1. Over de Just Cause 2-'nieuwsberichten'

Over de Just Cause 2-'nieuwsberichten'

Hoi allemaal,

De afgelopen twee dagen zijn er op InsideGamer een drietal nepberichten verschenen over Just Cause 2. (deze, deze en deze) Deze berichten waren stuk voor stuk bedoeld als een ludieke manier om wat aandacht te geven aan Just Cause 2, maar duidelijk is dat het bij een hoop in het verkeerde keelgat is geschoten. Het is reclame, het is verwarrend en het geeft geen informatie, dat zijn toch wel waar de meeste klachten op neer komen. En ja, eigenlijk hebben jullie volledig gelijk. Nieuws is nieuws en daar hoor je vanaf te blijven, het is altijd een solide basis van InsideGamer geweest en daar wordt dan even flink mee gekloot door die berichten tussendoor.

'Maar waarom zijn die berichten dan toch ooit geschreven?' vraag je jezelf wellicht af. Eigenlijk vrij simpel: in het weekend kwam het idee opborrelen om nepnieuws over Just Cause 2 te schrijven als lollige achtergrondverhaaltjes en zonder nog eens goed na te denken over wat de beste vorm zou zijn om deze 'nieuwsberichten' te plaatsen, ben ik vrolijk aan de slag gegaan. Na wat kort over en weer op de redactie besloten we dat het grappig zou zijn om het als nieuws te brengen en we waren al benieuwd naar de verwarde reacties. Daarbij niet even denkend dat het nogal wat irritatie opwekt als iemand op de site komt en het nieuws dat er die dag staat niet kan vertrouwen.

Eigenlijk had heel veel kunnen worden voorkomen als er gewoonweg 'Achtergrond' voor had gestaan en er een mooi opmaakje werd gemaakt. Wij kozen iets anders en dat pakte faliekant fout uit. Overigens, het verleden heeft uitgewezen dat het wél kan werken, zoals met bijvoorbeeld Land of Frogs, maar in dat geval was het door de datum waarop het geheel geplaatst werd al overduidelijk.

Kortom, ik steek hierbij hand eigen boezem. Jullie vonden het kut, dat vinden wij weer kut en het is ook nog eens kut voor Just Cause 2. Dat verdient die game niet, daarvoor is het een veel te leuk aanklooispel. Hopelijk ga ik de volgende keer weer even wat doordachter aan de slag!

Groet,

Gerard

PS: Er was zelfs nog een vierde bericht geschreven en stond al klaar, maar terwijl ondergetekende een dagje Londen deed werd wijselijk besloten die maar even te laten zitten.

Dit artikel delen

Over de auteur