1. Advance Wars DS

Advance Wars DS

De Advance Wars serie heeft menig Game Boy Advance bezitter tientallen tot honderden uren lang weten te vermaken met zijn talloze missies. Critici waren zeer te spreken over beide spellen, en prezen vooral het ontwerp, de uitdaging en de hoge verslavingsfactor. Ook op financieel gebied waren Advance Wars en zijn opvolger als een succes te beschouwen. Redenen genoeg dus voor Nintendo en ontwikkelaar Intelligent Systems om de reeks de stap te laten maken naar Nintendo’s nieuwste draagbare spelsysteem.

Op het eerste gezicht lijkt de Advance Wars formule weinig veranderd. Nog steeds verplaatsen jij en je tegenstander omstebeurt je troepen over de kaart met het doel elkaars hoofdkwartier te elimineren. Wanneer je op een van de vijandige troepen stuit, kun je besluiten deze aan te vallen. Het scherm verandert dan naar een close-up van de troepen, die elkaar dus bestoken met kogels, raketten, mortiervuur, etcetera. De verschillende eenheden hebben allemaal hun sterke en zwakke punten, en je zult dus goed moeten nadenken hoe je te werk gaat. Al met al zal de Advance Wars fanaat zich snel thuis voelen.

Aangezien de Nintendo DS een hele reeks nieuwe mogelijkheden biedt, mag je echter wel iets meer dan een simpel vervolg met nieuwe eenheden en missies verwachten. Gelukkig realiseert Intelligent System dit en zal het spel dan ook gebruik gaan maken van de unieke mogelijkheden van de Nintendo DS. Zo zullen op het onderste scherm de kaart en alle grondeenheden te zien zijn, terwijl het bovenste scherm het luchtruim boven het slagveld weergeeft. Op dit scherm vindt een tweede strijd plaats, wat volgens de ontwikkelaar zal leiden tot nieuwe strategische mogelijkheden. Tevens is er op het beeldmateriaal te zien dat het spel via dit bovenste scherm ook gebruik zal maken van satellieten en langeafstandsraketten. Als we de ontwikkelaar mogen geloven, zou het best wel eens kunnen wezen dat er meerdere toepassingen zullen zijn van het tweede scherm, maar vooralsnog is daar nog niets over losgelaten.

Verder zullen er nog een aantal niet DS-specifieke elementen worden toegevoegd. Zo zul je onder andere twee generaals kunnen kiezen per missie. Een generaal heeft effecten op de kwaliteiten van je troepen en kan daarnaast een speciale kracht activeren die het hele speelveld beïnvloedt. Tijdens de missies kun je schakelen tussen de twee gekozen generaals. Deze toevoeging zal wederom wat meer strategische diepgang moeten geven. Verwacht ook een aantal nieuwe spelmodi, waaronder Survival. In deze modus vervul je missies door aan voorafgestelde doelen te voldoen. Je zou dit het best kunnen vergelijken met de scenario modi uit andere spellen. Natuurlijk kan de multiplayer modus niet ontbreken, en zal het zelfs gebruik maken van de WiFi opties van de Nintendo DS. Hoeveel spelers er tegelijk tegen elkaar kunnen strijden is echter nog niet bekend.

Advance Wars DS pakt de klassieke elementen uit de voorgaande serie op en vult deze aan met de nodige vernieuwingen. Met het succes van de twee eerdere Advance Wars spellen in het achterhoofd, bestaat er weinig twijfel dat dit spel ook weer tot de top van het genre zal horen. Daarnaast lijkt Intelligent Systems goed gebruik te gaan maken van de unieke mogelijkheden van de Nintendo DS. Toch is nog lang niet alles bekend over deze titel, maar we zullen jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden van ontwikkelingen. Advance Wars DS wordt in oktober in de Amerikaanse winkels verwacht. Een Europese releasedatum is nog niet aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • eerste reactie!!!:P kheb de gba versie op emulator, echt een gaaf spel is het ,ontzettend verslavend ook. maar grafisch zie ik weinig verschil eigenlijk…

 • "Advance Wars DS wordt in oktober in de Amerikaanse winkels verwacht. Een Europese releasedatum is nog niet aangekondigd. "  Waarom staat er dan Q1 2005release datum ?

 • Deze ga ik zeker halen, ik ben echt verslaafd geweest aan het eerste deel van advance wars. Het 2de deel moet ik eigenlijk nog kopen (shame on me). Eigenlijk zou het nu ds wars moeten heten :P Wat me erg gaaf lijkt in de spel is het gebruik van het bovenste beeldscherm, voor luchtgevechten enzo. Kon je nou eigenlijk online? Dat zou echt wreed zijn.

 • Online speelbaar! Ik heb een WIFI router, dus ik kan in mijn bed 's avonds een bedje met jullie gamen!

 • Eén van de weinige redenen om toch een DS aan te schaffen. De GBA versie is al super, echt geweldig en deze zal daar weer bovengaan, denk ik.

 • Als ie genoeg vernieuwende elementen bevat ga ik hem zeker halen. Dit is 1 van de beste franchises ooit

 • Echt gaaf, waarschijnlijk het beste spel voor de ds!

 • Dit lijkt me een geweldig spel en zal ook wel top worden, ik ga hem zeker halen, maar tog vind ik dat de graphix wel een boost nodig hebben. Geef toe de DS kan veel meer………

 • Hopelijk komt dit spel in een DS pack voor 170 euro:), dan koop ik meteen een DS:)

 • plz als de geruchten waar zijn dat je met je mic je troepen e.d. kan besturen zou dat echt f*cking geweldig zijn! en ik denk (hoop) dat ie online kan!

  maar zelfs zonder deze functies zou ik hem kopen aangezien het echt een topspel is.

 • Yay, waarom geen impressie ove super robot wars? tis waarschijnlijk alleen in azie, maar het spel rocsk!!

 • Must-have

 • Dit is dus DS niveau? :(

 • Ja, maar als je wat meer spellen bekeken hebt, weet je dat de DS veel beter kan. Advance Wars en Black Hole Rising zouden ook veel mooier kunnen op de GBA, maar er is gekozen voor simpliciteit en overzichtelijkheid. Het maakt het spel er echt niet minder leuk op.

 • hummor

 • Dit lijkt me echt een vet spel, ik heb er veel vertrouwen in. Ik heb Advance Wars op de GBA en dat spel is echt geniaal. Als dit deel hetzelfde niveau heeft koop ik hem zeker weten.

 • Kan iemand me vertellen of het terrein deze keer in 3D is? Het lijkt wel zo als je de screens bekijkt, meer diepte, nee? Alles lijkt kleiner naar achter toe.

 • SRW > FE & AW

 • Start selling…

 • Ik heb de Gameboy Advance, maar ik heb deze game nooit gespeeld.

  Daarom schaf ik hem zeker aan voor mijn Nintendo DS!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren