1. Satoru Iwata spreekt over Revolution

Satoru Iwata spreekt over Revolution

Nintendo president Satoru Iwata heeft in een interview met BusinessWeek enkele details losgelaten rond de opvolger van de Nintendo GameCube: de Nintendo Revolution.

De Revolution zal een compleet nieuwe 'interface' hebben met enkele 'innovaties', vergelijkbaar met de Nintendo Dual Screen (DS), aldus Iwata. Nintendo heeft al enkele ideeën voor innovaties die wellicht in de Nintendo Revolution komen, Iwata wilde niet kwijt wat voor ideeën dit zijn. Wel wist Iwata te melden dat Nintendo er nog niet over uit is of de Revolution een microfoon zal bevatten. Verder vertelde Iwata dat iedereen de Revolution makkelijk zou kunnen gebruiken.

Volgens Iwata zullen ontwikkelaars binnenkort de eerste basisinformatie ontvangen over de Revolution zodat er een begin kan worden gemaakt met spellen voor de Revolution. Volgens Iwata hangt het van de klant af hoe de Revolution zich staande zal houden tussen de Xbox 2 en de PlayStation 3. Wel vond Iwata dat het lanceren van een nieuwe spelcomputer niet alleen afhangt van goede timing, maar ook van goede kwalitatieve software.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ben benieuwd.

 • Ik zie niet hoe Nintendo én tegelijk met Sony wil releasen én nu pas dev.kits uit gaat delen.

  Ik dacht dat Microsoft en Sony dit al lang gedaan hadden?

 • Ik zie niet hoe Nintendo én tegelijk met Sony wil releasen én nu pas dev.kits uit gaat delen.

  Ik dacht dat Microsoft en Sony dit al lang gedaan hadden?  Vergeet niet de Nintendo DS, Sony had al veel eerder dan Nintendo de dev-kits vrijgegeven, toch heeft Nintendo de DS wereldwijd eerder uitgebracht.


 • waarom de DS wel een microfoon en de Revo niet?

  stop em er gwoon bij :p  ik denk dat de Revo t best goed gaat doen, al ga ik toch voor de XBOX2


 • Verder vertelde Iwata dat iedereen de Revolution makkelijk zou kunnen gebruiken.  Daar gaan we weer, dat zeiden ze bij de Gamecube ook, resultaat: de lelijkste en onhandigste controller van de afgelopen generaties.

 • Gaan ze mic gebruiken voor karaoke functie jappen zijn daar namelijk nogal gek op.

 • Daar gaan we weer, dat zeiden ze bij de Gamecube ook, resultaat: de lelijkste en onhandigste controller van de afgelopen generaties.  Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de GameCube-controller het lekkerste vind van allemaal.

 • lol het lekkerste van alemaal :S

 • @cartelir@  wat vind jij dan de beste controller van de afgelopen jaren?

  Toch nie de ps2 hé.

  Want die controller is zoooooooooo onhandig.

  Ik vind zelf de XBOX S controller de lekkerste.

  (ik heb zelf een xbox en ps2 dus ik weet wanneer het lekkr is :) ).

 • De Camecube controller ligt echt wel het best in de hand. Alleen de d-pad is (te) klein

 • Interessant :)

 • Sega zei dat het er gemakkelelijker en goedkoper is te ontwikkelen dan de ps3, mischien launchen ze tegelijk.

 • D-pad cube idd veels te klein, en de c-stick te zwaar. de ps2 is echt helemaal te klein,zelfs voor mijn miniatuur handen. en de xbox s is zalig.

 • Mensen die aan het zeiken zijn over de cube controller moeten hun bek houden. Cube controller is een goeie controller. Als er 1 controller in de geschiedenis is die kut genoemt mag worden was het wel die van de N64  Verder lijkt me de revo echt iets tof worden. En het feit dat ie backwards compatible is, is ook al een goeie zaak

 • Ik denk inderdaad dat de Revolution angstig krachtig gaat worden.

 • Ik denk dat Nintendo ons gaat verrassen met de krachtigste console, dat zeg ik niet om fanboy achtig te zijn, maar omdat ik dat echt denk. Dus naast al die innovatieve snufjes, ook nog eens schitterende graphics…

 • als het ook afhangt van de goede kwaliteit software, spreken ze zich zelf tegen. Want met de ds spellen is de kwaliteit matig tot slecht op mario ds na.

  Dus vinden ze dit toch niet al te belangerijk, jammer genoeg.

 • @Kuwabara…fout!! De next gens gaan allemaal CPU's van IBM gebruiken (sony gebruikt een IBM, Sony, Tohsiba processor = de CELL). De GPU's zijn ietwat verschillend. PS3 zal Nvidia gebruiken, Xbox2 en revolution gaan Ati gebruiken.

 • Hey, man, ten eerste: ik heb zelf een ps2, ik speel soms wel is de Xbox bij mijn neef, en een vriend van mij heeft een GC. En uit ervaring kan ik zeggen dat de GC toch wel het lekkerst in de hand ligt.  @uchiha_master: zeur niet zo man, over die N64 controllers, je (of je vader :P) ging er zelf gewoon niet goed mee om hhahahahhahahahha  @sunnyflower: eh, alsof er op de PS2 en Xbox zo veel kwaliteitive (ofzo) spellen uitkomen….  back to tha topic: Ik kijk het meest uit naar de Rev, maar X2 en PS3 interesseren mij ook.

 • nintendo, microsoft, en sony, 3 giga afzetters, en vooral die eerste 2 om hun consoles al te vervangen na amper 3 jaar.  Ik ben geen fanboy ofzo hoor, ik heb zelf een ps2 en xbox, maar om ze alweer te gaan vervangen vind ik zwaar minder

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren