1. The Sims 2: University

The Sims 2: University

Ik hoor het jullie al denken: “Nee toch, nu al een uitbreiding voor The Sims 2, en het vast zal niet de laatste zijn!”. Voor het eerste deel van The Sims verschenen maar liefst zeven verschillende uitbreidingspakketten, dus die gedachte is niet geheel ongegrond. The Sims 2: University is de eerste uitbreiding voor The Sims 2, en gezien zijn voorganger zullen er nog wel een aantal volgen. Wat maakt deze uitbreiding nou zo uniek?

Het idee van The Sims 2 is vrij simpel. Je kunt in het begin van het spel een persoon maken, of meerdere personen, om een huishouden te starten. Je kunt een groot aantal dingen aan je Sim veranderen, van de kleur van zijn wenkbrauwen tot de vorm van zijn kin. Je dient ook een keuze te maken tussen allerlei verschillende soorten kledingstukken, voor overdag of voor een speciale gelegenheid. Het eerste verschil met The Sims 2 is al in het begin te merken. Je kunt namelijk een student “maken”, en deze kun je in een studentenhuis plaatsen in een van de drie verschillende buurten (en dus ook verschillende universiteiten). In deze studentenhuizen zijn uiteraard meerdere kleine slaapkamers. Wanneer je het spel start, zul je jezelf een van deze slaapkamers moeten toe-eigenen voordat een van je huisgenoten dat doet. Je hebt een gezamenlijke studeerkamer en een gezamenlijke eetkamer en keuken. Je zult er dus aan moeten wennen om verschillende dingen samen te doen en gezamenlijk op te lossen. Als je eenmaal genoeg geld verdient, is het ook mogelijk om een nieuwe woning te zoeken. Je kunt ook het studentenhuis verlaten om andere plekken op te zoeken zoals de bibliotheek, een studentenvereniging of een sportschool. Het grote nadeel hiervan is dat het spel op meerdere punten moet laden (van het huis naar de taxi, van de taxi naar de plek van bestemming) en als je dit vaak doet, kan dit wel eens tot irritatie leiden.

Het leven van een student gaat niet altijd over rozen. Het is niet alleen maar leren en studeren. Je zult ook geld moeten verdienen om leuke dingen te doen. Hiervoor kun je een bijbaantje gaan zoeken. Optredens met je band leveren geld op, of je kunt gaan rappen. Een gitaar of drumstel in huis zorgt ervoor dat je daarvoor kunt oefenen. Je hebt in ieder geval vier jaar om je studie af te ronden. Er moeten papers geschreven worden, examens moeten gehaald worden en je moet natuurlijk leren. Eerst kun je een vak zoeken waar je je op wilt specialiseren. Welk vak je kiest, heeft invloed op je latere leven als volwassene.

Buiten dit alles zul je uiteraard ook colleges moeten volgen. Het is niet noodzakelijk om ze allemaal bij te wonen, maar wel aan te raden omdat je prestaties worden bijgehouden door een speciale meter. Colleges volgen alleen is niet voldoende, want je zult ook huiswerk moeten maken en boeken moeten lezen in de huiskamer of in de bibliotheek. Zoals bekend van The Sims zul je ook rekening moeten houden met je lichamelijke gesteldheid, zoals gezondheid maar ook plezier. Als je wat vrije tijd hebt, hoef je dus niet alleen aan school te denken, maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan sporten of een computerspel gaan doen. Met deze uitbreiding komen er ook nieuwe wenspunten bij, waarmee je meerdere speciale objecten kunt kopen zoals een geldboom (wat natuurlijk uitermate handig is voor een arme student).

Interactie is ook een belangrijker en uitgebreid punt geworden in deze uitbreiding. Als student kun je bijvoorbeeld ook lid worden van een studentenvereniging. Het is mogelijk om lid te worden, maar je moet er wel wat voor doen. Eerst zul je iemand tegen het lijf moeten lopen die over de aanmeldingen gaat. Vervolgens moet je indruk maken op deze persoon door bijvoorbeeld te gaan dansen of rappen. Als je dit goed gedaan hebt, heb je weer wat geluks- en invloedspunten verdiend en ben je lid geworden van een gerenommeerde studentenvereniging. Als je genoeg invloedspunten verdient hebt, kun je dingen voor je laten doen, dus zorg ervoor dat je veel indruk maakt op mensen.

Naast al deze nieuwe speelfuncties zijn er ook een groot aantal nieuwe voorwerpen bijgekomen, zoals het een goede uitbreiding betaamt. De standaard voorwerpen voor in je huis (behang, stoelen, kasten en dergelijke) zitten erbij, maar vooral de interactieve voorwerpen zijn flink uitgebreid. Je kunt nu een gitaar, drumstel, arcademachines en nog veel meer aanschaffen om je huis aan te kleden.

Conclusie en beoordeling

None

The Sims 2: University bevat niet alleen vele nieuwe voorwerpen maar er is ook een nieuwe levenscyclus toegevoegd (die van student). Voor bezitters van The Sims 2 is deze uitbreiding zeker een aanrader, gezien veranderingen die Maxis heeft aangebracht. Voor nieuwelingen is het even twee keer nadenken, omdat de uitbreiding bijna evenveel kost als een gemiddeld nieuw PC-spel. Het moet in ieder geval gezegd worden dat deze eerste uitbreiding van The Sims 2 er completer uitziet dan de uitbreidingen voor het eerste deel.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Veel nieuwe voorwerpen
 • Minpunten
 • Vrij hoge aanschafprijs
 • Soms lange laadtijden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ik ruik koe…

 • en ik melk

 • en ik een melkmachine… maar toch ist best leuk spel, da valt nie te ontkennen..tenminste..tis populair genoeg

 • LoL, weer een laptoptester :)

  Ik ruik trouwens nix anders dan de lucht van weer naar school gaan. en hij stinkt!

 • Mooooeeeeeeee :D

  Ziet er wel geinig uit, maar waarom leggen ze het nou niet in de winkel voor de helft v/d prijs, ik bedoel het blijft een expension,.

 • EA maakt altijd een hoop goeie games wat is daar mis mee?

 • kvind de sims 2 niet zo verslavend als the sims 1

 • Ik moet de sims 2 nog hallen

 • hmmmmz, 2,8 ghz. 1024 MBram. 64 MB videokaart……

  nope, dat wordt niks:P

  bij de weg: al zou mijn pc em draaien, dan koop ik hem nog niet. en ze zeggen dat nintendo uitmelkt?????

  DIT is uitmelken!


 • Magnifiek op de simmscommunity staat een poll welke richting het leukste is ik denk dat ik psychologie het leukste vind kan ik een keer een arts spelen dan anderson.

 • The Sims 2: University is een onwijs leuk spel! Ik heb alle uitbreidingen, maar dit blijft mijn favoriet hoor!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren