1. Supernova, het slotstuk!

Supernova, het slotstuk!

“WAT?!”

Limelight dook maar net op tijd weg terwijl Calamity een enorme optatert kreeg van keizer Ldawg. “Waarom is de zon weer terug naar zijn normale toestand?” eiste de keizer van zijn twee onderdanen, “de aarde en die roze bende moesten opgerold zijn! Wat is dit voor nonsens?!” Ldawg begon stampvoetend op een neer te lopen op de brug van het 360 vlaggenschip. Limelight ontfermde zich ondertussen over zijn naar de grond gemepte collega. “Ik weet het niet keizer, ik denk dat de torpedo die we vernietigd hebben een afleiding was,” begon Calamity terwijl hij op zijn benen werd geholpen. “De Anarchistische Neonroze Alliantie heeft ons op het verkeerde been gebracht!”

De keizer begon zichzelf van binnen op te vreten. De finale eindzege was zo dichtbij geweest en nu weer meteen zo ver weg. Het A.N.A.L. tuig wist al zo vaak aan zijn macht te ontkomen en nu weer. Terwijl zijn gezicht steeds meer rare trekken begon te maken kwam Milanpunt de brug op rennen. “Meester! Meester! De A.N.A.L. vloot heeft ons ontdekt! Ze komen deze kant op!” De keizer keek geschrokken om, de laatste keer waren ze maar ternauwernood ontkomen aan de vloot van de tegenstander. Hij draaide zich naar de bestuurder van het schip, “Cadet Needakill, zet een koers naar de andere kant van het heelal!” –“Aye, aye, keizer.” Antwoordde de cadet hem. Terwijl Needakill wat commando’s intikte op het display voor hem begon het schip een gigantisch kabaal te maken, alsof er vijf straaljagers vanuit de brug aan het opstijgen waren.

Eén voor één schakelden de groene lichten van de brug, die netjes in een cirkel in de randen tussen wand en plafond van het schip waren geplaatst, zich uit. Uiteindelijk bleef ongeveer driekwart van de randen rood knipperen, terwijl het andere kwart uit bleef. “WAT IS ER NU WEER?!” schold de keizer terwijl hij tegen de schenen van slavin Monniejj schopte, “SERIEUS! HET IS ALTIJD WAT MET DIE 360 ZOOI!” Slavin Chizzert gooide zichzelf voor Monniejj om een tweede venijnige schop te kunnen stoppen. Terwijl Needakill vooral zijn best deed heel indringend naar het display voor hem te staren om zo vooral aan de toorn van de keizer te kunnen ontsnappen. Een gigantische klap deed de keizer ontwaken uit zijn epische rage, “Status rapport Limelight!” Limelight haastte zich naar een andere display. “We zijn in ons achtersteven geramd door een A.N.A.L. shuttle, Meester!” Rapporteerde hij.

“We zijn gearriveerd.” Riep Dariee opgewonden tegen JJpunt, Sadist en 7threst, die achter in de shuttle over de elkaar gedrapeerd lagen van de klap. “Je had ons wel even voor die klap kunnen waarschuwen Dariee!” Beet de A.N.A.L. leider vanonder de achterhoeker hem toe. “Nou nou chef, die klap viel toch wel mee.” Probeerde Dariee hem te kalmeren terwijl hij de gordels van zijn zitplaats afdeed. “Kom, onze vrienden zit hier dichtbij gevangen.” Riep JJpunt, die opstond van de vloer en zijn groene lichtzwaard activeerde.

Al snel bereikte het viertal met veel geweld en dito doden het cellenblok in de achterzijde van het 360 vlaggenschip. Door het hele schip klonken de doffe klanken van de epische space battle die zich in de ruimte erbuiten afspeelde. Het viertal arriveerde als eerste de cel met daarin de verader Ralphpunt. De A.N.A.L. onderling zat in een hoekje van zijn cel voorzicht te huilen en keek voorzicht op terwijl JJpunt het elektronisch slot met zijn lichtzwaard doorkliefde. “Gaan jullie vast door naar de rest, ik handel dit wel af.” Commandeerde Seventh de rest. “Ralphpunt, je weet het, bukken!” riep hij de onderling toe terwijl hij langzaam zijn roze leren broek losmaakte.

Sadist keek enigszins verdwaast naar de anderen terwijl ze doorliepen naar de volgende cel. “Ja, wij bij A.N.A.L. hebben hele aparte lijfstraffen.” Begon Dariee hem uit te leggen, terwijl JJpunt het slot van de cel met daarin Marianne, Tidow en Kaoz opende, “maar dat is niet erg, je went eraan en na een tijdje is het best lekker.” Sadist vertrok even van walging, en keek toen toe hoe zijn drie vrienden uit de cel kwamen. Enigszins verbaasd staarde het drietal naar hun bevrijders, die eigenlijk door de Supernova gedood hadden moeten worden. Sadist begon voorzichtig aan een uitleg, terwijl uit de cel naast hen Ralphpunt voorzichtig jammerde terwijl een ritmisch soppend geluid op de achtergrond hoorbaar was.

Keizer Ldawg was ondertussen zijn woede aan het botvieren op zijn schip. Het ene naar het andere rode lichtje sneuvelde, terwijl Needakill de noodverlichting van de brug inschakelde. Door de ramen op de brug zag hij hoe slagschip naar slagschip van het 360 imperium ten prooi viel aan hun A.N.A.L. belagers. Alle schepen hadden te kampen met ernstige technische problemen en dat was pijnlijk merkbaar in deze strijd. Plotseling werd de brug opgeschrikt door een gigantische klap. Natan85, die vlak achter de deur had gestaan lach hevig bloedend onder diezelfde deur, die zojuist door een paar laserguns was opgeblazen. Marianne, Dariee en Kaoz rende naar binnen en begonnen als een wilde om zich heen te schieten. Slavinnen Chizzert en Monniejj kropen achter de stoel van de keizer, waar ze nog steeds aan vastgeketend waren en Needakill dook weg achter zijn display.

“Jullie zullen mij nooit te pakken krijgen!” Riep keizer Ldawg, terwijl hij snel wegrende naar de enige andere uitgang van de brug: de deur naar zijn gigantische privévertrek. “Snel erachteraan.” Riep JJpunt tegen Sadist, terwijl het tweetal hun lichtzwaarden activeerden en achter de keizer aanrenden. De achtergebleven A.N.A.L. strijders verzamelden het brugpersoneel. “Dit schip staat nu onder mijn commando,” riep 7threst terwijl hij de brug opliep, met achter hem een enigszins kromlopende Ralphpunt. “Jij, cadet, roep alle schepen in dit zonnestelsel op zich over te geven. Het is voorbij!” commandeerde hij naar Needakill, terwijl Marianne en Tidow zich ontfermden over de gewonde Natan en Kaoz de slavinnen bevrijdde van hun ketenen.

Ondertussen stond Ldawg met getrokken rood lichtzwaard tegenover JJpunt en Sadist. “Kom op dan, jullie krijgen me nooit levend te pakken.” Beet hij hen wanhopig toe. JJpunt twijfelde geen minuut en ging ten aanval over, met Sadist vlak achter hem. De twee sloegen gelijktijdig toe terwijl Ldawg met veel inspanning hun gezamelijke slag pareerde. Met een wel geplaatste schop trapte hij Sadist tegen de borst. Met veel geweld buitelde Sadist over het vlak achter hem staande bureau en viel op de grond. Ondertussen bedacht de keizer zich geen seconde en ging ten aanval over. Slag na slag wisselden JJpunt en Ldawg uit, terwijl Sadist opstond en haastig om zich heen keek terwijl hij tevergeefs zocht naar het epische roze lichtzwaard van O Vet. JJpunt, afgeleid door Sadist’s zoektocht keek even opzij, terwijl hij riep: “Naast je Sadist, daar links van je!” Helaas voor JJpunt was deze korte onderbreking in zijn concentratie genoeg voor Ldawg, die genadeloos zijn lichtzwaard door het hart van zijn tegenstander stak.

Met een luide kreet en een blik van oprechte verbazing viel JJpunt stijl achterover. Sadist, die zojuist het lichtzwaard van de grond griste keek geschokt toe. “Jij… jij… jij vieze verrekte…” stamelde hij terwijl de woede met ieder woord verder in hem opborrelde. Ldawg’s gepantenteerde diabolische lach was genoeg om Sadist helemaal door te laten draaien. Met een knal activeerde hij zijn lichtzwaard en stormde op de keizer toe. Slag na slag wisselden de twee uit, waarbij het Sadist was die constant het initiatief nam. De zweetdruppels stroomden van Ldawg’s hoofd terwijl dat van Sadist steeds roder aanliep. “Mijn mentor vermoorden, hoe durf je?! Zwijn dat je bent met je ouderwetse schip!” Met een epische uithaal sloeg Sadist de laserstraal van zijn lichtzwaard neer en sloeg dwars door de rode straal van die van de Keizer heen. Hij bracht het lichtzwaard vlak naast de nek van Ldawg tot stilstand.

“Het is voorbij Keizer, je bent verslagen.” Zei Sadist genoegzaam, “geef je over!” Ldawg begon langzaam in snikken uit te barsten. Zijn imperium was voorbij. De 360-superieuriteit waar hij zoveel vertrouwen in had gehad was voorgoed voorbij. Al snel stroomde de kamer vol. Dariee rende geschrokken naar JJpunt toe en haalde een flesje uit zijn zak. “Nee!!” Riepen Marianne en Kaoz in koor terwijl ze naar de gevallen krijger toe renden. “No worries!” Stelde Dariee hen gerust, “Deze met kokosnoot geïmpregneerde vloeibare eikenboomhars zal zijn wonden genezen. Met een paar dagen is hij weer de oude.” De twee slaakten een zucht van verlichting terwijl 7threst, die het commando van de brug had overgedragen aan Ralphpunt, zich naar Ldawg bewoog, met Tidow in zijn kielzog.

“Ah, zwakke keizer, zie je nu wel dat je 360 troep niet kan tippen aan de echte kwaliteit die wij A.N.A.L.’s zo lief hebben?” Sprak hij de –nog steeds hevig snikkende- gevallen keizer toe. “Het is done, je zal voor de rest van je leven de unieke A.N.A.L. lijfstraffen moeten ondergaan voor je daden. Je slavinnen hebben zich al aangemeld als beulen. Ik hoop dat je er zin in hebt! “Wow, dude….” Was het enige dat Tidow bij die gedachte nog kon uitbrengen. De aarde was gered, dankzij hun hulp en tegelijkertijd hadden ze het universum gered van het 360 imperium. Wat een dag was het geweest, bedacht hij zich terwijl alle momenten als een film in zijn hoofd afspeelde. Marianne was achter hem komen staan en gaf hem van achteren een stevige knuffel gaf. Sadist en Kaoz kwamen naast hem staan en de vieren sloegen de armen ineen. Gezamenlijk staarden ze naar buiten, naar de zon die weer normaal was en het vredige universum dat nu voor hen lag…

EINDE!

Dit artikel delen

Over de auteur