1. MGS3: Waar spelen we?

MGS3: Waar spelen we?

Gisteren keken we naar de theorieën met wie er gespeeld zou worden in Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Vandaag bekijken we de mogelijkheden van de locatie. Oké, het speelt zich natuurlijk in een jungle af, maar de vraag is in welk land. Als we dit weten, dan zouden we ook weer wat meer over de achtergrond van het spel te weten komen. De onderstaande tekst bevat slechts theorieën en dus geen aangekondigde feiten.

Let op: ook dit verhaal kan enkele spoilers bevatten voor de mensen die eind maart The Twin Snakes voor de Nintendo GameCube nog willen spelen.

Theorie 1: Het speelt zich af in Cuba

Voor deze theorie grijpen we terug naar het verleden. Er zijn al suggesties gedaan dat het spel zich in het begin van de jaren zestig afspeelde. In deze periode kwam de Koude Oorlog tot een hoogtepunt met de Cuba kwestie. Snake wordt naar Cuba gestuurd om daar informatie te verzamelen over de pas aangelegde basissen. Uiteindelijk blijkt dat Cuba beschikking heeft over een nieuwe Metal Gear en zo ontrafelt het verhaal zich. De vijanden die we in de verschillende filmpjes zagen, waren Russen die de Cubanen probeerden te helpen met het beschermen van hun basis. Dit is samen met de tweede theorie volgens de fans de meest voor de hand liggende.

Theorie 2: Het speelt zich af in Vietnam

Als je kijkt naar de tijd waarin dit deel zich zou moeten afspelen, ligt Vietnam iets minder voor de hand. De Vietnam oorlog begon pas na 1965. Wel zou het kunnen dat Snake als infiltrant naar Vietnam gestuurd zou zijn om daar voorbereidend werk te doen. De grote ondersteuning van deze theorie is dat Vietnam een prachtige jungle heeft en veel mensen aan zal spreken.

In een interview zei Kojima het volgende over de locatie:

There will be mountains, there will be caves, there will probably be a suspension bridge, things that we avoided in the previous Metal Gears

Als je naar deze uitspraak kijkt, ligt Vietnam dan wel weer voor de hand, aangezien Vietnam een flink aantal bergen heeft.

Theorie 3: Het speelt zich af in Afrika

In de trailer verschijnen de woorden back to the origin. Het eerste Metal Gear spel, en dan bedoelen we dus niet Metal Gear Solid, speelde zich af in Afrika. Tevens zijn er in Afrika genoeg jungle’s, bergen en grotten te vinden. Ook was er tussen Amerika en Rusland een grote machtsstrijd over Afrika ten tijden van de Koude Oorlog. Beide landen wilden de Afrikaanse staten overtuigen dat hun manier van leven het beste was. Het land waarin Metal Gear Solid 3 zich zou afspelen zou dan zo’n land zijn waar de Russen het voor het zeggen hebben. Het zou zelfs zo ver gaan dat de Russen hier een basis hadden opgebouwd en voor het eerst een Metal Gear ontwikkelden. De Amerikanen sturen hun agent, Big Boss, er op af, die uiteindelijk Metal Gear overmeestert. Na het zien van de enorme kracht van dit wapen, besluit hij om het ding voor eigen gebruik op te eisen en sticht hij een eigen dictatoriale staat. Deze theorie suggereert dat Metal Gear Solid 3 de voorganger op alle Metal Gear spellen zou zijn en laat zien hoe Big Boss verdorven door macht wordt.

Theorie 4: Het speelt zich af in China en Rusland

In de boot scene van Metal Gear Solid 2 was een toespraak van een kolonel. Hij zei onder andere:

The nuclear arms race is back on again

Het zou dus zomaar kunnen dat in Metal Gear Solid 3 er wederom een Koude Oorlog aan de gang is, die zich iets na het tweede deel af speelt. China heeft genoeg jungle op zijn grondgebied. Na de jungle zou je dan terecht komen in een Russische basis, waar zich een nieuwe Metal Gear bevindt. Deze theorie verklaart de aanwezigheid van verschillende Russische Spetznatz commando’s, maar is tegenstrijdig met de opmerkingen uit de trailer (andere periode, terug naar de basis).

Mogelijkheden genoeg dus. Eind maart zal Hideo Kojima ons meer informatie en duidelijkheid verschaffen. Tot die tijd speculeren wij er nog op los.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • lijkt mij allemaal iets te veel speculatie.. Theorie 4 lijkt mij het meest voor de hand liggen eigenlijk, maarja zo boeiend vind ik het niet waar het spel zich afspeelt. Het is in de jungle daarmee weet ik voorlopig genoeg.

 • 5 wie theorien keer 4 waar theorien = 20 theorien al! Hehe jullie insidegamers speculeren er op los he, haha. Dit heeft toch allemaal niet veel zin, misschien doet sony het wel extra om ons een beetje op een dwaalspoor te zetten en zo de aand8 op hun game te vestigen. Terwijl dat niet echt nodig is bij deze toptitel maargoed. Maarja ik denk theorie 2 en 4!

 • ik heb geen flauw of er jungle is in Zanzibar maar daar speelt zich toch ook een oude metal gear af?Zou dat niet theorie 5 kunnen zijn dan?(ik kan me dodelijk vergissen hoor ben net wakker)

 • Theorie 2

 • ps2ruler sony??? Sony heeft geen enkel moer te maken met MGS32. Je bedoeld Konami (de ontwikkelaar van MGS3).

 • Theorie 2 klinkt het logische.

  Maar dan wel ten tijde van de koude oorlog en dat de russen ergens in Vietnam een basis hebben.

 • Theorie 4 maar dan de originele koude oorlog

 • volgens mij de koude oorlog, als ik een trailer mag geloven (kweet niet meer welke) ik vind tegen russen (spetsnatz enzo) wel ietsje veel gaver dan tegen genome soldiers

 • ik denk in Vietnam!!!!!!!!

 • wat een gedoe om te weten waar het spel zich afspeelt..

 • Theorie 4

 • Wel grappig die theorien :)

 • ik denk theorie 1 want daar had amerika veel meer bedreiging omdat de russen een gebied hadden dat dichtbij amerika zelf lag en dat rusland ook nog een een kernoorlog wilde gaan voeren duss daar eerst basissen moets hebben. Want Cuba heeft ook grote jungles wat veel mensen niet weten. Dus zouden ze eerder big boss daarnaar toe sturen en hij zou over gehaald worden door Videl Castro. En het zou ook nog een leuk zijn als je Videl Castro ook nog eens kon neerschieten als een soort tussen baas!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren