1. Dance Dance Revolution With Mario

Dance Dance Revolution With Mario

Misschien vind je het wel wat, dat springen op zo’n dansmatje, of ben je zo iemand die zich enorm voor lul voelt staan bij een game als Dance Dance Revolution? Het maakt weinig uit. De GameCube wordt door Konami en Nintendo klaargestoomd voor het dans-en-spring-vrolijk-in-het-rond-festijn, en Mario is er natuurlijk bij.

Dance Dance Revolution kent zo’n beetje iedereen wel van het dansmatje. Voor hen die niét weten waar ik het over heb, volgt een korte uitleg. Men neme een matje, met daarop pijlen in de diverse richtingen. Door op de verschillende pijlen te stappen (of dansen) die corresponderen met de pijlen die op je beeldscherm verschijnen, verdien je punten.

Nu we dat achter de rug hebben, kunnen we wat dieper ingaan op datgene wat Dance Dance Revolution With Mario te bieden heeft. Hoewel de basis hetzelfde is als de originele Dance Dance Revolution, heeft de aanwezigheid van Mario weldegelijk invloed. Zo lijken de achtergronden op het beeldscherm regelrecht uit een (3D) Mario spel te komen. Terwijl je speelt, dansen de karakters op het scherm met je mee. Zowel Mario als Luigi zijn aanwezig, maar verwacht ook dat de rest van Mario’s vriendenclubje zich aan een dansje zal wagen. Tijdens het spelen zullen overigens Mario’s vijanden af en toe ook gezellig meedansen.

Natuurlijk is in de lijst van liedjes Mario ook van de partij. Zowel de Super Mario Brothers theme als die van Super Mario Brothers 2. De lijst, die nog niet is vrijgegeven, zal waarschijnlijk gaan bestaan uit een mix van liedjes die met spellen binding hebben, en andere, ‘gewone’ liedjes.

Op het gebied van de gameplay speelt de aanwezigheid van Mario overigens ook een grote rol. Zo is er de Teresa's Castle stage, waarin een gigantisch spook aan de onderkant van je scherm, steeds verder naar boven schuift wanneer je een foutje maakt. Maak je te veel fouten, dan zal het spook zich voor de iconen op het scherm plaatsen. In de hoop dat je een goed reactievermogen hebt, verdwijnt het spook van het scherm, nét voordat je een pasje zult moeten maken. Als speciale iconen zullen trouwens ook Goomba en Koopa figuurtjes hun opwachting maken. Door op het juiste gedeelte van de dansmat te springen wanneer het figuurtje in beeld verschijnt, kun je een Goomba of Koopa gebruiken om een volgend icoon te laten verdwijnen. Dat scheelt dan weer een stapje.

Heel veel meer is er niet bekend over Dance Dance Revolution With Mario. Natuurlijk kun je wel samen met een vriend of vriendin op een matje springen om het tegen elkaar op te nemen. Ook zullen er een hoop mini-games aanwezig zijn, voor nog meer speelplezier. Voor het eerst kunnen ook bezitters van een GameCube met een dansmatje aan de gang. Over een releasedatum is nog niets bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ook de cube-bezitters kunnen zometeen dansen :-)

 • Precies Lau Lau Cube bezitters kunnen gelukkig zometeen ook zo'n game doen.  De laatste keer dat ik zo'n game heb gespeeld was op de DC dus denk dat ik deze wel ga kopen.

 • Haha, en omdat mario in deze game zit krijgen wij online pro evo op de ds en de revo, tog een goeie deal lijkt me!

 • Mario is erin gestopt om beter te verkopen, verder voegt het niks toe aan de gameplay, erg jammer. :(

  En idd de gewone look is veel beter.

  Dit spel hoef ik dus niet :P

 • Ach, heb me ook prima vermaakt met de disneykarakters in DDR disney Rave, dus ook met dit spel zal ik de nodige bokkesprongen gaan maken…

 • hopelijk voegt Mario ook egt iets aan het spel toe en is het niet alleen een stunt om goed te verkopen

 • Ik vind deze niet echt interresant vodn die andere look beter, maarja.. ik ga gewoon die voor de xbox of ps2 halen:D..

 • Ach, perfect voor de doelgroep van standaard DDR games.

 • Ik verwacht binnenkort Fifa met het Mario team erin.

 • MARIO RULES AND OWNS YOU ALL :D

 • ik heb super smash footbal uitgespeeld, super cool spel

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren