1. Presentatie Fight Night 2

Presentatie Fight Night 2

Toen Jelle vroeg wie er zin had om de presentatie van Fight Night 2 bij te wonen, moest ik natuurlijk met m'n grote mond "Ikke!" roepen. Kon ik weten dat Electronic Arts hoogst persoonlijk bokslegende Orhan Delibas had ingeschakeld om mij eens stevig af te matten..

Orhan Delibas (l) en Bert Kops (r)

Om Fight Night 2 te presenteren aan de pers had Electronic Arts geheel in stijl een sporthal afgehuurd, waar toevallig ook nog eens worstel-legende Bert Kops (ken jij hem?) de eigenaar van was. Voordat we ook maar een glimp van het spel konden opvangen, moesten we eerst zelf de ring in stappen. Orhan Delibas gaf ons een basiscursus "Hoe word ik een bokslegende?" en leerde wat basistechnieken, zoals hoe je dekking moest houden, hoe je iemand vol op z'n bek moest rammen, maar ook bijvoorbeeld de befaamde 'Uppercut'. Uiteraard kon iedereen de cursus erg waarderen, want nu weten we tenminste wat-te-doen wanneer we in de trein worden beroofd van onze DS of PSP.

Joystick-junkies

Zoals je misschien al wist, ben ik pas sinds enkele maanden toegevoegd aan de redactie van InsideGamer. Nou wist ik wel dat de gemiddelde gamejournalist (zie bijvoorbeeld de gasten van GameKings) niet zo heel sportief is, alleen zijn duimspieren traint en vaak als laatste werd uitgekozen bij de gym. Maar toch schrok ik van het niveau tijdens de bokstraining. Sommigen konden zeker wel een beter physics modelletje gebruiken, mijn hemel!

Deze gast wilde een Fatality op Orhan uitoefenen

Matpartij

Orhan had beloofd om na de training een potje te gaan 'sparren' met iedereen die maar wilde. Erg sportief was het, dat iedereen de ring in durfde te stappen en het tegen deze brok dynamiek durfde op te nemen. Ook dit leverde hilarische momenten op, waarbij veel renwerk gepaard ging met vernederende opmerkingen van Delibas: "Noem je dat slaan? Mietje!".

Ook ik ging met m'n grote mond de ring in en dacht dat Delibas, zoals bij de anderen, rustig aan zou doen. "Boy, was I wrong." Nadat ik Delibas wat ferme tikken in z'n maag had gegeven, kwam plotseling z'n oude vorm weer terug en sloeg Delibas me (terecht) helemaal lens. Voortaan toch maar wat voorzichter aan doen bij die pers-presentaties van EA, ik word liever niet nog een keer in elkaar gemept door een 50-plusser.

Verder dan het hoofdmenu kwamen Orhan en Bert niet.

Fight Night 2

Nadat ik intensief verzorgd was door de aanwezige PR dames van EA en ik mezelf tegoed had gedaan aan de lunch, was het tijd voor de presentatie. Zo kwam naar voren dat er op grafisch gebied een hoop verbeterd is aan Fight Night. Meer spiermassa is zichtbaar, mooiere outfits en natuurlijk de waanzinnig verbeterde replays. Na alle 'oehs' en 'ahs' konden we het spel zelf aan de tand gaan voelen. En ondanks ik geen boksfan ben, moet ook ik toegeven dat Fight Night 2 een geweldig spel is. De analoge besturing is erg wennen, maar na flink oefenen kom je er achter dat dit spel zeker de moeite waard is om die innovatieve besturing onder de knie te krijgen.

Na flink afgemat te zijn in de ring door Orhan Delibas en daarna door Mohammed Ali op de PlayStation 2, vond ik het wel 'welletjes' en bedankte de mensen van EA voor alle moeite en hun goed georganiseerde presentatie. En Orhan uiteraard voor alle opgelopen blauwe plekken!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • lollige presentatie, maja…. ook niet anders verwacht van 'the king of marketing' EA…    maar de game lijkt me niks…

  • goeie game, leuke presentatie, leuk verslag

  • Jij bent afgemat door Orhan? Ooooooooh can I touch you? :P

  • Paar crewleden van mij zijn ook geweest en die vonden het ook leuk. Ze wisten tenminste beetje van boksen af dus.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren