1. Yuji Naka spreekt over Phantasy Star en industrie

Yuji Naka spreekt over Phantasy Star en industrie

'Phantasy Star Universe zal online 100% veilig zijn, geen cheaters', aldus Yuji Naka, bekend van ontwikkelaar Sonic Team. Dit bevestigde Naka in een interview met de spellenwebsite 1UP. Uit dit interview is ook naar voren gekomen dat Phantasy Star Universe op de PlayStation 2 verschijnt omdat daar de markt het grootst voor is. Een probleem met de ontwikkeling van Phantasy Star Universe is dat het moeilijk is het online-netwerk stabiel te houden.

Verder vertelde Naka dat Phantasy Star Universe niet op de PlayStation Portable (PSP) zal verschijnen omdat de het netwerk niet stabiel genoeg is. Indien het netwerk van de PSP stabieler zou worden, dan zou het wellicht een optie zijn. Phantasy Star Universe zal op 20 november 2005 in Noord-Amerika verschijnen.

Ook had Yuji Naka nog wat te vertellen over de volgende generatie spelcomputers. Zo vond Naka dat de volgende generatie spelcomputers te snel worden gelanceerd. 'De PlayStation 2 en GameCube zijn nog steeds goede systemen om voor te ontwikkelen', aldus Naka. Met de komst van de volgende generatie spelcomputers worden ontwikkelaars gedwongen hun spellen zo 'écht' te laten lijken dat het op een film lijkt. Hierdoor duurt het ook langer om een spel te ontwikkelen. Fans moeten hierdoor misschien wel drie jaar wachten op een vervolg van hun favoriete spel.

Als laatste wist Yuji Naka nog te melden dat Sega en Sonic Team de GameCube verder zullen gaan ondersteunen. Er zijn op dit moment een aantal spellen voor de GameCube in ontwikkeling. Volgens de spellenwebsite GameFront kan één van deze spellen wellicht het onlangs aangekondigde Shadow The Hedghehog zijn. Al heeft Sega nog niks officieel naar buiten gebracht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nouja dan maar een ps2 aanschaffen :D

  de "nieuwe" officiële website van psu zit er ook aan te komen, hopelijk met ingamies :)

 • lekker hypocriet zelf voor de ps2 ontwikkelen en zeggen dat de ps3 te vroeg komt

 • ik vindt t wel slim hoor… online veilig maken voor de PS2, terwijl bijna niemand met een PS2 online kan spelen…

 • Inderdaad, breng hem óf uit op de Xbox omdat die het beste online netwerk heeft, óf op de gamecube omdat daar al eerdere delen op verschenen is. Of allebij natuurlijk…

 • Ik ken een spelletjestester bij Sega, werkt bij Sega London. Die vertelde mij dat PSU misschien ook voor de Cube komt. Hij hoorde zijn 'bazen' daarover praten.

 • ik hoop dat ie op de cube komt…PSO 1,2 3n 3 waren tof!!!

  maar tof nieuws dat sonic team goed de cube aan t steunen is met een aantal spellen in ontwikkeling…

 • Klinkt goed :)

  Alhoewel ik alleen PSO heb speeld op de DC ;) schaam schaam hehe

  Maar me zeker vermaakt met de game!

 • ZO ik moet dit spel hebben. Ik heb alle Phantasy Star spellen gespeelt. Ookal was de laatste PSO III een teleurstelling. Phantasy Star Universe maakt alles wel weer goed ^^

 • tering doe hem dan op xbox die had ook deel 1en2 en het is het beset online netwerk maarja dan maar PSO blue burst op de pc halen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren