1. Beste Geert Wilders

Beste Geert Wilders

Geachte meneer Wilders,

Mijn email is gebaseerd op de woede, maar ook de angst die mij elke ochtend weer te pakken weet te krijgen na het lezen van verscheidene nieuwsmedia. De woede dat Nederlanders na al die jaren nog steeds zo naïef en hypocriet zijn om op de PVDA, GL, SP of D66 te stemmen, waarbij bij mij de angst heerst dat linkse partijen op 9 juni wederom aan de macht komen.

Het is de woede dat in een land waar op dit moment zoveel mis gaat, waar zo veel aan de hand is, waar het tekort groter is dan ooit, waar zorg en onderwijs onder de maat zijn, waar het integratiebeleid klauwen met geld kost, maar niks opleverd, het land waar de burger aan het werk gezet wordt om linkse hobbys te bekostigen, waar Marokkanen in sommige steden onderhand de dienst uit maken, waar politie meer bezig is met mensen te bekeuren voor het niet hebben van licht op de fiets, dan dat ze boeven vangen, het land waar mensen na een moord maar een jaartje of 10 hoeven te zitten of waar moordenaars en verkrachters om de haverklap verdwijnen tijdens verlof, het land waar politiechefs zich rond laten rijden door privechauffeurs, maar waar de senioren in verzorgingstehuizen niet meer dan één keer per week kunnen douchen omdat hier geen “geld” voor is, het land waar overal bezuinigd moet worden, maar waar presentatoren bij de linkse omroepen nog bakken met geld verdienen, het land waar pensioenfondsen in crisistijden gewoon aan de zuurverdiende centjes van de hardwerkende burgers zitten, het land waar criminelen een hand boven het hoofd wordt gehouden, maar waar de veiligheid van de burgers niet gewaarborgd kan worden, het land waar Job Cohen meer geeft om thee drinken met allochtone buurtvaders, dan om het aanpakken van de echte problemen in Amsterdam, het land waar mensen moe worden van het betalen van zoveel belastingen om al die onnodige ambtenaren te kunnen bekostigen, het land waar de PVDA kiezers toch niet serieus neemt, maar boven alles: de woede dat dit land het land is geworden waar menig Nederlander niet meer trots op is.

Nu was de discussie over de hypotheekaftrek voor mij eigenlijk al de druppel, maar de woede kwam vanochtend pas echt in mij naar boven toen ik het bericht las dat het eigen risico in de zorg volgens “topambtenaren” nog verder naar boven kan. Daar waar Amerika een nieuw zorgstelsel opzet, daar breken wij het in Nederland af. Daar waar de lonen in Nederland door de crisis veelal bevroren zijn en waar mensen meer rekeningen krijgen dan ooit tevoren, daar doet de overheid er straks waarschijnlijk nog een extra schep bovenop.

De geluiden van bezorgde burgers bij dergelijke berichten, de geluiden die laten zien dat mensen moe zijn van alle extra rekeningen en belastingen, de geluiden die laten zien dat sommige mensen niet meer weten hoe dit alles te betalen, de geluiden van mensen die onderhand denken dat het rondlopen met een chronische ziekte beter is dan het betalen van de torenhoge ziektekosten; het zijn de geluiden van Nederlandse burgers die ten einde raad zijn.

Beste meneer Wilders, mijn hoop is op u gevestigd. Haal alstublieft een bezem door het politieke bestel in Nederland, dan mag u de kosten van de bezem best op mij verhalen.

Met vriendelijke groet,

Furyan NL

PS: deze zogenaamde email is geschreven naar aanleiding van een topic op de frontpage van Insidegamer. Deze email dient niet gezien te worden als een ode aan de PVV, maar aan mijn huidige mening over Nederland en zijn politieke bestel.

Dit artikel delen

Over de auteur