1. YOFL: 99 down, 1 to go...

YOFL: 99 down, 1 to go...

Ik kijk even stiekem, maar het klopt toch echt: inmiddels staan er 99 memberrecensies op de teller. Dat zijn duizenden woorden, regels, argumenten, screenshots en nog vele andere dingen die er bij kwamen kijken. En na al die recensies vind ik het nog steeds leuk om wat te schrijven. Geen idee overigens waar die drang vandaan komt, maar een tekstje schrijven blijft voor mij toch een leuke vorm van tijdverspilling. Alhoewel, als anderen met plezier je teksten lezen dan is het niet bepaald een vorm van tijdverspilling natuurlijk, want dan doe je misschien toch iets goeds. Nu is dat zeker niet altijd het geval geweest, want de eerste recensies van mijn kant vielen behoorlijk tegen, de reacties daarop waren daarnaast ook nog eens niet echt positief. Wat trouwens helemaal terecht was, want ze waren ook slecht. Natuurlijk was het niet fijn om die reacties te lezen, maar het spoorde mij aan om gewoon er meer aan te doen. Een typisch trekje van me: als mensen me zeggen dat ik iets niet kan probeer ik tegenovergestelde te doen. Ik ben weleens eigenwijs, zelfs tegen beter weten in haha. En naarmate (ietwat te enthousiast ook, soms knalde ik er elke dag een recensie op) ik meer recensies schreef, ging het beter. En dat zag ik ook gelukkig terug in de reacties, die steeds positiever werden.

Om meteen even een kleine detour te nemen, het verbaast me wel eens hoe er nu op de frontpage wordt gereageerd op sommige recensies. Hoewel de frontpage ook wel eens bezocht worden door lolbroeken, vind ik het wel lullig dat sommige reacties gericht op mensen die een recensies schrijven ronduit bot zijn. Er wordt dan niet vriendelijk gereageerd, maar er worden met kracht termen gegooid of leden worden totaal de grond ingeboord. Nu reageer ik niet op iedere recensie, maar ik lees een groot deel wel en dan heb ik soms de neiging om dit soort onbeschofte reacties tegen te spreken. Uiteindelijk doe ik het maar niet aangezien het meestal aan dovemans oren zijn gericht, maar toch. Niet iedereen wil eigenlijk een hele lap tekst kwijt en diegene die het daadwerkelijk proberen weten het niet in één keer goed te verwoorden. Ik hoop dan ook dat er in de komende tijd de reacties tegenover members die echt hun best doen ook wat beter wordt, zou wel zo leuk zijn lijkt me.

Anyway, om terug te vallen op mijn memberrecensies; Ik heb de afgelopen dagen wat random recensies gelezen van mijn kant en soms zat ik hoofdschuddend te denken: hoe ben ik in godsnaam op dit soort dingen gekomen? “Where was my head at?” zeg maar. De recensie waar deze gedachte vooral kwam opborrelen was die over “Advance Wars 2: Black Hole Rising”, een uiterst charmante turnbased strategy game voor de Gameboy Advance. Een heel verhaal rond Jan-Peter Balkenende, Wouter Bos en Gerrit Zalm in verkiezingstijd. Vreemd en bizar. Aan de andere kant, wellicht zijn er in deze recensies bepaalde typerende eigenschappen te vinden van mijn persoonlijkheid. Oh wacht even, geef ik nu hier toe dat ik zo gek als een deur ben!? *Leest wat recensies* Nee nee, vals alarm. Wat mij ook opvalt is dat ik tot de 59ste recensie altijd gebruik maakte van tussenkopjes, die eigenlijk zeer lelijk waren. Geen idee overigens waarom ik dit zolang heb volgehouden, want als ik nu zo kijk naar verschillende “sub-titels” krijg ik last van een immense lach kick, want sommigen zijn zo slecht of behoorlijk flauw. Op een goede manier dan. Vanaf nummertje 60 werd er niet meer gebruik van gemaakt en dat was eigenlijk maar goed ook. Zonder tussenkopjes kun je teksten eigenlijk vele malen vloeiender laten verlopen, waardoor het verhaal in zijn geheel dus mooi op elkaar aansluit.

Inmiddels is het april 2010 en is het al meer dan vier jaar geleden dat ik begon met het plaatsen van memberrecensies hier op IG. Het is eigenlijk te gek voor woorden en ergens vraag je jezelf toch af: waarom schrijf ik ze nog steeds? Ik kom dan altijd op hetzelfde antwoord uit: omdat ik het echt leuk vind. Natuurlijk moet het gezegd worden dat het wel leuk is om te horen dat anderen je recensie echt tof of goed vonden, maar ik doe het in principe voor mezelf, gewoon om lekker creatief te zijn. Maar jullie kunnen zelf ook verzinnen dat dit niet de enige reden is. Daarom wil ik ook even iedereen bedanken die de tijd en moeite hebben genomen om mijn recensies te lezen, te bekritiseren/reageren via een reactie of me hebben geholpen met alle andere zaken die ook een grote rol spelen binnen het schrijven van een tof stukje. Zonder jullie had ik mezelf nooit kunnen verbeteren. Daarnaast wil ik ook even Insidegamer Gamer bedanken voor de mogelijkheid om memberrecensies te plaatsen en ook voor de verscheidene nominaties die ik heb mogen ontvangen. Nogmaals, ik dank iedereen!

En excuseert u mij, ik ga weer verder met mijn volgende brainfart. Hopelijk vinden jullie deze ook weer leuk om te lezen. ;)

Dit artikel delen

Over de auteur