1. Nieuwe PC + Mass Effect

Nieuwe PC + Mass Effect

Sinds kort heb ik een nieuwe PC, met hieronder mijn specs:

- Antec Nine Hundred II behuizing

- Antec Earthwatts 750 (750 Watt voeding)

- MSI P55-GD65 moederbord

- Intel Core i7-860 processor (4x 2.8-3.46 Ghz door turbo boost, heeft ook hyper-threading enz)

- OCZ 4 GB DDR3-1066 Kit RAM

- Seagate ST31000528AS 1 TB harddisk

- Club 3D CGAX-58524DPO videokaart (ATI Radeon HD 5850, 1 GB)

- Samsung SH-S223L DVD brander/lezer

- Sweex CR005V3 cardreader

- Logitech MX518 Gaming-Grade Mouse (optisch)

- Windows 7 Home Premium 64-bit (OEM)

Meer info over de componenten kunnen gevonden worden op alternate.nl - waar ik mijn PC had samengesteld met de PC-builder - of op de website van de fabrikanten.

In totaal was het €1303,88 en dat is inclusief de verzendkosten van €17,50, de assemblagekosten van €55, de 1 jaar on-site garantie van €29 en de muis van €29,99.

De PC zelf is dan €1172,39.

Achteraf gezien had ik het eigenlijk (veel) goedkoper kunnen maken, maar dit was mijn eerste game-pc en ik wist niet veel beter. De volgende keer zal ik websites zoals Tweakers of bouweenpc.nl (bij dat laatste is rw1 werkzaam) checken en dan met name de 'buyer's guide' en eventueel de betreffende fora.

Deze PC stelde ik destijds samen aan de hand van advies van een ander, maar die had niet veel tijd en toen vroeg ik het nader op een forum waar ze wel verstand hadden van PC-componenten, maar toch wel wat minder en ja, ik was niet op de hoogte van websites als bouweenpc.nl waar ik beter advies kon krijgen en ook de eerder genoemde 'buyer's guide'.

Mijn oude USB adapter (ZyXEL G-202) moest ik overigens vervangen door de Sitecom 300N Wireless USB Adapter WL-345, die wel op Windows 7 werkt (dit is niet bij de eerder genoemde prijzen opgeteld). De bijbehorende modem heb al een tijdje.

Hieronder een bericht van 2 maart van mij:

Vandaag heb ik Mass Effect gespeeld en hij loopt als een zonnetje :) .

Voor 15 euro had ik hem gekocht :) .

Ik was eerst heel verbaast over hoe goed de framerate wel niet was.

De game ziet er nog goed uit (de settings van het spel zo hoog mogelijk gezet), al zijn de gezichten een beetje verouderd.

Normaliter ben ik niet gewend dat ik de camera zo snel kan bewegen - al kan dit ook door m'n muis komen, maar ik raak er steeds meer aan gewend.

Evenals een toetsenbord + muis i.p.v. een controller te gebruiken.

Als klasse heb ik een soldier genomen, met Earthborn en War hero.

Ik kan al goed overweg met de pistool, de shotgun en de sniper rifle. De assault rifle wat minder, maar misschien moet ik daar wat meer mee oefenen.

Teamgenoten luisteren soms niet helemaal goed wanneer ik ze ergens naartoe stuur en ook snappen ze niet altijd dat ze dekking moeten zoeken. Maar volgens mij is de AI in deel 2 op dat punt verbeterd?

Ik heb al heel wat conversaties gevoerd, al 6 uur gespeeld en ik zit nog maar aan het begin :P (net die Fist ontmoet en achtergelaten).

Op Eden Prime had ik die paranoïde doctor een klap gegeven, oeps XD . Ik was nieuwsgierig naar wat er zou gebeuren als ik die ene optie zou selecteren.

Het gesprek aan het begin van dit filmpje heb ik niet gehad omdat al begon te knallen met m'n shotgun XD .

Over het algemeen gedraag ik me als een paragon of als iemand die tussen paragon en renegade zit.

Wat als laatste kwijt wil is dat ik aan het begin rot gezocht had naar patch 1.02. Ik downloadde het van Filefront, maar later bleek dat ik het gewoon van EA zelf kon downloaden via een link in een melding van m'n onderhoudscentrum >_> (dat vlag-icoontje rechtsonder - alleen bij Windows 7).

Inmiddels heb ik Liara gered, een aantal side-quets voltooid: waaronder Hostage en die van de maan.

Wat ik altijd moet onthouden is dat ik op bepaalde stukken moet saven met de quick save, anders moet ik weer hele stukken lopen of dat ene gevecht weer opnieuw doen. Nogal irritant dat ik niet kon saven bij de missie van het vinden van Liara (bij de lift: krogan + geth).

Ligt het trouwens aan mij of kan ik de game zonder DVD spelen?

Dit artikel delen

Over de auteur