1. Bono en Riccitiello kopen Eidos [Update]

Bono en Riccitiello kopen Eidos [Update]

De aandelen in Eidos zijn met 14 procent gegroeid nadat bekend is gemaakt dat het Amerikaanse technologie bedrijf Elevation Partners, Eidos hebben opgekocht. In Elevation Partners zit naast U2-zanger Bono ook voormalig Electronic Arts president John Riccitiello. De groep heeft Eidos gekocht voor een slordige 71 miljoen Pond. Elevation Partners is investeringsbedrijf in de media- en amusementsindustrie waarin voormalige directeuren van ondernemingen zoals Electronic Arts en Apple betrokken zijn.

Eidos, bekend van de spellenreeksen Tomb Raider en Hitman, had het de laatste tijd erg moeilijk. Met deze omwenteling lijkt het weer de goede kant op te gaan met het bedrijf.

Update: Zojuist is bekend geworden dat SCi een hoger bod heeft gedaan op Eidos. SCi had al eerder een bod gedaan op Eidos, maar werd door Elevation Partners overboden. Mocht het bod van SCi geaccepteerd worden, dan is SCi meteen de grootste uitgever van Engeland.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Hehe eindelijk duidelijkheid omtrent Eidos nou hopen dat er goede games uitkomen!

  • wat moet U2 met eidos gaan ze een muziek spel maken ofzo.

  • Commando's is ook van Eidos ja, net als Deus Ex.

  • Alleen commando's vind ik interessant van hun games; maar die games owned gewoon! khoop dat commandos 3d (?) nog wel uitkomt..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren