1. Effe speculeren

Effe speculeren

Gisteren vond in Londen de European Gamers Summit plaats, een evenement waar Nintendo haar line-up voor de eerste helft van 2010 toonde. Met Super Mario Galaxy 2 en Metroid: Other M konden we twee absolute toppers voor de Wii spelen, dus Gerard en ik waren erg blij om die games alvast te checken. Verder hebben we onze handjes gewarmd aan Sin & Punishment: Successor of the Skies, Monster Hunter Tri en FlingSwing, die de line-up voor de Wii aanvullen. Zeker geen slechte line-up dus voor de eerste helft van het jaar (al komt Metroid pas in Q3).

Na alle games gezien te hebben, bleef één vraag bij me hangen: waar waren de Nintendo DS-titels? De enige DS-game was WarioWare: Do It Yourself, dat van een DSiWare-titel omgetoverd is tot een volledige retailgame. De DSi XL was weliswaar goed vertegenwoordigd, één titel is een wel heel karige line-up. In de zomer brengen Nintendo en Square Enix, Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies en ook Golden Sun DS staat voor dit jaar gepland, maar waar zijn de andere games?

Zou het ontbreken van DS-games een voorteken zijn voor een grote onthulling tijdens de E3? Zou het kunnen dat ook Nintendo doorheeft dat de handheldmarkt op instorten staat, doordat veel mensen hun games illegaal downloaden? Zouden uitgevers Nintendo smeken om zo snel mogelijk met een nieuwe handheld te komen, zodat hun games niet meer bij de vleet illegaal gedownload worden?

Het ontbreken van een grote DS-game op de Gamers Summit zette me in elk geval aan het denken: een opvolger van de Nintendo DS (of van de GameBoy Advance) zou er wel eens sneller aan kunnen komen dan ik had verwacht. Wat denk jij ervan: is het ontbreken van grote DS-titels op de Gamers Summit een aanwijzing dat Nintendo nog dit jaar een nieuwe handheld gaat aankondigen? Ik kijk in elk geval uit naar de E3 in juni, want als Nintendo met de opvolger van de DS komt, dan lijkt me dat het uitgelezen moment om die te onthullen!

Dit artikel delen

Over de auteur