1. Dynasty Warriors 5

Dynasty Warriors 5

Nadat Dynasty Warriors (in Japan bekend als Shin Sangoku Musou) voor het eerst het licht zag op de PlayStation 1 in 1997, werd de serie voortgezet op Sony’s Playstation 2 en de Xbox. Zelfs de nieuwe handhelds worden niet buiten beschouwing gelaten, want Dynasty Warriors is ook uitgekomen op de PlayStation Portable en de NDS-versie is ook al aangekondigd. Maar eerst kijken we naar Dynasty Warriors 5 voor de Playstation 2, dat gepland staat voor een Europese release in de zomer van 2005.

Visueel gezien is er veel verbeterd ten opzichte van de vorige delen. De gebruikelijke mist is verdwenen. Eén van de kenmerken van de Dynasty Warriors-serie is dat alleen de vijanden die dichtbij de speler zijn ook daadwerkelijk te zien zijn. Het zal misschien niet iedereen zijn opgevallen door een hoog actiegehalte, maar voor velen was dit een redelijk irritante factor van het spel. Deze mist is nu dus verwijderd, wat inhoudt dat je veel verder zal kunnen kijken om te zien waar je vijanden vandaan komen. Tevens zal de framerate, de animaties van de spelfiguren en de verschillende grafische effecten kwalitatief verbeterd zijn. Het doel van het spel zal echter weinig veranderd zijn, want het blijft de bedoeling om zoveel mogelijk vijanden te verslaan op het speelveld.

Ook het aantal speelbare spelfiguren zal flink uitgebreid zijn in Dynasty Warriors 5. Er zijn er nu zes nieuwe bijgekomen wat het totaal op 48 speelbare spelfiguren brengt. Elk figuur zal nu ook een eigen verhaallijn hebben, in tegenstelling tot de voorgaande delen. De karakters hebben nu ook allemaal eigen bewegingen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld deel 4 waar alle figuren vrijwel dezelfde bewegingen tot hun beschikking hadden. Ook de manier waarop je nieuwe bewegingen leert is sterk veranderd. Je zult tussen het vechten door op zoek moeten naar nieuwe wapens met elk hun specifieke eigenschappen.

Je kunt je dubbele aanval nu ook uitvoeren als je alleen speelt. Normaal kon je dit alleen als je met een ander persoon samenwerkte, maar nu kan je hiervoor je bodyguard gebruiken. Zodra je bodyguard dichtbij is, is het op een bepaald moment mogelijk om de Double Musou aanval uit te voeren. Op het speelveld kun je nu ook een zogenaamde Tiger Collar vinden waarmee je een tijger kan oproepen om je te helpen. De tijger helpt je tijdens het vechten en hij kan niet gewond raken. De tegenstander kan deze tijger ook oproepen, en de tijger is dan alleen te doden als je de bezitter van de Tiger Collar hebt verslagen.

Het ziet ernaar uit dat alle Dynasty Warriors-fans eindelijk uit kunnen gaan kijken naar een sterk verbeterd deel in hun favoriete spelserie. De mist is nu eindelijk weg, wat zorgt voor een overzichtelijk speelveld, alle 48 spelfiguren hebben nu echt allemaal meer specifieke eigenschappen en er zijn meer verschillende wapens en andere manieren om je tegenstanders de baas te zijn. We zullen echter nog een aantal maanden moeten wachten op het eindresultaat van Koei, maar tot nu toe ziet het er veelbelovend uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm nee niet echt mooie graphics echt geen vooruitgang beetje uitmelkerig is deze serie.

 • Ge moogt blij zijn dat de omgevingen, characters, wapens en special effects allemaal op de scherm te printen zijn met 32MB RAM met de huidige polygon aantal  Goed het mag er niet zo goed uitzien, maar ik heb ze slechter gezien

 • Vond Dynasty Warriors 4 echt ontzettend lijp dus dit kan alleen maar beter worden denk ik.

 • lol koei is uitgever

 • ik heb deze serie nooit echt begrepen, maar goed het zal wel weer meer van hetzelfde worden

 • Dus omdat de graphics niet zo geweldig zijn zeggen jullie meteen dat het een kutspel is… lol

 • Dit spel heeft inderdaad ziek verkocht in Japan. De screens zijn onduidelijk omdat de actie in Dynasty Warriors zo snel is dat het niet goed kan worden vastgelegd. Dynasty Warriors is een serie die dezer dagen voor kwaliteit staat, dat kun je weten door één van de vorige delen te checken.  En The Crist, Koei is inderdaad de uitgever, ga topimages jatten ofzo.

 • En mensen maar zeggen dat de graphics niet uitmaken.Graphics verkopen het spel.

 • Reactie van Mnorde geplaatst op 22 maart 2005 08:59

  Dus omdat de graphics niet zo geweldig zijn zeggen jullie meteen dat het een kutspel is… lol

  waarop wil jij dit spel dan anders beoordelen? screens en trailers geven toch de eerste indruk van het spel, en het enige wat je daar uit kunt halen zijn de gfx en misschien nog de sfeer van de game…

  maar je haalt er nix uit over de speelbaarheid, en een game met goeie gfx maar slechte speelbaarheid vindt ook niemand leuk… • slapdaddy je moet dingen pas beoordelen zodra het beschikbaar is en dat jezelf de gameplay kan doen want dan heb je pas de echte spel ervaring

 • De graphics zijn echt wel veel mooier dan op die screens hoor..zijn jullie idioot ofzo? Deel 3 is mooier dan deze screens en als deel 5 mooier is dan de voorgaande delen geven deze pics geen goeie indruk van de graphics.

  Trouwens, dit spel verkoopt goed in japan omdat mensen daar meer naar de gameplay kijken(kijk hoe 'goed' de mooie xbox daar verkoopt) en omdat het gaat over chinese geschiedenis, verhaallijnen zijn cool, karakters zijn vet en als er echt allemaal nieuwe moves zijn is dit deel GOED uitgemolken, deel 4 vond ik maar niks, zelfde moves en beetje een ander systeem met wapens.

  Mensen die zeggen dat dit lelijk is hebben te weinig gamekennis als ze deze serie niet kennen, want lelijk is het niet:p Vooral als je erbij in gedachten houdt dat je soms met 30 ventjes tegelijk vecht.

  Proberen jullie anders op de >>>ps2<<<< betere graphics te krijgen in gebieden waar je 10 minuten over doet of langer om doorheen te lopen zonder paard en waar je rond de 1000KO's kunt krijgen of meer. Dit spel is op bijna elk gebied goed…tenminste, zn voorgangers waren dat, hopen dat deel 5 nog meer verbetert.^^

 • WAt kan ik zeggen het ziet er iig beter uit aan die screens te zien. Maar eerlijk gezegt heb ik het persoonlijk wel gehad met deze serie. Het is wel leuk maar vooral veel van het zelfde.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren