1. De clubs van IG. (Discussielog)

De clubs van IG. (Discussielog)

Naar aanleiding van wat reacties op mijn vorige log (over mn club), ben ik deze nieuwe maar gestart.

Want is het zo dat er nog maar weinig leven in de clubs zit momenteel? Zijn de mensen die hier actief zijn niet echt geinteresseerd (meer) in de clubs?

Ik zelf persoonlijk heb de clubs pas sinds kort echt ontdekt. En het leukste vind ik het nog om ze te beheren, mits het er niet teveel tegelijk zijn uiteraard. Het voordeel van de clubs vind ik dat je onbeperkt kunt posten over jouw favoriete game. Onderverdeeld in allerlei topics. En daarnaast kun je nog wat extraatjes toevoegen, zoals een Poll, plaatjes, en noem maar op. Allemaal handig bij elkaar.

Er werd als reactie op mn andere log (over mn Ace Attorney club) gezegd dat alles binnen het forum gebeurt. Het nadeel van het gewone forum is dat daar maximaal 1 topic over een bepaald spel mag zijn. In die topics reageert men vaker langs elkaar heen dan op elkaar. Je kunt daar ook niet op zichzelf liggende discussies starten, omdat het een algemeen topic is. Dan gaat het toch vaak over wanneer die game uitkomt, hints over het spel, wat screenshots, etc.. Maar het gaat niet om de diepte.. En dat mis ik dus erg op het forum. Daar is ook niet echt de ruimte voor. Vandaar vond ik de clubs zo'n handige uitvinding.

Ik vind het jammer dat ze niet meer zo actief zijn. Want ik ben nog geen andere site tegen gekomen waar je deze mogelijkheid nog meer tegenkomt. Ook ben ik nog niet vaak een forum specifiek over 1 spel tegengekomen (in het Nederlands). Ja, misschien de Sims 3. Maar daar gaat het mij niet om.

Het nadeel van zelf ergens een op zichzelf staande site te beginnen, is dat je daar ten 1e verstand van moet hebben, ten 2e moet je daar vaak voor betalen, en ten 3e: Hoe krijg je mensen zo ver om daar dan ook lid van te worden? Om nog maar te zwijgen over of er überhaupt de mogelijkheid is om een forum toe te voegen..

Dus: Waarom blazen de clubs hun laatste levensadem uit?

Dit artikel delen

Over de auteur