1. TimeSplitters: Challenges

TimeSplitters: Challenges

Net als in zijn voorganger zul je in TimeSplitters: Future Perfect een flinke hoeveelheid challenges tegenkomen. Deze challenges dragen bij aan het grote totaalpakket wat je met dit spel voorgeschoteld krijgt. Maar wat moet je je bij dit onderdeel voorstellen? Mensen die TimeSplitters 2 hebben gespeeld, weten waar ze op kunnen rekenen, want uiteraard zijn de challenges vanuit hetzelfde principe in elkaar gesleuteld. Verwacht dus niet al te serieuze uitdagingen die, als je eenmaal de smaak te pakken hebt, enorm verslavend zijn.

In de Challenge Mode is het de bedoeling om een zo hoog mogelijke score of een zo snel mogelijke tijd te behalen. Daarvoor zijn er drie beloningen, te weten brons, zilver en goud, waarmee je ook verschillende dingen kunt ontgrendelen. Gamers die echt tot het uiterste gaan, zullen bij vaak heel goede scores of tijden zelfs een platina medaille halen. Ten tijde van TimeSplitters 2 was er via internet een grote groep fanatieke gamers die de tijden (wereldrecords) van elkaar probeerden te verbeteren en dit zal met TimeSplitters: Future Perfect zeker ook het geval zijn. De Challenge Mode is opgedeeld in 7 thema’s die ieder 3 uitdagingen bevatten (in totaal zijn er dus 21 challenges). Hieronder bespreken we ze kort en dagen we je bij deze uit om onze scores te verbeteren!http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=37331
Behead The Undead
De drietal challenges onder dit concept duren stuk voor stuk vrij lang. De bedoeling is om het zo lang mogelijk vol te houden in vloedgolven van zombieachtige apen, professors en koeien. Je staat in een afgesloten ruimte en van alle kanten komen de vreemde figuren aan waggelen. Voor een hoge score moet je de vijanden zo lang mogelijk van je afhouden en dat doe je door letterlijk hun kop eraf te knallen met een headshot. Bij wave 1 houd je nog gemakkelijk overzicht, maar bij pakweg de tiende wave wordt het zo druk dat je alle kanten op moet rennen om jezelf in leven te houden.

Trots zijn we op het record dat we hebben staan bij Boxing Clever. Hier moet je de Gravity Watch van Cortez gebruiken. Met dit handige wapen kun je á la Second Sight (of Half-Life 2 natuurlijk, -kris) kisten ‘oppakken’ en vervolgens wegsmijten. In het laboratorium komen overal doorgedraaide professors op je af, maar met de kisten die er liggen kun je hun hoofd eraf ‘smijten’. We hielden het erg lang vol en kwamen uiteindelijk op een score van 126.350, iets wat ons een platina medaille opleverde.

Cut-Out Shoot-Out
In deze variant vallen er geen gewonden, want hier schiet je op simpele planken. De uitdaging zit hem in de snelheid waarmee deze planken voorbijschieten en omklappen. Als een ware Lucky Luke draai je door de levels om zoveel mogelijk planken in het vizier te krijgen. In de ene challenge zit je in een bootje en vaar je door de omgeving, een andere keer sta je achter een hek en zul je met een sniper-rifle je schutterskwaliteiten moeten bewijzen.

Erg hoge scores behaalden wij hier niet, maar bij Hart Attack lieten we wel een gouden medaille noteren met 1778 punten. In deze challenge kun je dan ook zelf rondlopen, waardoor je wat meer de tijd kunt nemen. Maar toch, een gouden plak voelt altijd goed en is niet binnen een paar pogingen te verbeteren.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=18795
Cat Driving
Racen in een first-person shooter? Maak dat de kat wijs! Toch is het echt mogelijk in TimeSplitters: Future Perfect. Denk echter niet aan een opgevoerde auto; geheel in de stijl van het spel bestuur je, jawel, een gemotoriseerde kat op wieltjes. Drie parkoersen liggen voor je klaar en allemaal zijn ze niet voor de poes.

Het is lastig om de kat onder controle te houden, maar na een aantal keer proberen wisten we toch redelijke tijden te klokken. De beste was die op The Cat’s Pyjamas. Op deze ijsbaan met hindernissen werden we beloond met goud na een tijd van 2 min. 38 sec.

Super Smashing Great
In TimeSplitters 2 zagen we een aantal uitdagingen waarin je ruiten moest ingooien en ditzelfde concept zien we terug in het derde deel. Zo moet je in de ene challenge uit wraak archeologisch aardewerk kapotschieten, terwijl je in een andere challenge met dezelfde reden een restaurant ruïneert door alle borden en glazen in stukken te knallen. Vandalisme voelt goed!

De moeilijkste uitdaging zit misschien wel onder deze challenges en heet Don’t Lose Your Bottle. Hier moet je in een disco alle flessen drank kapotschieten, zodat je voorkomt dat men erachter komt dat er een feestje is gehouden. De flesjes zijn echter akelig klein en de tijdsdruk is behoorlijk groot. Na heel veel oefenen waren we net snel genoeg om een gouden medaille aan onze prijzenkast toe te voegen: 1 min. 35 sec.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=23035
TimeSplitters ‘Story’ Classic
Wie niet genoeg heeft aan de dertien singleplayer-levels, vindt tussen de challenges nog drie levels, al zijn ze (uiteraard) iets kleiner. De missies komen alledrie op hetzelfde neer: ren zo snel mogelijk door het level heen, zoek een bepaald voorwerp op en bereik levend de tijdspoort. Extra grappig is dat de missies werkelijk nergens op slaan. Wie waagt nu zijn leven om een lunchpakketje terug te vinden? Voor eremetaal doen we alles!

Bij Queen of Harts moesten we in een futuristisch level vol agressieve robots een tijdskristal zoeken. Steeds wisten we onze tijd iets aan te scherpen, totdat we slechts 2 min. 28.1 sec. nodig hadden om deze missie te voltooien. Platina!

Monkeying Around
Je zou bijna afvragen waar ze zijn gebleven, maar natuurlijk zijn er drie challenges volledig gewijd aan de lieftallige aapjes die de serie zo kenmerken. De drie challenges zijn even hilarisch als afwisselend. Zo moet je in de eerste uitdaging met een speciaal oplaad-wapen de batterijen van de aapjes bijvullen, zodat ze energie blijven hebben om te dansen op de muziek. In de tweede challenge zijn de aapjes stout en jatten ze meloenen. Dit pik je natuurlijk niet en dus is het je taak om van een hoge toren met een sniper-rifle de meloenen van hun hoofd te schieten. Raak je een aap, dan krijg je minpunten!

De derde uitdaging levert het meeste vermaak op. Geloof het of niet, maar hier beoefenen de apen de spannende sport Curling. Oftewel, er wordt een aap over het ijs gegleden en twee andere apen moeten met behulp van een bezem zorgen dat hij tot stilstand komt in het vak met de meeste punten. Wij lachten ons rot en haalden ondertussen een score van 2530, goed voor een gouden medaille.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=34694
Miscellaneous Challenges
Van alles wat. Hier konden de ontwikkelaars lekker hun gang gaan en maken wat er in hun creatieve brein opkwam. De ene keer moet je met de Gravity Watch bepaalde objecten in ringen gooien, terwijl je de andere keer met een turret (zo’n mitrailleur op pootjes) vliegtuigen uit de lucht moet schieten. Uiteraard beide goed voor minstens een uur vermaak.

Tevens vind je hier een challenge met de lachwekkende naam TSUG: TimeSplitters Underground, maar met skateboarden heeft het verder weinig te maken. Hier moet je zoveel mogelijk TimeSplitters (die gemene wezens) kapotschieten met twee mitrailleurs. Het beeld is echter verticaal opgesplitst in twee zijden, waardoor je de twee mitrailleurs afzonderlijk moet besturen! Op meerdere dingen tegelijk letten dus, en dat maakte ons helemaal duizelig. Daarom was het ook niet zo heel vreemd dat we met 1525 punten (brons) genoegen namen. En toch is dat al lastig genoeg om te verbeteren!

We hopen je hiermee een goede indruk te hebben gegeven van de bizarre uitdagingen die je in dit spel zult vinden. Als TimeSplitters: Future Perfect daadwerkelijk te koop is in de winkel, zijn we benieuwd of je onze records kunt aanscherpen! Terzijnertijd kun je ons dat laten weten op ons forum.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Geweldige Game..Die challenges lijken me echt chill..

  Kan niet wachten op 24maart!

 • Whoaahhh. Die challenges zijn echt vet man. Ik heb zelf gsiteren behead the undead nog gedaan (TS2 dan heh) en een score van 152000 gehaald (platina).  Doet me goed om te weten dat in dit deel ook weer dat soort leuke ongein inzit. En het is ook vaak een uitdaging om ze allemaal op goud/platina te halen. Heel tof

 • lijkt me wel een leuk spel met al die challenges en online mode en singleplayer genoeg fariatie

 • ik kan niet wachten!!!

 • 21 challenges vind ik ook wel een beetje mager, net als maar met 8 mensen online op de ps2 :(

 • echt wel cool kheb de demo der van lekkere s player

 • In TS2 had je ongeveer hetzelfde aantal challenges. Ik kan ook niet bepaald zeggen dat de challenges in TS3 beter zijn dan in TS2. In dat opzicht zijn de challenges dan ook niet verbeterd ofzo, maar het blijft gewoon een erg leuke extra optie.

 • ik heb alle challenges platina B)…buiten één :(, die een da ge in syberia die ruiten moet kapot maken met je aks-grenade launcher

 • zijn er maar 6 players mogelijk online op de ps2????? was dit niet een gerucht??

 • @ k1ng  Op de ps2 kan je maar met zn 8en online, xbox 16.

 • Ik krijg hem ook bij een abbo van gamepro.

 • lelijk? speel de demo ff of kijk de screens op ware groote!

  mooi spel!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren