1. Proloog: Een duistere februari nacht.

Proloog: Een duistere februari nacht.

Het is een doodnormale februari nacht, door de kou en sneeuw waagt niemand zich vannacht buiten. Er heerst een doodse stilte.

Dan klinkt er het geluid van kapot vallend glas, op de straat ligt een kapot flesje fristi, een in zwart gekleed persoon beweegt zich richting het treinstation.

Hij loopt de trap op en gaat recht op zijn doel af, voor het grote lege blauwe bord blijft hij staan.

“Is iedereen daar?”

Enkele momenten verstrijken, dan verschijnt er zowel van links al van rechts een zwarte gedaante.

“Waar is JJ?” Fluistert de linker

“Stil! We kunnen afgeluisterd worden” Fluistert de rechter.

“Maak je geen zorgen, we worden niet bekeken. Maar onze vierde broeder kon niet komen omdat zijn trein niet reed door de sneeuw” verteld de gedaante van de Fristi. “Nu identificeer je”

De linker sprak: “Ik ben Aiii, ik ben vanuit Limburg gekomen en ik heb gezworen op mijn zachte G om het internet te beschermen.”

De rechter vervolgde: Ik, Guido heb mijn haar afgeschoren om het internet te beschermen. Ik vind dit gedoe trouwens een beetje overdreven Stephan.”

“Het zijn de regels Guido dat weet je best, daarnaast ben ik om een duister complot gestuit, ik moet zeker weten dat ik jullie kan vertrouwen”

Guido keek lichtelijk geïrriteerd richting Stephan maar sprak kalm: “Wat voor complot, ik dacht dat we na het verslaan van HSJ en Vos-één wel klaar waren.”

Stephan staat op het punt het complot te onthullen als er in de verte van het station voetstappen klinken, een vierde in zwart gehulde gedaante komt aanrennen.

“ sorry dat ik laat ben, mijn tr..” Veder komt deze gedaante niet omdat Stephan hem onderbreekt “JJ! Ik weet dat er sneeuw lag, denk je echt dat ik je twitter niet volg? Zoals ik net al vertelde heb ik de broeders bijeen geroepen omdat er een complot tegen het internet word gesmeed.”

Weer krijgt Stephan niet zijn kans om zijn verhaal af te maken, want er komen 3 mannen aangelopen die op de tand toe bewapend zijn met zwaarden en messen. “kiekeboe!” roept eentje.

“Idioten! Dachten jullie echt dat jullie ons konden versassen!1einz”roepen de zwarte broeders , JJ, Guido en Aiii stormen naar voren.

Twee van de drie mannen worden snel gevloerd, de derde word in een dodelijke houdgreep gelegd door Aiii en Guido en JJ zetten een mes op zijn edele delen.

Stephan loop rustig op het viertal af terwijl hij een flesje fristi uit zijn binnenzak haalt.

Met een ijzig stem vraagt hij “vertel mij eens, wie heeft je gestuurd?” en hij neemt kalm een slokje fristi.

De ogen van de man beginnen in zijn kassen te rollen en hij begint te lachen “Dacht je echt dat ik je dat zou vertellen! Je zou me moeten doden om die informatie los te krijgen!”

Guido en JJ kijken afwachtend naar Stephan die heel even een klein ja knikje geeft, “AAAAAAAAAAAAAAAH” de man schreeuwt het uit van pijn als de messen van JJ en Guido zijn edele delen doorboren.

Na enkele momenten komt de man weer bij zinnen zachtjes mompelt hij “Stephan je weet wie het was, wat je denk klopt Rano gaat het echt doen.”

Daarna verliest hij zijn bewust zijn, als Aiii zijn houdgreep iets steviger aanklemt klinkt er het geluid van een brekende nek door het lege station.

“Wat bedoelde hij?

“Wat is Rano van plan?”

“Stephan! Wat weet jij wat wij niet weten?

Stephan slaat zijn ogen neer en zegt, “Rano is van plan om de slowchat voorgoed op slot de doen”

Dit artikel delen

Over de auteur