1. Heavy Spoilers

Heavy Spoilers

Het onderstaande verhaal is geheel spoilervrij en gaat over Heavy Rain. Zie het daarom als een waarschuwend verhaal voor iedereen die even denkt een leuke spoiler neer te kunnen zetten.

Voordat ik überhaupt mijn frustraties uit, wil ik eerst even iets duidelijk maken. Ik houd van de bezoekers van InsideGamer. Zo raar, geflipt of verknipt ze soms ook op mij overkomen, ik kan me geen andere Nederlandse site bedenken waar men zo fanatiek en gepassioneerd met games bezig is. Nu ik dat gezegd heb kan ik ook wel duidelijk maken dat ik af en toe wel een member zou willen kielhalen. Als ze gevoelige informatie plaatsen bijvoorbeeld…

Iets meer dan een week geleden zat iedereen nog vol enthousiasme op Heavy Rain te wachten. Ook ik kon mij tot die groep rekenen. De gehele ontwikkeltijd heb ik mij er weinig van aangetrokken, maar dichterbij de release moest ook ik toegeven dat het er allemaal heel erg interessant uitzag. Met vers aangewakkerd enthousiasme las ik, net zoals vele andere hier, de berichten over deze game met veel plezier. Totdat een zekere member, die we in dit verhaal maar geen naam geven, doodleuk plaatste wie de Origami Killer precies is.

Allereerst drong het niet helemaal door wat ik zojuist gelezen had, ik scrollde nog even verder totdat ik ineens een schok voelde. Hetzelfde gevoel dat ik altijd krijg als Lau weer eens een plaatje van Tubgirl, Goatse of Lemon Party in het redactieforum zet. Heb ik dat nou echt goed gezien? Toen ik vervolgens om bevestiging vroeg bij Chris, die toen Heavy Rain al had uitgespeeld, knikte hij voorzichtig. Het einde van Heavy Rain was voor mij zojuist even verklapt door een member die dacht even leuk te zijn…

Nu ben ik niet de moeilijkste met spoilers. Ik hoor zelfs graag het plot van een game of film die ik toch niet ga spelen of kijken. Naar Heavy Rain keek ik echter uit, dus waren die spoilers extra vervelend, helemaal omdat ik zo hard mijn best had gedaan om onderdelen van het verhaal te ontwijken, allemaal voor niets dus. Dat ik lichtelijk geïrriteerd was door deze onthulling is dan ook een understatement. Vervolgens kwam daar ook nog eens bij dat ik Gerard van zijn laptop af moest trappen omdat ik op dat moment nog geen rechten had om berichten te verwijderen, andere members moesten natuurlijk niet blootgesteld worden aan deze spoilers. Drama alom.

Ongeveer een week geleden heb ik Heavy Rain uitgespeeld en je raadt het al, het einde was bepaald geen verrassing. Daarom heb ik waarschijnlijk een hele andere ervaring gehad dan de gemiddelde speler. Best bijzonder natuurlijk, maar echt meegezogen werd ik niet in het geheel en dat vind ik best jammer. Helemaal nu iedereen hier op de redactie het heeft over hoe geweldig het allemaal niet was en hoe ze al die plot twist totaal niet zagen aankomen. Tja, ik zag het dus wel aankomen en daardoor kreeg ik niet de gewenste ervaring mee van het geweldig filmische en meeslepende Heavy Rain.

Daarom roep ik iedereen op om vooral twee keer na te denken voordat je iets plaatst dat gerelateerd is aan het verhaal van een game. Je breekt niet alleen mijn hart maar ook de harten van andere members die per ongeluk op jouw spoilers stuiten. Je bent gewaarschuwd!

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.