1. Recessie in de reviewers scene

Recessie in de reviewers scene

"WTF... een 9.5?!?!!?!?! Serieus wat een BULLSHIT...

Iedereen kent het wel, mensen die bij recensies gek worden omdat ze vinden dat hun game minimaal een 9.558 moet hebben inplaats van een 9.5. Veel mensen reageren natuurlijk heel volwassen hierop en zeggen dat het gaat om dat het spel je aanspreekt en dat ook een 9.5 een goed cijfer is. Hierop krijgen we het bekende

"Maar spel X kreeg een 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - ."

Dit is inderdaad de reden waarom het logisch is dat we een beoordelingscijfer inflatie kennen. Een action-adventure in Oktober leek fantastisch voor de reviewer en die besloot direct een 9 te voorschijn te toveren en de recensie online te gooien. Iedereen is lyrisch en velen zijn verrast. Toch zijn er een aantal sceptische members er ook en deze vinden het cijfer wel erg hoog. De maand erop komt er een RPG uit die een evolutie is voor het genre, deze reviewer is ,zoals RPG reviewers horen te zijn, erg analyserend in zowel de kwaliteit van het spel als het beoordelingcijfer ervan. Hij komt erachter dat de vrij goede maar niet evolutie uitroepende spel een 9 heeft. Hierdoor heeft hij een probleem. Hij weet dat het spel voor iedereen duidelijk word als must have met een goed cijfer maar naast dat het spel van vorige maand een hoog cijfer kreeg bleek het ook nog eens tegen te vallen. Hierdoor zou een 9 voor het spel betekenen dat het net zo goed was als het andere spel en dus niks betekend. aangezien de reviewers samen werken voor hetzelfde bedrijf kunnen ze niet zeggen dat de cijfers los van elkaar staan.

Uiteindelijk word er een 9.5 op het spel gedrukt en is de cijfer inflatie geboren. Het is een grote speler van de recensies waarin het afspeelde en de kleine reviewers pikken het direct op. Redelijk goede games rekenen op een 8, goede spellen op een 8.5-9.5 en spellen met een grote hype op een 9.5-10. Dus tijd om zo de beoordelingsmodellen aan te passen luidde het na tonnen van 9ens.

Dus nu zijn we aangekomen op dit moment, recensies beginnen weer te worden zoals vroeger en cijfers iets normaler. Er is een deflatie om alles recht te zetten. Maar toch is er een ding fout gegaan...

Cijfers tijdens de 'inflatie'

Bayonetta metascore 90 Universal acclaim.

Call of Duty: Modern Warfare 2 metascore 94 Universal acclaim

EN DAN

God of War III metascore 92 Uni......?!?!?!?!!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!

WTF DIT VERDIENT MINIMAAL een 9.558!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dit artikel delen

Over de auteur