1. Must-play: Syobon Action 2

Must-play: Syobon Action 2

Waarom ik nu pas achter het bestaan van Syobon Action kom, mag Joost weten, maar het is awesome. - “O heer Limelight, wat is dit Syobon waar U over spreekt?” – Dat zal ik jullie nu uitleggen, lief IG gepeupel (note: als je bij de IGF middenstand of hoger hoort hoef je je natuurlijk niet aangesproken te voelen).

Syobon Action is een spelletje wat een directe kopie is van Super Mario, een beetje zoals de Giana Sister, maar dan met een kat en niet zomaar een kat, maar een awesome kat. Deze kat moet zichzelf zien te redden in een wereld vol kwaadaardige, doch schattige bolletjes, onzichtbare ninja-blokken en pedokatten. En dat is nog zo gemakkelijk niet. Ieder level bevat verborgen en random shit die je in één keer kan afmaken. Denk je veilig te zijn op een platform? Think again, want dat platform kan plotseling besluiten zich in tweeën te splitsen.

Hell, zelfs aan het begin van levels ben je niet veilig, omdat je meestal boven een valkuil begint. Ja, het leven voor onze moedige kat is niet gemakkelijk. Dit is dan ook een spel voor de echte doorzetters en de echte doorzetters worden aan het einde beloont met cake (note: je moet de cake natuurlijk wel zelf bakken, want er bestaat niet zoiets belachelijks als een in-game cake).

Oftewel: Syobon Action (2) is awesome en extreem lastig, maar direct ook enorm verslavend. Als je jezelf in bedwang kan houden en als je een echte man bent, speel je Syobon Action 2… en echte mannen luisteren tijdens het spelen naar Party Hard. Peace out.

Video van de awesomeness genaamd Syobon Action 2:

Downloadlink

En voordat ik het vergeet: Syobon Action 2 krijgt officieel de Limelight Seal of Approval:

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla