1. Sims-bedenker komt met nieuw spel: Spore

Sims-bedenker komt met nieuw spel: Spore

Dacht je dat je in The Sims al bizar 'echt' het leven kon nabootsen? Volgens Will Wright, bedenker van Sim City en The Sims, kan het allemaal nog beter en origineler in Maxis' aankomende simulatie-spel Spore.

In Spore zul je namelijk, al vanaf het moment dat een Sim nog slechts een cel is, invloed krijgen op het verloop van zijn leven. Je Sim zal gedurende het spel terecht komen in zes verschillende fases:

Oersoep Fase - Je Sims zijn celvormig en staan aan de basis van het leven

Evolutie Fase - Je Sims ontwikkelen hersencellen

Stammen Fase - Je Sims gaan in groepsverband leven

Stedelijke Fase - Je Sims gaan in steden wonen

Beschaving Fase - Je Sims ontwikkelen zich tot een intelligent ras

Invasie Fase - Je Sims hebben een manier gevonden om andere planeten te bezoeken in de ruimte, waardoor de spelwereld nog groter wordt.

Opvallend is dat iedere fase een ander soort speler speltype zal krijgen. Zo zal de Oersoep Fase een soort Pac-Man worden en de Stedelijke Fase meer richting Sim City gaan.

Tijdens de persconferentie, die Will Wright tijdens de GDC 2005 gaf, zijn een aantal foto's genomen en (ondanks het verzoek dit niet te doen) online gezet. Via deze en deze link kun je toch een eerste indruk krijgen van Spore, dat nog geen releasedatum heeft meegekregen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mensen, jullie kunnen ook overdrijven met spammen eh. Hou het een beetje binnen de perken aub.

 • Magnifiek hoe groter beter hoe machtiger!

 • ^al gspeeld dan?!

 • Totally not interested..

  Ik vond The sims reeks al geen zak aan en nu komen ze met dit.

  Sorry, maar naar mijn mening heeft dit geen enkele potentie dat ik dit leuk ga vinden.

  alhoewel.. het ziet er wel geinig uit, maar dat was ook met the sims 2.

  we zullen zien..

  Misschien moet ik the sims gewoon uit me hoofd stoppen en dit niet daarmee vergelijken.. :) • ziet er wel een beetje vaag uit.. denk dat het begin iig vet saai is: hoe leuk kan het zijn om met een paar cellen rond te dwarrelen ? :S of moet je minigames of zo doen. Maar het lijkt me alleen interessant op het eind als je al in een vergevorderd statium bent en de ruimte kan ontdekken.

 • Oh dat is jammer zeg, nou is het niet stoer meer.

 • Kinderlijk of niet, als dit aanslaat word t net zoiets als de Sims, met al die uitbreidings packs

 • Sims vs. Evolution

 • Ik zie er wel degelijk potentie in, als ik die screens zo bekijk komt het er op neer dat je dus je eigen ras kan laten evalueren, de mogelijkheden zijn dus eindeloos!! je speelt de evolutie theorie na…Eerst ben je maar een simpele hagedis, en later in het spel ben je een super ras dat het universum overheerst…hopen dat het spel online is te spelen, dan denk ik dat je grote oorlogen kan verwachten, zoiets als in startrek, klingons VS de mensen ofzo…damm, hoe meer ik erover fantaseer, hoe geiler het klinkt…

 • Dit spel heeft niks, maar dan ook niks met De Sims te maken. Het spel kent allerlei minigames, zo kun je als 1cellig iets een pacman achtige game spelen en ga zo maar door. Het schijnt echt heel tof te zijn, maar het heeft dus niks met De Sims te maken, belachelijk ook dat het in het bovenstaande nieuwsitem genoemd wordt. Lees voortaan even beter het persbericht IG …

 • Ik vind t een beetje iets van Pikmin hebben, de styl waarop alles word weergeven… Maar nu gak slape.. genoeg WoW gespeeld ;)

 • grappig ben beniuwt wat get word

 • lijkt me echt cool

 • Ik dacht in 't begin ook, waar gaat dit over? En nog steeds dacht ik dat na op de eeste link geklikt te hebben. Maar bij de tweede link staat wat meer uitleg, en het lijkt me echt een enorm gaaf spel.  Het zal echt niet de top zijn qua RTS games, zoals je op de screens kunt zien. En er zal echt geen oneinidige vrijheid zijn, maar het concept is gewoon erg, erg leuk en toch best origineel. Er zijn genoeg games geweest waarbij je een bepaalde periode van tijd na moet spelen (Civilization e.d.), maar op deze vrij grappige grafische manier en met deze schaal is volgens mij nog niet gedaan.  Al die lui die hier roepen dat het kinderachtig is en dat het een kutspel zal worden, moeten eerst maar eens wat leren lezen en kijken naar hoe origineel het is. Ik denk niet dat dit de massale impact zal hebben van The Sims, maar ik denk dat dit voor de wat betere gamesliefhebber echt een hele vermakelijke game zal worden (wanneer alles zo uitgewerkt wordt als de makers/previewers doen geloven)


 • koei'n melk'n:P  wor die schijtsims nu wel is beu!

 • lijkt me niks!

 • Kan leuk worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren