1. Beste Yoshinori Kitase

Beste Yoshinori Kitase

Ik wil het bij deze graag even hebben over U laatste geesteskindje Final Fantasy XIII.

Een aantal jaar geleden kreeg ik van mijn neef FFX voor mijn verjaardag ik had nog nooit een RPG gespeeld dus dit was nogal een beleving. Ik genoot van de open wereld het verhaald de Sphere grid endergelijke. Heb daarna altijd afgewacht of er weer een final fantasy zou komen die bij mij hetzelfde gevoel naar boven zou halen. Ik heb hiervoor zelfs FF7 geprobeerd, maar helaas de blokjes als handen gaan er bij mij echt niet meer in dus weiger ik deze uit te spelen. Afgelopen zomer heb ik Crisis Core uitgespeeld welke mij enigzins weer kon bekoren, een ding snap ik echter nog steeds niet, van waar dat kanssysteem in de gevechten? hoe komen jullie erop maarja dat is een discussie voor later en weet ook niet of ik deze wel met U moet voeren.

Nu is dan eindelijk FFXIII uit, na lang (erg lang) wachten kon ik dan weer eindelijk aan de gang. Hoewel ik het kan begrijpen moet ik toch een ding zeggen, FF NAAR DE XBOX??? het voelt als verraad maar begrijpelijk wegens de markt...

Er word constant gezegd dat FF om het verhaal draait, wat ik ook erg belangrijk vind. Ik speel FF vanwege het verhaal en de graphics maar ik denk dat jullie deze keer een beetje overdreven hebben. Geen wereld map geen winkels geen open wereld... waar zijn de ontdekkingen gebleven?? het zoeken naar de beste wapens en items?? Ik kan dit niet begrijpen de wapens die jullie dan 'verstopt' hebben liggen in de paadjes die afwijken van het hoofdpad. het zoeken naar wapens is al helemaal overbodig geworden omdat je je wapens kan upgraden. Leuk dat ik nu me wapen door het hele verhaal kan gebruiken maar het zoeken ernaar is totaal overbodig geworden.

Nog zoiets waar ik me dood aan erger het automatisch healen na gevechten + als je dan al dood gaat je meteen weer voor dat gevecht staat. het was misschien frustrerend om na net een zware eindbaas te hebben gehad door een kleintje te worden afgemaakt omdat je was vergeten te healen en dan ook nog eens 2uur werd terug gezet omdat je ergens vergeten was te saven, maar dit is de charme van FF.

ik hoop dat U me niet verkeerd begrijpt, ik vind FF geweldig!! Ik zit nu op zo'n 35uur en geniet van elk moment, de filmpjes zijn weer magistraal het gevechtsysteem werkt eigenlijk heerlijk. Had niet verwacht dat ik ooit zo vaak het knopje auto attack zou gebruiken. het level systeem ben ik het niet helemaal mee eens aangezien je in het begin constant een levelcap heb die ik haat maarja helaas geen Overkill meer. Wel ben ik u zeer dankbaar voor het Rankingsysteem, als het geen 5 sterren zijn ben ik niet tevreden ik word nu tenminste gedwongen niet constant met een sentinel medic en commando te spelen.

Toch denk ik dat dit allemaal gedaan is om meer mainstream publiek aan te trekken.. Misschien had u hem ook op de wii kunnen uitbrengen.

Ik hoop dat U deze punten in overweging wilt nemen bij Uw volgende project, een lichtpuntje is er iniedergeval al ik las laatst dat versus XIII wel weer een wereld map en luchtschip zal hebben!! het gaat de goede kant op hopelijk stelt U ons niet weer teleur, en gaan we weer richting de 9,5 inplaats van de 8.

Met vriendelijke groet,

Dennis

Dit artikel delen

Over de auteur