1. Splinter Cell: Chaos Theory

Splinter Cell: Chaos Theory

Vanaf komende donderdag (31 maart 2005) ligt Splinter Cell: Chaos Theory in de Nederlandse winkelschappen. Dit bloedstollende actiespel van Ubisoft is verkrijgbaar voor de GameCube, PlayStation 2, PC en Xbox. Verwacht deze week onder meer een artikel over de interessante coöperatieve spelmodus en natuurlijk een recensie. Tot die tijd is onze laatste impressie wellicht leuk leesvoer.

Over Splinter Cell: Chaos Theory

Na twee zeer succesvolle delen Splinter Cell kon een derde aflevering niet uitblijven. In dit deel, Chaos Theory genaamd, zijn weer allerlei nieuwe manoeuvres mogelijk en ook de multiplayer-opties zijn flink uitgebreid.

Nieuw is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een deur op drie verschillende manieren te openen. Je kunt hem normaal open doen, inbeuken of hem stukje voor stukje openen. Tevens is er een nieuwe meter bijgekomen. De meter die aangaf hoe zichtbaar Sam Fischer was, was al kenmerkend voor de serie en nu is er een geluidsmeter aan toegevoegd. Hiermee kun je dus ondervinden wat tegenstanders nou wel en niet horen.

De multiplayer is zoals bekend flink uitgebreid. Zowel de coöperatieve als de online modus geven je de mogelijkheid om nóg meer samen te werken dan in Pandora Tomorrow al het geval was. Om een hoger gelegen gebied te verkennen kun je iemand bijvoorbeeld een pootje geven. Degene die dan boven is, gooit een touwladder naar beneden om zo ook de tweede man mee te krijgen.

Splinter Cell: Chaos Theory ligt vanaf 31 maart in de winkels voor PC, GameCube, PlayStation 2 en Xbox.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ziet er echt goed uit, maar het is niet mijn type game

 • Heb de demo hier liggen en vind het nu al weer super. Ik kan niet wachten op de uiteindelijke versie………!

 • Een van de mooiste games van 2005, zoniet DE MOOISTE (op alle platformen)!!

  Ik kan niet wachten!

 • Zo vet!!! Een terechte Hype op elke gaming website:)

 • De beste themaweek ever! En tenminste niet van een middelmatige game.

 • De engine is toch een gemodified Unreal Engine 2?

 • ja, kan spreken van een Unreal 3 Engine. Maar ze hebben die zodanig aangepast dat het zelf geen Unreal Engine mag genoemd worden.

 • Ik vind deze themaweek heel vet gedaan, dat groene en de nieuwe achtergrond geeft de site een fris kleurtje. En dat is wel leuk na de hele tijd dat blauw. Alleen jammer dat het op het forum weer niet zo is :(

  Over het spel:

  Ik heb het 2de deel uitgespeeld en heb hier erg veel plezier aangehad, als je de previeuws (en sommige revieuws) heb gelezen dan weet je dat dit spel onwijs vet gaat worden. Ik ga chaos theory zeker halen (of ik het geld heb :( )

 • deze moet ik kopen net als alle andere delen

 • een "must have" deze game

  had wel verwacht dat dit het thema zou worden deze week.

  SvM word ook weer meesterlijk

 • @rogue Wat dacht je van gamen jongen?  @lolol Heeft niets met je internetbrowser te maken. Ligt meestal aan het cache van je provider, die is in jouw geval dus nog niet gedelete/refresht. Dat gebeurd meestal binnen enkele uren of het kan een dagje duren (in ergste geval). Dus kan best zijn dat je vanmiddag/vanavond de balk wel ziet :).

 • een heel mooi spel voor veel mensen, maar niet voor mij…niet echt mijn spel. Kheb deel 2 voor de Xbox en kwam nooit verder dan een paar levels.

 • Na twee zeer succesvolle delen Splinter Cell kon een derde aflevering niet uitblijven. In dit deel, Chaos Theory genaamd, zijn weer allerlei nieuwe manoeuvres mogelijk en ook de multiplayer-opties zijn flink uitgebreid.

  ook al was deel twee niet succesvol geworden, dan was deze nog steeds uitgekomen, omdat PT(deel twee) en CT(deel drie) allebei van een andere ontwikkelaar komen…

  k kon t gwoon niet laten… ;p  dit lijkt me zo vet, maar weet nog niet of ik em ga halen, zit een beetje met geldproblemen de laatste tijd… :s
 • ik kan dit toch niet weg zoeken en sluipen ik ga liever een open veld in en pak me gun en knallen maar

 • dit spel wordt echt een kanshebber op GOTY 2005.

 • @roaldo Ik heb éxact hetzelfde. Kwam met deel twee ook nooit echt ver (niet door moeilijkheidsgraad, gewoon omdat ik het dan gezien had). Wel leuk spel verder maar als Metal Gear-fan ga ik toch dáárvoor :).

 • Ik vond deel 2 niet echt geweldig. Ik mis een leuk verhaal en characters. De graphics van dit deel zijn erg goed, maar ik denk niet dat ik hem ga halen.

 • 9.6 op Worthplaying…Als dat niet genoeg zegt. Van de vier review die ik ken zijn ze allemaal boven de 95%  1) ****.nl 9.6/10

  2) Worthplaying: 9.6

  3) GameVillage: 98%

  4)IGN: 9.8 • zeer goeie game heb hem al op me xbox besturing is heel goed ik geef hem zelf ook al ben ik een helle goeie splintercell fan een 8  omdat ik het wel een beetje eens ben met terminator . na een tijdje kijk je er op uit omdat je bv met metal gear gewoon kan renne en vet knallen schuilen en weer knalle je zit gewoon dick in een battle maar dat heb je niet altijd met splintercell cs. maar voor de rest een helle goeie game

 • Ik ga hem meteen ff bestellen voor 46 euro.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren