1. Gamen tegen/met je moeder.

Gamen tegen/met je moeder.

Dat oudere mensen zijn gaan gamen sinds de ds en wii zijn uitgebracht dat is niets nieuws. Ze spelen dan spelletjes als wii sports en braintrainer. Maar het kan ook anders.

Vandaag heb ik een spelletje Super smash bros Brawl met mijn moeder gespeeld. Je weet wel hoe dat gaat. Ze heeft wat moeite met de besturing en het vinden van haar personage op het scherm. Maar na een aantal keer proberen en het tig keer van de stages af vallen kreeg ze het toch aardig onder de knie. (ook dankzij de stage shadow moses island waar je niet zomaar van af kunt vallen) Na een uurtje Brawlen (en uiteindelijk heeft ze zelfs van mij nog een keer gewonnen "met geluk") hebben we samen een begin gemaakt aan de Subspace emisary. Hoe ze het doet weet ik niet maar het ging toch best aardig en ze vond het leuk om te doen.

Dit is maar een voorbeeld van een spel dat ik met mijn moeder heb gespeeld. Inmiddels hebben we ook Mario kart wii, Mario party ds en Mario kart ds gespeeld. Hoewel ze Mario kart ds wat te snel vind gaan. Mijn vader doet ook gewoon mee en hij speelt ook nog games zoals metroid prime pinball.

Inmiddels zijn mijn beide ouders bezig met "profesor Layton, de doos van pandora". Mijn vader is al verder in dit spel dan mijn moeder en dat heeft hij al tig keer laten horen.

Conclusie: gamen is niet alleen voor de jeugd en het is best leuk om eens tegen een ouder iemand te spelen. Eeeeuh het verliezen geeft niet zo'n lekker gevoel.

Dit artikel delen

Over de auteur