1. DTM Race Driver 3

DTM Race Driver 3

De eerste twee delen uit de DTM Race Driver serie waren bijzonder succesvol, waardoor het niet verwonderlijk was dat er gisteren een derde deel is aangekondigd. Raceliefhebbers blij, Codemasters blij, want we kunnen al voorzichtig stellen dat dit derde deel weer veel moois gaat bevatten. In deze eerste, vroege impressie bespreken we de eerste details die naar buiten zijn gekomen.

Realisme, daar draait het om in deze serie. DTM Race Driver 3 maakt gebruik van dezelfde engine als het tweede deel, maar is op alle punten verbeterd. Dit zorgt er voor dat de auto's mooier op het beeld verschijnen en realistischer reageren. Daarnaast is het schademodel uit deel twee in volle glorie aanwezig, zodat de fans van rondspattend metaal weer helemaal los kunnen gaan. Overigens is dit niet aan te raden als je kampioen wilt worden, want als er tegen een tegenstander aan wordt gereden dan merk je dat meteen aan de besturing en prestatie van de auto. Verder zal er sprake zijn van benzine die op raakt en banden die slijten, zodat een bezoekje aan de pits om de zoveel tijd geen kwaad kan. Net als in het echte racen dus.

Hoe dit allemaal in de praktijk gaat werken? Dat weten we niet waardoor we daar nog geen oordeel over kunnen geven. Wat we wel weten is dat het derde deel wederom over een uitgebreide carrière mode zal beschikken. In deze mode, die onder de naam Pro Career mode schuil gaat, krijgt de speler een keuze in welke categorie hij wil racen. Hij kan een keuze maken uit racedisciplines als GT, Off Road, Touring Cars, Historische auto’s, Open wiel klassen, Rally en Oval racing. Het verschil ten opzichte van het tweede deel is dat je nu dus echt een keuze moet maken, om je vervolgens in die categorie te specialiseren. Laten we als voorbeeld de Open wiel klasse nemen. Hierin begin je als karter en eindig je na een paar tussen stappen in het BMW Williams F1 team, waar Codemasters blijkbaar een samenwerkingsverband mee heeft. Het is namelijk niet mogelijk om straks in bijvoorbeeld een Ferarri of Minardi te stappen. Overigens kun je na het uitspelen van deze carrière mode je storten op de volgende carrière als bijvoorbeeld een Rally coureur.

Geen zin in een lange weg voordat je eindelijk in een topauto mag stappen? Geen nood! Voor jou is de World Tour mode een goed alternatief. Hierin krijgt de speler meteen de beschikking tot de betere auto’s die het spel te bieden heeft, waarna hij mag laten zien hoe goed hij is. En als ook dit geen enkele uitdaging meer biedt, dan is er nog altijd de mogelijkheid om het spel online te spelen. Helaas is nog niet bekend met hoeveel spelers er maximaal online gespeeld kan worden, maar we weten wel dat alle drie de platformen ( Xbox, PlayStation 2 en PC) de mogelijkheden er voor bieden.

Tot zover de eerste informatie van DTM Race Driver 3. Eind 2005 moet het spel in de winkel liggen. Verwacht iets na de E3 onze eerste gespeeld impressie, omdat het spel naar alle waarschijnlijkheid op de beurs speelbaar zal zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nu al :P

 • vetttttt!!!!!:D

 • weer nix voor de cube…

  wat haat ik mijn cube…

  der komen alleen maar saaie exclusives op uit…

  grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr  ziet er goed uit!

  kan niet wachten(als ik een PS2/ XBOX/ PC had waarop ik spelletjes deed…)

 • Reactie van dtm3 (212.129.223.214) geplaatst op 17 maart 2005 13:18

  yess beste race spel op xbox !!!!!

  daar heb je gelijk alles mee gezegt • Toca Race Driver 2 op de Xbox is/was echt vet idd.  Ziet er goed uit. :)

 • Ziet er goed uit. Alleen moeten ze dat ook maar eens in de game zelf laten zien. DTM 2 viel op zich nog best tegen als het aan de grafics ligt

 • ik verheug me op dit spel.

  maar hoop wel dat ze de wielen hebben verbeterd want als je een beetje gas gaf werden die velgen meteen 1 rondje in de plaats dat je mooi die spaken zag draaien.

  voor de rest vind ik het tot nu toe wel mooi uitzien en vond toca 2 ook al erg leuk en zo te horen schijnt deze nog uitgebreider te worden dus

  misschien koop ik het wel maar dat zie ik dan wel weer als hij uit is .


 • ik von dtm race driver 2 zuigen maar ik hoop da dees betrer is

 • lijkt me vet!!!

 • nog een keer een algemene vraag:

  ik zit te twijvelen om een ps2 te kopen omdat :

  - ik BiA wil denk niet dat hij op mijn pc doet.

  - ik GT4 wil

  - ik een dvd speler wil

  - ik me elke dag doodverveel omdat me pc niet zo geweldig met mij meewerkt :P

  maar is het misschien niet verstandige om tot 2006 te wachten voor ps3 en dan BiA 2 te kopen en wat gaat de ps3 koste ??

  dus zal ik een ps2 kopen met GT4 en BiA?!

  snel andwoordt pls vraagt wanhopige koper :P • The attack of the 'gasten'. Meld je aan op de site en dan word er teminste nog op je antwoord ingegaan. Zoveel moeite is het allemaal niet om een account aan te maken.  DTM Race Driver 2 vond ik ook al geweldig, hij ligt nu voor 10 euro in de winkel. Gaat zeker een geweldig spel worden!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren