1. Ik.. Verslaafd? Nee toch..

Ik.. Verslaafd? Nee toch..

Of.. toch wel? Ik game al lange tijd, en het begint steeds meer een deel van mijn leven te worden. Games zijn gewoon cool. Met mijn hobby is niets raar, dat zal iedereen op deze site zo vinden. Gaming groeit als medium, naar het formaat van de film- en muziek-industrie en dat is alleen maar aan te moedigen. Maar het heeft ook z'n downside: Films en muziek zullen waarschijnlijk nooit zo verslavend zijn als games.

Recentelijk begin ik mijn twijfels te krijgen over mijzelf.. Ik concentreer me slecht op schoolwerk, en dat is aan mijn cijfers te merken. Mijn privéleven heeft er (nog?) niet onder te lijden, en er zijn meerdere zorgen/dingen die mij afleiden (sommige enorm) van school of laten stressen. Toch zoek ik dan altijd afleiding in - jawel - games. En dan blijft het leerwerk weer liggen. 'Even een uurtje', wordt al snel de rest van de middag. Ben ik dan toch verslaafd?

Aan iedereen die nu denkt "stel je niet zo aan, mietje!", steek ik hartelijk de middelvinger op. Want ik weet honderd procent zeker dat ik niet de enige ben, en dat het zelfs veel erger kan. Vanaf nu wordt het voor mij tijd aan te passen, het cijfer van mijn laatste tentamen gaf de doorslag. Zodra ik eind dit jaar m'n VWO gehaald heb, kan ik feesten, zuipen en natuurlijk ook gamen. Veel van dat alles, maar nu, nu moet ik aan de bak. Ik moet mij er koste wat kost toe zetten te leren.

Even voor de duidelijkheid, ik ben geen halve junkie, die ontwenningsverschijnselen krijgt zodra ik niet kan gamen. Maar de verleiding is mij vaak te groot. Ik wil er vanaf, voor ik serieus verslaafd ben. Nee, niet meer 'grappig' over die berichten over gameverslaving en degelijke. Shit just got serious, and don't want it to hit the fan. Het feit dat ik dit zo laat nog - uit het niets - ineens typ, bewijst maar even dat ik er wel degelijk wakker van lig.

Gamen is niet verkeerd, maar het is een kwestie van prioriteiten stellen. Ik wil gamen weer een 'beloning' maken, voor als ik geleerd of gepresteerd heb. GoWIII komt er aan dit weekend, en dat is de perfecte beloning. Laat ik die maar eens gaan verdienen dan, hè?

Dit artikel delen

Over de auteur