1. 7 maanden verder...

7 maanden verder...

Ondertussen zijn we 7 maanden verder nadat ik mijn eerste character op papier heb getekend en de schrijver het eerste hoofdstuk heeft opgeschreven. 7 maanden verder en ik ik heb nu 64 pagina's af, iets wat niet mijn doelstelling was. 7 maanden geleden had ik toch echt gehoopt dat het niet zo lang zou duren voordat m'n manga af zou zijn. Uiteraard zorgde tentamens en gamen steeds voor uitstel.

Maar aan de positieve kant betekend 64 pagina's wel dat ik circa 300 panels getekend heb! Sinds vorige week heb ik het nu rustiger en ben ik zowat full-time bezig met het tekenen van mijn manga. En ik moet zeggen dat het erg pro uit begint te zien. Het heeft de laatste week veel tijd gekost, maar de ogen, het haar en alle schaduwen zijn geperfectioneerd en ik kan nu eindelijk verder gaan tekenen aan hoofdstuk 4.

Zijn we nou niet gek bezig om een manga te maken van circa 100 pagina's, bestaande uit 6 hoofdstukken. En dit is nog maar volume 1! Ik bedoel maar, er zijn op internet zoveel amateur manga te vinden en er zijn ontzettend veel pro manga. Natuurlijk gaan de amateur manga grotendeels allemaal over hetzelfde, dus belangrijk is om onderscheidend te zijn. Ik en de schrijver zijn het hier dan wel over eens, we vinden ons verhaal totaal anders dan alle andere verhalen. Het is een volledig nieuw concept en we zijn er erg tevreden over.

7 maanden geleden werd dit verhaal tot leven gebracht op papier. We wisten hoe het moest beginnen, hoe het moest eindigen en alle ideeën werden als een puzzelstuk in elkaar gezet. De schrijver - Matthijs, zit bij de redactie van een nintendo site- schreef elke detail op papier en aan de hand daarvan kon ik alles gaan tekenen. We hebben zelfs nog een aantal leuke nieuwe concepten kunnen verwerken in de manga.

Maar nu 7 maanden later, aangezien het manga tekenen routine werk begint te worden zullen de laatste 3 hoofdstukken sneller gaan. Het begin van hoofdstuk 4 is er al en aankomende vrijdag kan ik weer full-time verder gaan met het tekenen. Ik ga ervan uit dat het nu geen 7 maanden gaat duren maar vele malen korter.

Alleen al het maken van een manga is een heel avontuur. Er valt zoveel over te vertellen, maar ik wil niet nog meer tijd van je stelen.

The Artist, Wibert

The Writer, Matthijs

- Escape the Manga -

Dit artikel delen

Over de auteur