1. Dude, like, doe rustig.

Dude, like, doe rustig.

Als eerste, ik ben totaal geen voorstander van het schelden met dodelijke ziektes, niet van het uitdagen en al helemaal niet van het vechten. Vanochtend las ik de weblog van onze stoer Jesse, die graag dingen op andermans kluisje schrijft

Ok, fijn, daar gaat deze blog dan ook niet over, maar wel over het soort mensen die dit soort dingen doen. Als ik namelijk aan iets een hekel heb, zijn het dit soort types het wel. Ik ben dan ook niet zo'n soort type met nike-petjes en weet ik veel wat nog meer. Ik draag Kani kleren, New Era petten etc, en vraag me niet waarom, dit soort dingen trekken dat soort snotjochies aan.

Zoals gister. Een vriend en ik stonden buiten, naast een groepje kinderen dat aan het buitenspelen was, en wij keken een beetje enzo. We stonden hiphop muziek te luisteren, toen ineens twee jongens op ons af kwamen fietsen, in volle vaart. Een van die jongens probeerde ons te ''schocken'', zoals er altijd wordt gedaan op school, door ons op een haar na te missen met zijn fiets. Ik zei in een snelle reactie: gozer, kijk uit je ogen ofzo. Zijn vriend stopt vrijwel onmiddelijk, stapt van zijn fiets af en loopt dreigend op me af. ''Jonguh, wat zeg je dan tegen mn mattie met je lelijke kk face?'' Ik doe voor de zekerheid toch maar een stap achteruit, simpelweg omdat ik geen idee heb wat deze jongen gaat doen. ''Dude, doe rustig. Het enige wat ik zei was dat ie rustig moest doen, that's it'' ''Want anders? Wou je hem op zijn bek gaan slaan ofzo, jonguh, dat durf je helemaal niet!'' Ok, nee, eerlijk gezegd had ik geen idee wat ik zou doen, ik zei het gewoon, dus antwoord ik maar: ''anders niks, ik zeg gewoon dat ie uit moest kijken, daar is toch niks mis mee?'' Ondertussen is de andere gozer afgestapt en loopt ook op me af, maar dit keer iets dreigender, namelijk met een twee gebalde vuisten. Kut, dit had ik dus net niet nodig.

Ik kijk naar zijn vuisten en blijf maar rustig, deze jongens dreigen, maar doen niks, hoop ik. ''Gozers, het enige wat ik zei is dat jullie uit moesten kijken, dus doe nou ff rustig en ga alsjeblieft verder met het gene waarmee jullie bezig waren. Ik hoef geen ruzie, en ik weet zeker dat jullie dat ook niet willen (overigens kan ik mezelf prima verdedigen met een blauwe band Jiu-Jitsu).'' Na een lange tijd met ze staan praten zijn ze eindelijk gekalmeerd, godzijdank. Ik vraag ze nogmaals vriendelijk op hun fietsen te stappen en verder te rijden. Nog een paar keer vallen een paar woorden die zeker niet voor herhaling vatbaar zijn, en ik keer ze mijn rug toe. Vrijwel gelijk hoor ik achter me gegrom, maar ik loop toch door.

Als ik na een tijdje achter me kijk, zie ik dat de jongens me nog na staan te wijzen en blijkbaar niet blij met me zijn, maar goed, schijt aan hun.

Nu, mijn hart is gelucht, ik kon het niet laten om dit even te plaatsen. Dit is zeker een van de redenen waarom ik niet echt op kan schieten met dit soort gasten, ze liggen me gewoon niet zo zeer.. Vraag me niet waarom ik dit plaatste of wat mijn doel is, dat weet ik ook niet namelijk, denk zomaar dat ik even duidelijk wou maken dat gozers zoals Jesse eerder een grote bek hebben dan echt zullen gaan slaan.

En omdat ik toch wel even grappig wil afsluiten met deze weblog, speciaal voor jullie!

Dit artikel delen

Over de auteur