1. Gitaren zijn... everlong

Gitaren zijn... everlong

Hey hoi! Hoe is het ermee mede-gitaarspelers en niet-mede-gitaarspelers. Zoals altijd zal ik weer even vertellen hoe het met mij gaat ;P. Het gaat nog steeds erg goed. Ik heb wel een grote hekel gekregen aan Duits en Handvaardigheid. Het komt meerendeels door de docenten van die vakken. Ze zijn streng, irritant, koppig, wijsneuserig en weet ik veel wat nog meer. Ze wekken gewoon agressie op bij mij! Daarbij heb ik gesoliciteerd bij meerdere supermarkten in de buurt en niet eens een van hen heef een antwoord gegeven. De beste manier om al je agressie en frustratie te laten verdwijnen? Gitaar spelen!!

Toch speel ik wel een tijdje wat minder. Maar ik pak het nu weer op. Het was niet omdat ik het zat was maar ik had er even geen zin in zo in de vakantie. Ik had het ook druk in de vakantie :o. Na vandaag toch weer lekker een urrtje te hebben gespeelt merk ik wel dat ik het weer even moest oppakken. Ik heb echter geen bloed meer die uit me vingertoppen spuit of een verrekte duim. Dus geen last meer van me linkerhand. Me rechterpink is een ander verhaal... Die kwam tussen de tafel en de muur. Ja dat doet pijn.

Enfin, de gitaar! Ik heb nu me eerste liedje geleerd. (Die in het boekje tellen niet :p). Everlong van de Foo Fighters. Ik leerde alle akkoorden en ik luisterde een paar keer naar het liedje. En toen ging ik het maar proberen. Maar dat ritme. OW DAT RITME. Het gaf me gewoon een groot WTF gevoel. Ik probeerde op google iemand te vinden die het ritme uitlegde. Er zijn er maar een paar en ze zeggen allemaal wat anders. Ik heb maar raad gevraagt aan de Foo Doctor: Ralph.! Hij zei dat ik zo veel mogelijk naar het liedje moest luisteren zo veel dat het gewoon in me ziel zou zitten! Ik luisterde er dus vaak naar en ik wisste alle ritmevormen die ik had gelezen of bedacht weg. Maakte me hoofd leeg. Pakte mijn plectrum en speelde op gevoel.

YES ik kon hem. Gewoon zomaar/. Het is niet dat ik Grohl precies na kon doen. Maar elke FF fan zou het meteen herkennen. Ik heb een beetje van me eigen stijl erin gegooit. Ik speel het iets rustiger en met een minder snel strum patroon (ook makkelijker voor mij :p). Het voelt echt goed om een leuk liedje te beheersen en soms je eigen ritme erin te gooien. Het enige akkoord waar ik nog moeite mee heb in het lied is de B power chord in het refrein. Maar ik raak er meer aan gewend. Het is wel heel erg strekken hoor. Het heeft me vijf dagen gekost om het liedje te beheersen maar ik beheers het nog steeds niet volledig. Soms raak ik nog de draad van het ritme kwijt. Wat me wel helpt is het zingen van de lyrics terwijl ik speel. Zo weet ik ongeveer bij welk akkoord moet zijn. Echter raak ik soms dan ook de draad kwijt omdat ik dan vergeet wat ik nu weer moet zingen xD.

Ik ben van plan om nu Best of You te leren spelen. Ook van de Foo Fighters :))))). Van dezelfde persoon die me Everlong heeft geleerd (youtube). Van wat ik tot nu toe heb gezien is het lied redelijk simpel. Daarnaast moet ik maar weer verder gaan met me akkoorden studie omdat ik er nog steeds niet veel ken :p. Wat ik wel merk bij het spelen is dat ik zelden mijn middelvinger gebruik. Ik weet niet hoe jullie dat doen? Ook heb ik moeite met het vaak en snel raken van 1 snaar. Soms/vaak raak ik er per ongeluk nog een andere bij. I need tips!

Dat was het dan weer voor vandaag. Ik houd jullie op de hoogte :). Alle kritiek, tips etc is welkom :P. Wil je me een band of artiest aanraden? Doe dat dan lekker want ik wil zoveel mogelijk verschillende bands/artiesten leren kennen :). Ken je nog een liedje waarvan je denkt dat ik hem nu wel kan spelen mag je dat ook zeggen nee het moet zelfs :p. Rock on!

Dit artikel delen

Over de auteur