1. Otogi 2: Immortal Warriors

Otogi 2: Immortal Warriors

Na bijna anderhalf jaar is het dan eindelijk zover. Otogi 2: Immortal Warriors ligt in de winkel, een spel waar ik al die tijd naar uit heb gekeken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik na het uitspelen van Otogi: Myth of Demons, fan ben geworden van From Software. Ik kan dan ook nog steeds niet genoeg krijgen van het vechten met Raikoh, de onsterfelijke strijder die demonen afslacht in Otogi.

Toch gaat het hier niet om mij, maar om jullie. Ik kan met oogkleppen op kijken naar Otogi: Immortal Warriors, maar daar schiet niemand wat mee op. Het is daarom ook belangrijk om te vertellen dat Otogi: Immortal Warriors, net als zijn voorganger, niet geschikt is voor iedereen. Het is een typische arcade hack ’n slash spel, waarin het de bedoeling is om al button bashened demonen af te slachten. Hopelijk ben je nog niet afgehaakt. Otogi heeft namelijk genoeg charmes om je misschien toch te doen besluiten het spel in huis te halen. Voordat we daar op in gaan, eerst een korte introductie van de wereld van Otogi.

Aan het einde van Otogi: Myth of Demons vertrekt Raikoh naar zijn laatste rustplaats. Michizane, de kwade genius, is verslagen, en alle demonen zijn verdwenen. Toch is dit meer de stilte voor de storm, want het kwaad komt weer terug, en is sterker dan ooit. Raikoh wordt daarom uit zijn ‘eeuwige’ slaap gehaald door de priesteres Seimei, om het wederom op te nemen tegen een leger van demonen. Deze keer wordt hij echter geholpen door Seimei en vier onsterfelijke strijders. Zo begint Otogi 2: Immortal Warriors.

De vier strijders (vijf als je Seimei meetelt) die Raikoh bijstaan staan in dit avontuur zorgen er voor dat het spel op verschillende manieren kan worden uitgespeeld. Het spel kent in totaal 27 levels, waarin het vooral de bedoeling is om er op los te hakken. Gelukkig spelen de verschillende personages allemaal weer anders, waardoor het plotseling aankomt op keuzes maken. Is Raikoh wel de juiste man voor deze klus? Of kan ik toch beter Kintoki voor deze missie gebruiken?

De personages zijn overigens allemaal heerlijk uniek, zodat het uitspelen van sommige levels met een minder geschikt personage een ware uitdaging wordt. Om een voorbeeld te geven: Kintoki is een gigantisch sterke man met een enorme bijl. Zijn unieke gave is dat hij de demonen weg kan smijten. Maar in bepaalde omgevingen komt hij minder tot zijn recht. Dan is het misschien beter om Suetake te gebruiken. Deze zwevende ‘boom’ draagt een krachtig wiel op zijn rug dat hij razendsnel rond kan laten bewegen. Ideaal om vijanden van afstand mee af te maken, maar minder geschikt om zeer krachtige vijanden mee uit te schakelen. En hier blijft het niet bij. Keuzes maken is namelijk net zo belangrijk bij het selecteren van een level. Je kunt namelijk kiezen. Je volgt nog steeds een vast patroon, maar daarin ben je wel vrij om te kiezen welk level je als eerste afrondt. Als er eentje niet lijkt te lukken, kun je gemakkelijk een andere uitproberen.

Net als in Otogi: Myth of Demons spelen eindbazen weer een grote rol. Daar komt dan ook wel de nodige tactiek bij kijken. Aanvallen ontwijken, op het juiste moment het duivels gebroed een klap verkopen, en weer opnieuw. Leuk is dat daarbij de omgevingen nog steeds een belangrijke rol spelen. Door een flinke klap uit te delen kun je complete gebouwen in laten storten. Zo moest ik op een gegeven moment vier torens uitschakelen om het één van die eindbazen een stuk moeilijker te maken.

Toch lijkt Otogi: Immortal Warriors nog steeds ontzettend op zijn voorganger. Wel is het spel er nog mooier op geworden. Dat lijkt onmogelijk, maar From Software is er toch in geslaagd. Prachtige omgevingen zorgen voor die zo unieke sfeer in het spel. Ook de mystieke muziek draagt hier aan bij. Toch was ik nog steeds niet tevreden over de camera, die vaak moeilijk was bij te stellen. En omdat er op sommige momenten honderden demonen om je heen krioelen is het soms moeilijk ze goed neer te kunnen meppen.

Conclusie en beoordeling

None

Afgezien daarvan is Otogi: Immortal Warriors nog steeds een spel dat zijn plekje in mijn hart heeft veroverd. Ben je ook gecharmeerd van een indrukwekkende visuele presentatie en een unieke sfeer, en vind je het bovendien leuk om er op los te hakken in een arcade hack ’n slasher? Dan is Otogi: Immortal Warriors wellicht ook iets voor jou. Anders is het misschien beter om het spel aan je voorbij te laten gaan.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Graphics van hoog niveau
 • Verschillende speelbare personages
 • Achtergrondmuziek
 • Minpunten
 • i>Framerate kakt af en toe in
 • Absoluut niet voor iedereen geschikt
 • Camera moeilijk te controleren

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Deel 1 heb ik toen met veel plezier gespeeld alleen vond ik de levels zo kort voor je het wist was het level alweer afgelopen. Hoop dat het hier beter is.

 • Niets over de RPG elementen in de game? Over het battlesysteem? Purification? Talismans?

 • Heb deel 1 ook en ben het met Sega eens, hoop dat deeltje 2 in dat opzicht beter is.

 • hm, een 8 is wel netjes, ik heb hem paar maanden geleden gespeeld..  de acties was echt tof :D  combo's van 1100..


 • Reactie van GameProfesor (83.116.250.236) geplaatst op 17 maart 2005 13:22

  man , dit vind ik een slap aftreksel van Mario . Nee , beter gezegt van Wario .

  Hebben we het wel over hetzelfde spel???


 • Dit game heb ik al een tijdje in de gaten gehouden, over dat frame-rate vind ik nogal klote. Voor zon spel moet echt altijd vloeiend zijn, ongeacht wat…Verder hoop ik dat de camera gebeure wel mee valt :P

 • framerate nou sorry weinig tot helemaal geen last gehad dus…..  heb hem nu ruim een maand in huis geweldige game.

  Deel 1 was al kewl maar Deel 2 gaat nog verder.

 • Die gayprofesor is echt een nerd. Hoe kan dit nou een slap aftreksel van wario zijn? -_-'  Dit spel is waanzinning mooi. Mijn huisgenoot heeft dit spel nog laatst gekocht. Hij is de hele tijd bezig met dit spel. Ik heb alleen de eerste 4 missies gedaan. Erg tof dit spel.  Deel 1 heb ik nog nooit gespeeld….


 • Deel 1 is de moeite waard maar kwa alles net iets minder dan deel 2, aangezien je 6 characters hebt en geweldige muziek!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren