1. Gitaren zijn... bloederig

Gitaren zijn... bloederig

Hallo weer iedereen. Nou het gaat goed hoor de laatste tijd. Daarmee bedoel ik vooral school. Me cijfers gaan omhoog :). Maar voor de talen Frans en Duits ziet het er minder rooskleurig uit. Boeit me eigenlijk niet. Ik zal die twee vakken namelijk niet gaan kiezen in mijn profiel. Maar deze blog gaat over gitaren, muziek en meer dus , hoe gaat het nu?

Ik wil eerst mededelen dat ik mijn gitaar heb omgedoopt tot: Salvadoré. En ze is vrouwelijk :P Want ze klinkt leuker dan hij. Ik ben nog steeds tevreden over me gitaar. Dat zal ook wel zo blijven weet ik nu. Een vraag die ik jullie lieftallige lezers wil vragen is: hoe onderhouden jullie, je gitaar? En om de hoeveel tijd? Dus onderhoud van de snaren en het hout (duh).

Nu ik al meer dan twee weken mijn gitaar heb besloot ik maar een liedje te leren. Dat heb ik ook gedaan. Een van de makkelijkste liedjes van de wereld: They Say. Yeah you have to start somewhere :). Een makkelijk lied alleen klinkt het voor geen meter op een Sppanse gitaar. Vooral de Chorus stukjes. De intro is nog wel aan te horen ;). Er is vast wel iemand die miji een leuk en makkelijk liedje kan geven die ook goed klinkt op een Spaanse gitaar? Alvast bedankt :)

Ik heb op dit moment niet echt iets nieuws geleerd. Dus geen nieuwe akkoorden of noten. Ik ben nu meer een beetje aan het expirimenteren met het wisselen tussen akkoorden en de slag. Wat me oom voorstelde was om vooral naar zoveel mogelijk bands/artiesten te luisteren. Ik luister dus nu meer muziek dan gewoonlijk. Ik ben letterlijk drugsverslaafd aan het lied 'Pretender' van de Foo Fighters. Ik luister ook 3 Doors Down, Linkin Park, 30 Seconds to Mars (ofzo?), Kings of Leon, Moss (alweer ofzo?), Go Back to the Zoo, Queens etc.

Trouwens wil ik nog meer goed nieuws brengen.. Ik heb minder last van me duim! EUY! Toch heb ik er soms nog last van. Wat ik moet weten is waar ik me elleboog moet houden. Tegen me lichaam of er van af? Tevens wil ik mededelen dat ik me wijsvinger heb laten bloeden xD. Ik had gister al last van me wijsvinger door al dat sliden. Ik zei ook tegen mezelf dat ik niet zou moeten spelen. Maarja.. Ik had weer is schijt aan mijn geweten en ging toch spelen :) Na een halfuurtje keek ik naar me arme vinger en zag ik er wat bloed op. Haha dat is pas hardcore! Gelukkig zag ik niks roods op me snaren.

Maar wat is nou misschien wel het leukste aan een gitaar? Dat je zelf muziek kan maken natuurlijk! Ik zat dus gisteren te douchen toen ik een ingeving kreeg voor tekst. Terwijl ik een kort refreintje bedacht onder de douche probeerde ik ook in te denken welke akkoorden ik zou gebruiken. Niet zo moeilijk als je er maar vier kent :P Vandaag was ik begonnen met een couplet (in dat halfuurtje). Maar ik ga de lyrics niet posten xD Ik voel me daar nog niet confortabel bij :) Trouwens is het nog verre van af. Ik wil eerst misschien nog een paar akkoorden erbij leren. Al ga ik er niet veel gebruiken in een eerste lied om het simpel te houden.

Nou dat was het zo'n beetje tot nu :) Ik vraag me af of er hier iemand is die wel is een paar liedjes heeft gemaakt? Waar hou je dan rekening mee :)? Ja ik hou van lezers vragen stellen.. Dus een leuk liedje (of meer) die ook klinkt op een Spaanse gitaar. Onderhoud van me gitaar. Misschien nog wat muzieksuggesties? Ik hoor het allemaal graag! Plus feedback op me blog afcourse!

Rock On!

Dit artikel delen

Over de auteur