1. Project Rub

Project Rub

Iedereen kent het waarschijnlijk wel. Je hebt je oog laten vallen op een mooie meid/jongen maar wat je ook probeert, hij of zij ziet jou niet staan. Dat is ook het geval bij de hoofdpersoon uit het spel Project Rub, uiteraard gespeeld door de speler van het spel. Net op het moment dat je de moed dreigt te verliezen krijg je ineens hulp uit onverwachte hoek. Een groep die zich de rub rabbits noemt, biedt haar hulp aan. Deze organisatie is gespecialiseerd in het verzinnen van rare capriolen waarmee je de aandacht van mooie vrouwen zult trekken.

En rare capriolen zul je uit moeten halen in het spel! Zo moet je bijvoorbeeld met een éénwieler een parcours afleggen over stalen balken die daken van wolkenkrabbers met elkaar verbinden, waarbij je het fietsje bestuurt met je stylus. Je moet de route voor de éénwieler uittekenen, waardoor het spel lijkt op het beruchte en zenuwslopende spiraal spel. Één verkeerde beweging en je ziet je liefje pas terug in het hiernamaals. Andere maffe opdrachten zijn bijvoorbeeld het kalmeren van een kudde op hol geslagen stieren, het openen van parachutes door op het touchscreen snel een bijbehorende code in te tikken en tal van andere minigames waarin je soms letterlijk de aandacht van de begeerde vrouw moet zien te trekken.

De levels van het spel worden scènes genoemd, en deze zijn steeds onderverdeeld in vijf oplopende moeilijkheidsgraden. Na de derde ronde volgt steeds een breaktime zodat je even op adem kunt komen, om met volle concentratie aan de twee moeilijkste rondes te beginnen. Als je deze hebt gehaald mag je door naar de volgende scène, en beetje bij beetje zul je het hart van het meisje gaan veroveren. Net als je denkt dat de verliefdheid wederzijds is, wordt zij ineens geschaakt door een weirdo die steeds weer opduikt in allerlei maffe boss battles. Deze gevechten bestaan niet uit meerdere rondes, maar zijn vaak wel complexer dan de rest van de minigames. In één van de boss battles moet je de weirdo bijvoorbeeld achtervolgen in een pick-up truck, terwijl je onderweg voetgangers oppikt die je met behulp van een katapult (die in de laadbak van de truck staat) moet afvuren op de vluchtende maniak.

Zoals je aan de screenshots kunt zien is de grafische stijl van Project Rub nogal opmerkelijk. De kleuren oranje, blauw en grijs overheersen, terwijl de personages in het spel slechts zwarte silhouetten zijn. Dit is volgens de makers gedaan zodat mensen van elk ras, en wat voor uiterlijk dan ook, zich kunnen herkennen in de hoofdpersoon van het spel. Om die reden heeft de hoofdpersoon ook geen lang of juist kort haar, maar draagt hij een soort skatehelm. De animaties laten de processors van de DS nooit echt zweten, maar passen gewoon perfect bij dit soort spellen. Sega ‘s afdeling Sonic Team staat niet echt bekend om hun geweldige soundtracks, maar wat ze dit keer in elkaar gedraaid hebben slaat echt alles. De achtergrondmuziek bestaat uit “geneuriede” deuntjes die veelvuldig herhaald worden, tot je er bijna knettergek van wordt. Gek genoeg is het helemaal niet zo storend als je met het spel bezig bent, omdat je het als in een soort roes speelt, maar ik heb gemerkt dat het voor je omgeving vreselijk irritant kan zijn.

Conclusie en beoordeling

None

Laat je niet afschrikken door de screenshots van het spel. Project Rub is momenteel de beste keuze als je een spel wilt aanschaffen dat optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van je nieuwe DS. Dit spel zul je echt nooit aantreffen op een ander systeem. Je bestuurt alle minigames namelijk met het touchscreen of de ingebouwde microfoon, en ondanks het feit dat het spel een verzameling is van minigames, voelt het toch aan als een compleet avontuur. Enig puntje van kritiek is de ietwat korte levensduur. Met het hoofdavontuur ben je vrij snel klaar. Er is nog wel het één en ander vrij te spelen, en ook kan je de minigames los van elkaar spelen onder het menukopje “memories,” maar daar zul je niet tot in de lengte van dagen mee bezig zijn. Een multiplayer optie had het spel echt afgemaakt. Dit doet echter niets af aan de geweldige, unieke en bijna psychedelische ervaring die het spel je biedt.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Unieke ervaring
 • Optimaal gebruik DS functies
 • Originele minigames
 • Minpunten
 • Korte levensduur
 • Soundtrack stoort anderen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • als ik al een Ds zou kopen op dit moment zou ik deze erbij nemen

  samen met warioware. maar goed dat doe ik niet want deze week komt de PSP :D.

  maar opzich is dit wel het leukste spel dat erbij is.

 • lijkt me echt een grappig spel, gewoon omdat het allemaal best origineel en met veel humor ontworpen is!

 • het wordt steeds moeilijker om bij pasen een geschikt spel te zoeken bij mijne ds

  =>overigens mooi spel van sega

  IEMAND EEN IDEE OF EEN AANRADER?

 • Hmmm lijkt me wel een leuk spel, maar mijn eerste spel dat ik ga kopen als ik binnenkort een DS haal is toch echt Mario 64

  Deze koop ik later misschien nog wel.

 • Lijkt me idd een vet spel  Offtopic: Hey uchiha ik ben op school, ben je weer eerste 100 uur vrij ofzo?

 • Iedereen kent het waarschijnlijk wel. Je hebt je oog laten vallen op een mooie meid/jongen maar wat je ook probeert, hij of zij ziet jou niet staan.  ————————————-  hoe kom je erbij??!!!jammer…..


 • - Soundtrack stoort anderen  So true! Die main theme irriteert iedereen, alleen als je zelf speelt is hij niet irritant :)

 • @ Dark Man

  Ik ga hem idd importeren.

 • vanaf vandaag 24 maart 2005 zal alles veranderen in Handheld land..

 • @ Maxcre8.

  Wat gaat er dan veranderen.

 • dan komt de psp uit in Amerika, een ver land waar hij niet woont….

  psp gaat wat marktaandeel van nintendo wegsnoepen, dus alles verandert….  :|

 • idd :) vraag me af hoeveel DS'n er nu al verkocht zijn…  Ontopic: dit spel is wel heel erg cool lijkt mij :)

 • Ga ik hale, just the experience

 • een aanrader:

  metroid prime

  wario ware

  mario 64

  straks mario kart

  verder zijn er nog weinig leuke • Dit spel is gewoonweg hilarisch. Vooral door de graphics en de opdrachten die je moet uitvoeren. uit een personal ondergezoek afgenomen door mezelf kwam ik tot conclussie dat vrouwen deze game leuk vinden.

 • ik vind het maar een rare game leuk voor de mensen die geen (L) kunnen krijgen.

 • ik heb dat spel.

  een week leuk en dan vind je het bagger

 • Wel geinig :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren