1. KoI 7 The final Showdown

KoI 7 The final Showdown

‘What the fuck!’ schreeuwen Marcel, 7threst, Sadist en AJ uit. ‘Dit kan niet waar zijn!’ ‘Oh tuurlijk wel man’ grijnst Tidow. ‘Ik doublecross jullie, zo´n moeilijk concept is dat toch niet?’ Tidow loopt rustig heen en weer en die grijns verdwijnt. De stilte die overheerst is als een ijskoude hand die je bij de ballen pakt. Uiteindelijk doorbreekt Lord Notty de stilte met een bulderende lach: ‘Muhahahaha, stelletje assmunchers. Jullie je maar concentreren op de troepen daarbuiten terwijl ik hier en mijn kompaan de boel overnemen. Stelletje tard bububububu.” De drie Knights en AJ kijken met getergde gezichten de kant van Lord Notty op, terwijl hij rond paradeert als een blij kind dat teveel suiker op heeft. ‘How do you like me now! HOW DO YOU LIKE ME NOW!!!’ Terwijl Notty de kamer weer vult met een bulderende lach, verandert deze opeens in een schreeuw vol pijn. De Knights en AJ kijken vol afgrijzen toe hoe Tidow Lord Notty aan zijn zwaard Thunder Domus rijgt en met een geweldige klap op de grond gooit. ‘Any last words?’ vraagt Tidow met een lach. ‘Notty, die inmiddels wat bloed ophoest fluistert: ‘Ik heb je altijd gehaat HSJ’ gorgelt het uit Notty’s keel. ‘Ah wijze woorden’ verzucht Tidow en scheidt met zijn zwaard het hoofd en lichaam van de gevreesde Lord Notty. ‘The king is dead, long live the new king!’ bejubelt Tidow.

De rest van de zaal kijkt met vragende ogen in de richting van Tidow en AJ weet nogal verbaasd eruit krijgen: ‘Waarom?’ Tidow toont wederom een glimlach en schopt Notty zijn hoofd alsof het een bal is door een open raam. ‘Heb je gezien hoe fucking retarded hij was? Ik bedoel kom op. Jullie dachten toch werkelijk niet dat ik met hem mijn macht zou gaan delen?’ Tidow laat zich inmiddels op de troon die Notty heeft geplaatst vallen en kijkt nogal verveeld de zaal in. Hij wrijft over zijn kin en lijkt wat te gaan zeggen, maar op het laatste moment ziet hij hier vanaf. Hij denkt even na en begint vervolgens: ‘kijk, ik stond helemaal achter dat piramide gedoe, maar ik kwam tot de conclusie dat de huidige rolverdeling gewoon crap is. Veel te weinig naar mijn smaak en ik wil gewoon totale controle. Daarom ben ik ook in eerste instantie ook naar Notty gegaan, aangezien een coupe plegen teveel van het goede is. Want ik weet dondersgoed dat jullie met zijn vieren een stelletje fucking braverikken zijn. Zelfs JJ. met zijn piramide plan. Dus ging ik naar Notty met veel belangrijke info, maar ik had wel een informant nodig om hem te blijven informeren. Een boodschappen jongen of meisje. Dus ik ronselde mijn oude vlam Fidelity maar op en liet haar geloven dat ik nog steeds van haar hou. Toen dat-’ maar Tidow kon zijn zin niet afmaken aangezien een hysterische Fidelity binnen kwam rennen en she was pissed off. ‘Jij vieze kale fuck, je had het me beloofd, hoe durf je!’ Ze stormt op Tidow af maar wordt vastgepakt door Sadist die haar kalmeert. ‘Meid, doe dit nou niet of anders maakt hij je zo af’ vertelt hij haar.

Fidelity blijft tegenwerken en Tidow begint te lachen. ‘Zie je, makkelijk te manipuleren toch? Wel sneu though, ze best leuk en alles. Ach ja, c’est la vie!’ Tidow staat op en strekt zich uit. ‘Beetje hetzelfde verhaal als Ralph.. die sukkel deed ook alles voor me in naam van La Recistance. Gutte gut gut. Ik had nooit verwacht dat het zo zou aanslaan toen ik het oprichtte. Wederom worden AJ en de Knights verrast en Tidow grijpt naar zijn zwaard. ‘Ach, genoeg gekletst, tijd om te claimen wat voor mij bestemd is’. AJ stapt terug en Sadist duwt Fidelity zijn kant op, want zij heeft niks te zoeken in deze strijd. Vervolgens pakken de drie Knights hun wapens: 7threst zijn bongo’s, Marcel en Sadist hun big ass zwaarden. ‘Dit wordt leuk’ gniffelt Tidow. Hij brengt ook de eerste klap toe en alle drie de knights vliegen achteruit. ‘WTF’ gilt Marcel en is als eerste ook weer op de been. Hij springt omhoog en begint een heel gevecht met Tidow. Terwijl de zwaarden op elkaar kletteren, kijken Sadist en 7threst verbaast op wanneer ze omhoog geholpen worden door JJ. en Skye, die niet snappen waarom Marcel en Tidow met elkaar aan het vechten zijn. ‘Laaaaang verhaal’ zegt 7threst. Terwijl de anderen elkaar omhoog helpen, lijken Marcel en Tidow aan elkaar gewaagd. ‘Fucking hell gast’ brult Marcel, ‘maar dit heb je toch niet nodig! Snap out of it!’ Tidow geeft Marcel een vuile blik en schopt de Knight zo naar de andere kant van de Hall of Epic Justice. ‘Like I care man’ antwoordt Tidow sarcastisch. Hij loopt nu op 7threst en the gang af en de vier maken zich gereed, totdat ze een vreemd geluid horen van buitenaf. In de verte horen ze iemand schreeuwen: ‘VERDOMME IK ZEI TOCH DAT DIT ZOU GEBEUREN!!!’ vergezelt door een schreeuw die vermoedelijk van een vrouw afkomt. Het blijken Aiii en Dariee te zijn die de magische Skoda willen laten inrammen op Tidow. Ze springen op tijd eruit en een enorme explosie volgt. Iedereen wordt weg geblazen en in de verte horen ze Aiii snotteren ‘mijn arme magische vriend... OH EM GEEE’ Terwijl iedereen hoestend en proestend overeind komen, zien ze dat Tidow, zij het behoorlijk gewond nog steeds overeind staat. Ze kijken allemaal met grote vrezen richting hun voormalige vriend. Hij begint maniakaal te lachen en zijn wonden lijken ook snel te genezen. ‘Och och och, dat was toch geen poging om mij te stoppen toch?’ Tidow’s laatste wondjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en iedereen staat aan de grond genageld.

Terwijl Tidow zich weer in de richting begeeft van de anderen, gooit Dariee zich voor Tidow en begint te praten: ‘Jongen, luister naar mij. Besef je nu wel wat je doet? Dit is bizar, zo ben jij niet! Tidow kijkt verbaast in de ogen van Dariee. ‘Juist, luister naar mij’ vervolgt Diaree. Tidow begint weer opeens te grijnzen en schreeuwt: ‘ga weg fokking tree hugger!’ en stompt hem weg. ‘Echt, wanneer gaan jullie het nou eindelijk eens begrijpen, ik wil absolute fucking KRACHT EN HEERSCHAPPIJ! BLOODY BEETRAGE!!!’ Een rode gloed komt over Tidow heen en laat het los op iedereen die aanwezig is in de Hall of Epic Justice. Aiii, Dariee, Marcel, 7threst, Sadist, JJ. en Skye krijgen allemaal een flinke klap te verduren. Terwijl iedereen een paar seconden later op grond liggen kermend van de pijn, begint Tidow wederom te lachen. ‘Zien jullie nu waar het nu echt om draait? Kracht is het enige wat telt in deze wereld en dat moeten jullie onder ogen zien!’ Hij stapt op 7threst en Sadist af, die hevig gewond op de grond liggen. ‘Dit is het einde van de rit voor jullie jongens’.

Op het moment dat Tidow zijn zwaard wil gebruiken, wordt hij aangevallen door een enorm aantal kiwi’s. Xcal, Kaoz, AJ, Needakill, de Bear Brigade onder leiding van Limelight, Marianne, Chiz, Jaspert, Calamity en Jizzy stappen naar binnen en met hun gecombineerde kracht weten ze Tidow wat schade aan te doen. Vol woede kijkt hij in hun richting en schreeuwt: ‘waar bemoeien jullie je mee? Hou je erbuiten en buig voor je nieuwe koning’ ‘Not in a million years paars boy’ aldus een woedende Kaoz. Terwijl een bepaald groepje onder leiding van Kaoz de aanval opent op Tidow, worden 7threst, Marcel en Sadist opgelapt. Hetzelfde gebeurt met JJ., Skye, Aiii en Dariee. Terwijl Tidow de Igianie’ers probeert af te houden vervloekt hij ze: ‘waarom doen jullie dit? Jullie konden onder mijn bewind leven als koningen!’ De groep is niet geïnteresseerd in Tidow zijn redenen en weten hem goed te verwonden en zelfs zijn helende krachten zijn niet genoeg om hem goed op de been te houden. ‘JULLIE BEGRIJPEN HET NIET!!!’ schreeuwt hij. ‘Oh, maar dat doen wij zeker wel’ zegt Sadist, gevolgd door een knikkende 7threst, Marcel en JJ. Deze vier pakken hun wapens erbij en gaan Tidow voor de laatste keer te lijf.

Terwijl de zweetdruppels van zijn hoofd rollen, weet Tidow maar amper zijn belagers af te slaan. Terwijl 7threst zijn bongo chant de krachten van Marcel, JJ. en Sadist versterken, begint Tidow steeds meer terrein te verliezen, tot op het punt dat JJ. Tidow’s Thunder et Domus zwaard uit zijn hand laat vliegen. JJ. glimlacht en fluistert: ‘en ik dacht dat jij mijn piramide serieus nam.’ Tidow zakt op de grond en kijkt hulpeloos in de richting van zijn oude vrienden. ‘Maar jongens... jullie snappen het niet. Jullie kunnen nog steeds mijn idealen gaan inzien!’ ‘Nee’ Zegt Marcel. ‘Het is tijd voor je straf, tijd voor een assrape’. ‘Nee’ zegt Sadist, ik laat hem zien wat hij verkeerd deed’. Sadist legt zijn hand op de schouder van Tidow: ‘in een flits ziet Tidow in alle dingen die hij verkeerd heeft gedaan: de mensen die hij pijn heeft gedaan, de praatjes met Notty, het voor de gek houden van Fidelity en het ergste van allemaal: het verbreken van het verbond van de Knights of Igianie. ‘Mijn god’ zegt Tidow. ‘Wat heb ik gedaan?’ Hij blijft machteloos op de grond zitten, terwijl de rest alleen maar toen kan kijken hoe hij in zichzelf zijn zonden zit te analyseren. ‘Ja, denk er maar goed over na want mijn Skoda is er niet meer!’ schreeuwt Aiii met gebalde vuist. Tidow schudt zijn hoofd en kijkt op naar zijn oude vrienden: ‘kan ik het niet goedmaken?’ Sadist kijkt op hem neer en kijkt vervolgens naar Igianie zelf, dat in puin ligt. ‘Nee’ en drie zwaarden doorboren Tidow. De zwaarden worden terug getrokken. Tidow strompelt richting het gat waar delen van de Skoda liggen en probeert zo lijkt het te ontsnappen. ‘Ik heb er toch spijt van...’ mompelt hij. Hij staat inmiddels bij de rand en kijkt daar over heen. Het is een lange weg naar beneden...

Zonder dat hij het in de gaten heeft, staat Fidelity voor zich. ‘Hey, het spijt me van wat ik je heb aangedaan’ zegt Tidow. Het is duidelijk te zien dat hij het meent. Fidelity lacht en fluistert: ‘weet ik.’ In een poging om haar te knuffelen duwt Fidelty Tidow juist van de rand af en valt naar beneden. Fidelity kijkt naar het vragende gezicht van Tidow en ziet hem steeds verder wegvallen. Ze blijft er net zo lang staan totdat ze niks meer ziet. De vier knights lopen naar haar toe en weten niet wat ze moeten zeggen. Fidelity kijkt om en vraagt: ‘waarom?’

7threst, Marcel, JJ en Sadist kijken elkaar aan en zijn sprakeloos. Totdat Sadist zijn mond opent: ‘we maken allemaal eens fouten, alleen jammer dat Tidow meteen een grote fout maakt.’ De vier troosten de inmiddels huilende Fidelity en lopen van de rand weg. Igianie is weer veilig, maar wel tegen een hoge prijs: het verlies van een goede vriend, die maar één fout beging. Wel het soort dat fataal is.

EINDE

Epilogue

Inmiddels is het een jaar verder, en de Igianie is weer veilig en vrolijk. Terwijl de inwoners happy rondlopen, zien we 7threst nogal diep in gedachten over straat lopen. Hij wordt gevonden door The_Owner, die 7threst aanstoot. 'Uh Captain my captain, wat is er?' 7threst laat een voorzichtig lachje los en vertelt: 'weet je, het is nu precies een jaar geleden dat Tidow gate gebeurde.' Hij kijkt de lucht in, alsof hij iets verwacht. 'The Owner, wees niet bang er komt niks, maar ik loop vandaag wel te denken: wat nou als we Tidow hadden laten leven, hij was niet echt evil op het eind.' Hij zucht en vervolgt: 'ach ja, iedereen is happy. De elite is inmiddels vrolijk de community aan het helpen. Vrouwe Marianne is nu een gerespecteerd biologe, Needakill heeft een succesvolle Fristi bar. AJ heeft zijn aardappelen imperium. Dariee is samen met Eend een uni gestart. De Bear Brigade is een van de meest vooraanstaande veiligheidsdiensten ever. 7threst lacht en geeft zichzelf een schouderklopje. De rest... iedereen is blij. Zelfs Aiii, we gaven hem de mogelijkheid om een fabriek te bouwen waarin hij allemaal Skoda's kon bouwen. JJ. en Skye zijn ook happy met die happy assistentes van hun. Marcel heeft een enorme zwik chicks achter zich aan zitten. Nee The Owner, ik wil geen hot and steamy seks stories horen. En Sadist... die had Fidelity erdoorheen geholpen. Waar die twee zijn, geen idee.

The Owner kijkt 7threst met een voorzichtig glimlachje aan en vraagt: 'is alles toch goed gekomen toch?' 'Ja, bijna' zegt 7threst. Vanuit zijn ooghoeken ziet hij een monument staan met de naam Tidow erin. Hij draait zich om en begint zachtjes te neuriën. Gewoon weer een dag in Igianie....

Dit artikel delen

Over de auteur