zich hier misschien aan ergeren en kunnen dan beter het geluid van de muziek afzetten maar ik denk niet dat in fight night 4 uur lang hetzelfde deuntje wordt afgespeeld. Ik vind het dus nog steeds een nutteloze opmerking van Jelle.

 • groetjes loewie

 • dank je

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren